Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 7 évest vinnétek dédnagymamája...

7 évest vinnétek dédnagymamája temetésére?

Figyelt kérdés

A fiam lassan 7 éves. Sajnos meghalt az anyai nagymamám. Igaz, a fiam nem nagyon ismerete, nem sokszor találkoztak, de azért tudja, kiről van szó, van róla emléke.

3 éves korában halt meg az apai dédnagymamája, arra nem vittük, mert még kicsinek gondoltuk.

Szoktunk kijárni a temetőbe, tisztába van a halál fogalmával, tudja most is, hogy meghalt és el fogják temetni (hamvasztásos temetés lesz), az emlékeinkben él tovább, de a teste már nincs és nem lesz velünk, stb...

Apósoméktól megkaptam, hogy minek viszem, nincs ott helye.

De szerintem már 7 évesen elég nagy ahhoz, hogy megismerje ezt a dolgot is, nem nevelhetem burokban, hiszen ez is hozzá tartozik az élethez. Ti mit gondoltok?

2016. júl. 19. 11:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
93%
Ugyanekkora a lányom. Elmondanám neki, hogy zajlik egy temetés, azt is, hogy mindenki fekete ruhában van és nagyons írnak. Ezután, ha akar, eljöhet. De legyen egy családtag, aki szükség esetén beül vele az autóba, ha mégsem bírja.
2016. júl. 19. 13:01
 12/13 anonim ***** válasza:
66%

A lányom pontosan 1 hónap híján volt 7 éves, amikor meghalt a dédmamája.

Nem vittem el a temetésre.

Megmondtam neki, hogy a dédi temetésére megyek, ő meg addig a másik nagymamájával lesz.

Hát az én lányom nem kérte, hogy vigyem magammal.

Tisztában volt a halállal, tudta, mi a temetés.

Vekerdy mondta: a gyerekek nagyon tapintatosak önmagukkal szemben, csak annyit kérdeznek, amennyit fel tudnak dolgozni.

Szóval, ha nem akar feltétlenül menni, akkor ne vidd el. Nem kell neki a fekete gyászmenet, ahol sokan sírnak, és mindenki szomorú.

2016. júl. 19. 20:03
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat, nekem mind hasznos.

Megkérem a pontozót, hogy helyettem ne pontozzon.

Majd még alszunk rá, hogy jöjjön-e. Ő szeretne, majd meglátjuk. Legfeljebb ha nem bírja, akkor a férjem elviszi onnan.

2016. júl. 20. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!