Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Ti hogyan szoktatok...

Anyukák! Ti hogyan szoktatok biciklizni a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Most egy 2 éves és egy 4 éves gyerekről van szó. A kettő éves nyilván nem biciklizik, de a gyerekülésben ül az anyuka mögött. A nagyobb pedig külön biciklivel. Az érdekelne, hogy hasonló helyzetben egy magabiztosan bicikliző, de az "utakra" igazából most kikerülő, ténylegesen bicikliző gyereket ti hogyan engednétek? Menjen elől? Vagy kövesse az anyukát?
2016. júl. 25. 15:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Személyes tapasztalatom nincsen, de én a járdán szoktam látni, hogy tekernek a kiscsaládok, ami érthető. Persze ahol nincsen bicikliút. Ha lesz nálunk is kistesó, szerintem én fogok utána menni.
2016. júl. 25. 15:57
 2/17 anonim ***** válasza:
Mi csak az utcában, vagy bicikliúton szoktunk menni, én megyek mögötte, látnom kell.
2016. júl. 25. 16:07
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi még messzi vagyunk ettől, de soha nem láttam még olyat, hogy hátul tekert volna a gyerek. Szóval gyerek elöl, anya szorosan mögötte, vagy ha van lehetőség, mellette, itt kisvárosban legalábbis így szokták. Szoktam is mosolyogni, hogy milyen részletes utasítasokat kapnak a gyerkőcök 2 méter távon: arra megyünk, ahol az a piros ruhás néni nyírja a füvet, a nagy sárga ház előtt, igen, ott áll az a nagy fehér autó, igen ott kell lekanyarodni, nem most, majd ha odaértünk az úthoz, amin áll a nagy fehér autó, várjál, megvárjuk míg kijön onnan a fekete autó, na mehetünk, kanyarodj, igen a piros ruhás nénike felé egyenesen, igen, aki fűnyírózik, igen a nagy fehér autó mellett megyünk el, de csak ha tekersz. :)
2016. júl. 25. 16:10
 4/17 A kérdező kommentje:
Sajnos nekem emiatt van vitám, mert a családban máshogy látják a dolgot, mint én. Természetesen mi is csak bicikliúton megyünk, de van ahol át kell kelni. Én nem engedem előre. Több oka is van. Én akkor nézek hátra hozzá, amikor akarok. De neki fogalma sincs, hogy biztosan merre kell mennie, mivel nem mindig egy fele megyünk. Nem akarom a kiabálós módszert választani, hogy "állj meg, jobbra, balra". Nekem egyszerűbbnek tűnik, hogy mutatom az utat. Arról már nem is beszélve, hogy többször láttam, hogy anyuka hiába ordít a gyerek alig tud megállni, a zebránál, mert nem mérte be jól a gyorsaságot is majdnem kiesett az autó elé. Ez nekem nem elfogadható. Pedig tudom, hogy sokan így csinálják, de nekem konkrétan életveszélyesnek tűnik. Egy szimpla példám van a saját módszeremre: Ha mész egy idegen városban/helyen, te mit találsz egyszerűbbnek és biztonságos? Ha azt mondom, hogy menjél előre én majd a hátad mögött irányítalak, vagy majd én megyek elől és mutatom az utat neked csak követned kell. Az az igazság, hogy már a gyerek is azt mondta, hogy menjek én elől, amikor egy kicsi szakaszon a járdán engedtem volna. Sajnos egy elég közeli családtaggal van emiatt vitám. Ő nem nagyon tud érveket felhozni, de sajnos van joga a beleszólásba. Ezért érdekelne az ő álláspontja. Csak addig jutunk, hogy "így biztonságosabb". Érdekelne, hogy miért is? Egy véletlen figyelmetlensége miatt a gyerekemnek végignézhetem ahogy elütik, mert mondjuk kigurul az útra. Mivel a bicikliúton mögöttem autó nem fogja elütni, az biztos.
2016. júl. 25. 16:17
 5/17 anonim ***** válasza:
Eddig én is azt tapasztaltam, hogy úgy szokták, hogy gyerek elől, szülő hátul. De nemrég történt a városomban, hogy bicikli úton közlekedtek, a bicikliutat átszeli egy út. A gyermek ment elől, a papa hátul, a gyerek kihajtott az útra, sajnos a teherautó elütötte. Ezek után nem tudom megmondani melyik a biztonságosabb.
2016. júl. 25. 16:29
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked az a jò,akkor csináld ùgy!

Biciklizni pedig olyan gyerekkel érdemes,aki màr érti, amit mondanak neki!

Persze nem akarsz kiabálni,de fogsz, nyugodj meg. Az,hogy te forogsz folyton hátra a két évessel a hátad mögött, nem épp biztonságos.

Èn a gyerek elől mòdszer melett vagyok!

De mondom,kell egy szòfogadò gyerek, és időben el kell kezdeni az utasìtást adni, hogy elérjen az agyàig mire odaértek

2016. júl. 25. 16:48
 7/17 A kérdező kommentje:
Éppen egy ilyentől tartok én is. Miért veszélyes ha utánam jön? Mondom neki, hogy pontosan a nyomomban jöjjön és mindig mondja mögöttem, hogy "pontosan a nyomodban vagyok" :)Ha jön valaki szólok előre figyeljen, hátulról jönnek, de egyébként így könnyebb neki. Nekem tény, hogy NEM! De veszem a fáradtságot és most még a biciklizés abból áll, hogy forgolódok. De az én kényelmem és "nyugalmam", hogy lássam nem ér meg egy ilyen balesetet. Arról nem is beszélve, hogy amikor hátraszólok, hogy "Vigyázz, szembe jönnek!" a szembejövők is észreveszik és látom, hogy sokkal óvatosabbak így. Szóval sajnálom szegény kicsit, de éppen arra egy jó példa, ami az én álláspontom.
2016. júl. 25. 16:51
 8/17 A kérdező kommentje:

Az én 4 évesem nagyon értelmes, nincsen vele baj. Egyszerűen úgy gondolom, felnőttekkel is megtörténik a baj, nemhogy egy nemrégen biciklizni tudó gyerekkel. És hagyjuk már ezt az időben kell mondani dolgot... Sokszor másodpercekről van szó. Hiába is érti meg, akármi elvonhatja a figyelmét, hiszen kicsi. Elfordul, vagy jön valami nagyobb jármű az úton, az elnyomja a hangod a gyerek meg közben nem veszi észre, hogy sarok jön... Ez nekem valahogy 1000x veszélyesebbnek tűnik.

DE ÉRVEKET SZÍVESEN VÁRNÉK!!! (egy már tudom volt: veszélyes hátranézni egy gyerekkel a hátam mögött. Biztosan nagyon hajlékony vagyok, de nekem különösebben nem nehéz, mivel nem 180 fokkal kell elfordulnom)

2016. júl. 25. 17:02
 9/17 anonim ***** válasza:
Ideális esetben a gyerek (ha úttestről beszélünk), akkor az út szélén, pár méterrel mögötte, a felezővonalhoz közel a szülő. Hátulról nehezebb észrevenni a közeledő autót, pláne, ha gyorsan hajt ilyen esetben inkább a szülőt üssék el, mint a gyereket...
2016. júl. 25. 17:07
 10/17 A kérdező kommentje:
Ideális esetben 4 éves úttesten szerintem nem igazán biciklizik. Vagy nem egy felnőttel.
2016. júl. 25. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!