"Kólaellenes" anyukák! Mennyi idős korától engednétek a gyereknek, hogy nagy néha igyon egy kis kólát?
Nem vagyok az egészséges táplálkozás megszállottja, de a kólát nagyon ellenzem, nem csak azért, mert káros, hanem mert felpörgeti a gyereket. 6 éves a fiam, nem ivott még soha, ha nagy ritkán vendégségben találkozik vele, tudja, hogy az ugyanúgy a felnőtteknek való, mint a kávé és az alkohol. Mostanában viszont észrevette, hogy a kortársai is isszák, és engem is nyúz, hogy engedjem meg.
Most kizárólag olyanok véleményére lennék kíváncsi, akik hasonlóan állnak a kérdéshez, mint én: ti mikortól engednétek, hogy kivételes alkalmakkor kapjon egy pohárral a gyerek belőle?
Egyik rokonomék már cumisüvegből itatták kólával a gyerekeiket...
Szerintem sincs szüksége a gyerekeknek rá. Nem is értem az embereket.
Valaki írta, hogy a gyerkőcei kólát kívántak betegen. Nos nálunk a gyermekorvos véleménye, hogy hányás-hasmenés idején a hűtőhideg kóla csodaszer...😊
De hogy a kérdésre is válaszoljak, lányom 6 múlt, néha kap kólát (évente 4-5*), amikor családi összejövetel van és jól ebédel...😉 Persze utána kötelező vizet is innia. 😊
A mi gyerekorvosunk is kólát javasolt hányás-hasmenésre. Hidegen, szénsavat kikeverve belőle.
Egyszer egy vendégségben adhatsz neki egy keveset. Nem lesz tőle semmi baja. Az is lehet, hogy nem ízlik neki, és soha többet nem kér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!