Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Paradicsomos ételek után...

Paradicsomos ételek után kiütéses, hólyagos a pelus alatt 1-2 napig, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Ne egyen paradicsomos dolgokat? Meddig?

Ugye, ez még nem allergia? (Más tünete nincs, nem vettem észre, sajn nekem több allergiát kimutatott a vizsgálat, és a kiütés nálam legalábbis mellkastájékon, ha van.)

2010. ápr. 15. 13:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mennyi idős a babád? Mert bizony kerülni kell egy darabig, az biztos, a paradicsom allergén. Sajnos, pedig finom... :o(
2010. ápr. 15. 13:39
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod,

19 hónapos

2010. ápr. 15. 13:52
 3/12 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyan másfajta (kinőhető allergia van), én olyan 2-3 havonta szoktam pici adaggal újra próbálkozni. Nem jó kitenni a kis szervezetet gyakrabban, mert erősödhet az allergia, ha sokszor találkozik vele.

első

2010. ápr. 15. 14:01
 4/12 A kérdező kommentje:
Tehát ez is allergia??
2010. ápr. 15. 14:05
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem akarok hülyeséget írni, szóval ezt ne vedd készpénznek, mert nekünk épp a paradicsommal kutya bajunk nincs, ezért nem ástam bele magam, de egyrészt lehet gond magával a paradicsommal is, másrészt az hallottam, hogy összekapcsolódik mindenféle fű-fa allergiával.

De ennek tényleg járj utána. Az biztos, hogy nem egy "átlagos zöldségfajta"

2010. ápr. 15. 14:17
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem allergia, egyszerűen a kaki kicsípi a fenekét vagy próbáld azonnal lecserélni a pelust (bár ez sem működik mindig, mert igen gyorsan képes kicsípni), úgyhogy addig én nem adnék neki amíg nem ül bilire vagy vécére. De persze lehet allergia, de az szerintem nem a fenekét ütné ki, hanem a testét.
2010. máj. 4. 13:54
 7/12 anonim ***** válasza:

Akár van köze az allergiához, akár nincs, az Aloe First spray-el ha kezeled, szinte azonnal és gyönyörűen gyógyul a kiütés, nem fog a babának viszketni, fájni.

Várj egy kicsit, mielőtt újra paradicsomot esztek és figyeld meg, hogy ismét jelentkezik-e valami gond!

Amiről kevesen beszélnek - pedig igaz! - hogy sokszor nem maga az étel váltja ki az allergiás tünetet, hanem a benne lévő méreganyagok. Nem tudom, hol vetted a paradicsomot, de érdemes, ha van rá lehetőséged, megbízható termelőtől vásárolni. Budapesten ez problémásabb, vidéken könnyebb, nem tudom, hol laktok. De semmiképp ne vegyél multiból zöldséget-gyümölcsöt, ha elkerülhető!

Tesco-s almától két nap alatt rengeteg tengerimalacom meghalt. Sajnos tele volt méreggel. Ez a babára is elég veszélyes.

2010. máj. 4. 15:03
 8/12 A kérdező kommentje:

Külf-ön vidéken lakunk, csak multiban lehet zöldséget, gyümölcsöt venni. Méreganyagra én is gondoltam, mert spagetti után, amit paradicsompüréből csinálok, nem volt eddig ilyen reakció, bár abban lényegesen kevesebb a paradicsom, igaz, nem túl gyakran evett belőle és a kiütés óta nem is csináltam sem spagettit, sem más paradicsomosat.

De "bio" (???) paradicsomot vettem, ez volt az első az idén...

2010. máj. 4. 17:39
 9/12 anonim ***** válasza:
Vidd el kivizsgálásra, erre doki tud jót mondani. De én nem adnék neki paradicsomosat...
2010. máj. 4. 20:03
 10/12 anonim ***** válasza:
A paradicsom kicsit savas, inkább az csípheti ki a fenekét. Az allergia nem a pelenkában jelentkezik.
2010. máj. 4. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!