Paradicsomos bébiételektől a popsija nem piros, de az általam főzöttől és a sima (kerti, bio) paradicsomtól igen, miért? Mikortól adhatók ezek?
Figyelt kérdés
2010. aug. 25. 15:49
1/8 anonim válasza:
Én csak tippelni tudok, hogy a paradicsomos bébiételben paradicsom is van mellesleg, de mellette valami keményítő, vagy krumplipehely ilyesmi. Nem olyan koncentrált, mint egy igazi paradicsomból készült étel, ami tényleg a paradicsomot tartalmazza. A fiam is allergiás rá, szerintem ne erőltesd, hátha egyszercsak kinövi a paradicsomra érzékenységet.
2/8 A kérdező kommentje:
Azt olvastam, hogy ez nem allergia, csak bőrérzékenyég, ami szinte minden kisgyereknek van. (?)
Anyu azt mondta, nekünk is volt. A fiad mennyi idős?
2010. aug. 25. 17:49
3/8 anonim válasza:
Én is csak tippelek: a bébiételek összetevőit úgy dolgozzák fel, hogy adható legyen már a javasolt kor előtt is. Paradicsom pl. csak a 2. év után javasolt, de a "paradicsomos burgonya" bébiételt már 4 hónapos kortól ajánlják. Ugyanez avan az "áfonyás alma" bébikajával is, áfonya sem adható egész sokáig, de az üvegesen 4. vagy 6.hónaptól van...
4/8 anonim válasza:
Én azt olvastam valahol, hogy az üveges bébiételek úgy vannak feldolgozva, hogy pl. a paradicsomosakban nincs benne a paradicsom magja (merthogy az allergizál/irritál valójában. Ezt mellesleg a bőrgyógyászom is alátámasztotta). Ugyanígy az epres, málnás bébiételekben is nincs benne a szőr és a mag, ezért nem csapja ki a gyereket, ha viszont rendes kerti verziót adsz neki, lehet, hogy nem bírja a bőre. Én a helyedben továbbra is adnám az üvegeset, hogy ne felejtse el ezt az ízt sem.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Paradicsom 2 év felett??? Ezt sehol sem olvastam!! (6 ezzel kapcs. könyvet és több netes oldalt rágtam végig az etetésről!) Az orvos szerint meg 1 éves kor felett MINDENT, még a családi allergéneket is. Azért ebben nem hallgattam rá, de a paradicsomot ki gondolta volna? 23 hós, igaz, csak 3 hét a 2. szülinapjáig, de eddig többször próbáltam... Hol olvastál erről???
2010. aug. 26. 14:27
6/8 A kérdező kommentje:
A kerti paradicsomból egyszer kiszedtem a magokat, héját előtte (forró víz alá tartva, majd hidegbe) lehúztam, 2 db-ot, és sajnos úgy is kipirosodott a bőre.
2010. aug. 26. 14:30
7/8 anonim válasza:
A paradicsomos vagyok! Az egészségügyi kiskönyvünk közepén van egy táblázat, abban van ez a javaslat, most újra megnéztem, és az igaz, hogy csak a nyers paradicsomra vonatkozik. egyébként nekem is túlzásnak tűnik.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy megnézted! :)
2010. aug. 26. 20:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!