7 évest vinnétek dédnagymamája temetésére?
A fiam lassan 7 éves. Sajnos meghalt az anyai nagymamám. Igaz, a fiam nem nagyon ismerete, nem sokszor találkoztak, de azért tudja, kiről van szó, van róla emléke.
3 éves korában halt meg az apai dédnagymamája, arra nem vittük, mert még kicsinek gondoltuk.
Szoktunk kijárni a temetőbe, tisztába van a halál fogalmával, tudja most is, hogy meghalt és el fogják temetni (hamvasztásos temetés lesz), az emlékeinkben él tovább, de a teste már nincs és nem lesz velünk, stb...
Apósoméktól megkaptam, hogy minek viszem, nincs ott helye.
De szerintem már 7 évesen elég nagy ahhoz, hogy megismerje ezt a dolgot is, nem nevelhetem burokban, hiszen ez is hozzá tartozik az élethez. Ti mit gondoltok?
A lányom pontosan 1 hónap híján volt 7 éves, amikor meghalt a dédmamája.
Nem vittem el a temetésre.
Megmondtam neki, hogy a dédi temetésére megyek, ő meg addig a másik nagymamájával lesz.
Hát az én lányom nem kérte, hogy vigyem magammal.
Tisztában volt a halállal, tudta, mi a temetés.
Vekerdy mondta: a gyerekek nagyon tapintatosak önmagukkal szemben, csak annyit kérdeznek, amennyit fel tudnak dolgozni.
Szóval, ha nem akar feltétlenül menni, akkor ne vidd el. Nem kell neki a fekete gyászmenet, ahol sokan sírnak, és mindenki szomorú.
Köszönöm a válaszaitokat, nekem mind hasznos.
Megkérem a pontozót, hogy helyettem ne pontozzon.
Majd még alszunk rá, hogy jöjjön-e. Ő szeretne, majd meglátjuk. Legfeljebb ha nem bírja, akkor a férjem elviszi onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!