Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tudom elérni hogy rendese...

Hogy tudom elérni hogy rendesen tudjunk sétálni?

Figyelt kérdés

19 hónapos a kisfiam és nem tudom hogy tanítsam meg neki hogy nem szabad az utestre kiszaladni és hogy fogja a kezem ha átmegyünk az utesten.Sosem arra megy amerre én mondom. Nézek más anyukákat hogy az ő gyerekük milyen szépen fogja a kezét és hogy milyen ügyesen sétálnak egymás mellett.

Az én fiam az arra megy amerre ő akar.

2010. ápr. 15. 18:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Próbáltad már elmagyarázni Neki,hogy azért nem szabad,kiszaladni,mert elüti egy kocsi,akkor nagyon fog fájni a kiskeze,a kislába,a buksija,nem tud majd sétálni,játszani és kórházban lesz,de Te nem leszel ott vele,egyedül lesz ott? Ennyi időssen már megérti. Drasztikus,tudom,de néha kell.

Vagy azt mondd meg Neki,hogy ha nem lesz ügyes,és nem fogja a kezed,akkor nem mehet Veled...

Nem buták,megértik az ilyen korú kicsik. :)

2010. ápr. 15. 19:18
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem tudom, hogy Nálam, hogy sikerült, talán azért is, mert az én kislányom nagyon visszahúzódó és soha nem engedi el vagy engedte el a kezem, sőt a kismotorral sem száguldozik össze-vissza a járdán, hanem szépen előttem vagy mellettem halad. Talán vérmérséklettől is függ és bátorságtól.

Bár kíváncsi vagyok a kisfiam milyen lesz, lehet, hogy pont a fordítottja, mint a Nővére, de erről majd kb. másfél év múlva tudok nyilatkozni, egyenlőre azt várom mikor bújik ki a Hercegúr, mert mára vagyok kiírva és semmi:( ráutaló jel, hogy jönni akarna!

Üdv egy 22 hónapos kislány anyukája, aki 40 hetes kisfiú kismamája is.

2010. ápr. 15. 20:09
 3/10 anonim ***** válasza:

Jutalmazás!!

Ha szépen sétál jutalom,ha csúnyán akkor megyünk haza.

Nem kell itt ijezgetni,hogy a rossz helyzetben egyedül hagyod..

Mindig dicsérd meg és adj neki cukorkát vagy banánt vagy amit szeret ha szépen sétál.Az úton azzonnal kapd el a kezét és adj neki nasit.

Sok Sikert.(:

2010. ápr. 15. 21:16
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem értek egyet azzal, hogy kajával jutalmazd a gyereket, ha jót csinál, hosszú távon helytelen beidegződésekhez vezet, és notórius nassoló válhat belőle. Arról nem is beszélve, hogy ne azt alakítsd ki benne, hogy valami tárgyért tegyen jót, hanem, hogy anya meg apa örüljön. Inkább legyen dicséret, játszóterezés vagy valami számára kellemes program, közös mesenézés-olvasás a jóért és hazamenetel vagy babakocsiba ültetés ha elszaladgál.
2010. ápr. 15. 22:36
 5/10 anonim ***** válasza:

Hidd el, csak idő kérdése, és magától megszokja, hogy mi a séta rendje. Csak most légy vele egy kicsit szigorú, és ragaszkodj az elvárásaidhoz.

A kisfiam 16 hónapos kora körül ugyanezt csinálta, ráadásul elég csúnya balhékat rendezett az utcán (földön fekvés, fetrengés, stb.). Akkor szigorúan ráparancsoltam, talpra állítottam (mint a katonaságnál:-) és erősen fogtam a kezét, miközben sétáltunk. Rengetegszer lefeküdt a földre, ordított. Akkor megpróbáltam valamivel elterelni a figyelmét, de a kézen fogva sétálásból nem engedtem. Aztán egy idő után megszokta és a mai napig boldogan jön velem sétálva, kézen fogva bárhova. Azóta persze már 2 éves.

2010. ápr. 15. 22:46
 6/10 anonim válasza:
Nekem vicces ez az apportírozás, az meg hosszadalmas, h. felmérje a veszélyhelyzetek valódiságát. Szerintem nem hülyék, csak kicsik, a szoktatás, és a nyomatékosítás nagy szerepet játszik. Az a kérdés mit tehet meg, és mit nem. Mit enged a szülő, mit nem. Ha "empirikus" nevelésben részesül nem kell meglepődni, ha kipróbálja milyen is az, ha elgázolják. Ha "ne korlátozzuk" módon nevelik, szintén nem kell csodálkozni, ha a saját ötleteit tartja egyedül üdvözítőnek...
2010. ápr. 16. 00:26
 7/10 anonim ***** válasza:
Meg nem eleg erett ahhoz, hogy ugy setaljon, mint a nagyobb gyerekek, de nehany honap mulva menni fog. Az enyem 19 honaposan nem setalt, hanem mindig megalltunk, mindent megneztunk legyen az virag, hangya, auto, kerites, bokor.... orulet volt vele a seta es a kezemet sem akarta megfogni soha. Aztan 2 honap mulva elszaladtam a kozeli postaladahoz, es kerdeztem, hogy jon e velem, de nem viszunk babakocsit es szepen, ugyesen kell setalni. Jott velem, es lass csodat, 21 honaposan mar volt annyira erett es ugyes, hogy kezenfogva vegig setaltuk azt a kozel 1 kilometert, nem szaladt sehova, buszken jott velem, mint a nagyok. Meg is dicsertem, es azota is szepen tud setalni, kezenfogva, de meg hosszabb tavra visszuk a babakocsit. Szerintem a dicseret fontos, de ne kajaval jutalmazd es meg lehet, hogy kell par honap, amig szepen kezenfogva fog setalni, legyel vele turelmes.
2010. ápr. 16. 12:08
 8/10 anonim ***** válasza:
Én hagytam kiélni a szaladgálást. olyan utakon jártunk ahol nem kellett folyton a kezem fognia.(pedig Pesten lakunk a belvárosban). A szemem mindig rajta volt és csak annyira engedtem elmenni hogy el tudjam kapni. Nem őt tartottam magam mellett hanem magamat ő mellette. Kiélte magát... el telt pár hónap (24 most) és szépen motorozik, vagy sétál. Sosem fogja a kezem, de mindig megáll ha kérem, az útestnél már kérés nélkül is. De ott is úgy jön át, hogy nem fogja a kezem, de ha mondom neki mehet akkor kotor a másik oldalra. Ha megfogom a kezét az csak rosszabb bevágja a durcit és nem mozdul.
2010. ápr. 16. 13:10
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Türelem rózsát terem, vagyis sétáló gyerköcöt:))

2010. ápr. 16. 13:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Azért írtam,mert engem még anno anyukám banánt adott ha szépen sétáltam a nap végén>>kedvenc gyümölcsöm volt.:)

És volt olyan,hogy mondtam:

"Anyu,figyelj banán nélkül is megy"

És akkor itt keztük el hanyagolni aztán azért is szépen sétáltam aztán pedig természetes volt.

2010. ápr. 16. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!