Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon szegényes a folyadékbev...

Nagyon szegényes a folyadékbevitele a 3 éves kislányunknak, napi csak 2x pisil. Hogy vennétek rá, hogy rendesen igyon? Nem fog így kiszáradni? Lehet ettől más baja?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 15. 13:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Megint én vagyok, a leveses válaszoló :) Tudod, az én lányom 16 hónapos, de pld. vizet még életében nem ivott meg egy fél pohárral összesen. :( Nem kell neki. Csak az enyhén édes teákat szereti.

Néha játszom azt vele, hogy a Nurofenes fecskendőbe (5 ml fér bele) szívok fel vizet, és játékosan a szájába fecskendezem óvatosan persze. Nagyokat nevet rajta, és le is nyeli.. persze ez nem megoldás, csak én elkeseredésemben szoktam néha csinálni, hogy tudja, milyen íze van a víznek.. Reménykedem, hátha egyszer megissza.

2010. ápr. 15. 14:09
 12/17 anonim ***** válasza:

Ami még eszembe jut, lédús gyümölcsök: narancs, grappe fruit, kivi (nyáron dinnye) és ivójoghurt.

Egyébként ha jobban össze számolom, 4,5 deci nem olyan vészesen kevés szerintem egy napra, ha emellett eszegeti a levest (mert azért a sűrűje mellé csak csusszan a kanálra egy kis lé is...)

Ha a vizelete nem nagyon sötét, hanem világos áttetsző, akkor van elég folyadék. (A reggeli pisi mindenkinél picit sötétebb, az ne tévesszen meg)

2010. ápr. 15. 14:09
 13/17 A kérdező kommentje:

Ugyan annyit mozog,mint eddig,mostanában (kb.1 hónapja)van ez. Ha jó idő van,akkor kimegyünk,labdázunk,jól ki is fárad,de akkor sem iszik annyit,hogy legalább 3x pisilne 1 nap!

Ha iszik,mindig szokott valakivel csincsin-ezni.

2010. ápr. 15. 14:10
 14/17 A kérdező kommentje:
Tegnap estétől ma délelőttig lázas volt.Tegnap délben pisilt utoljára. Szerintem ez nem normális.
2010. ápr. 15. 14:12
 15/17 anonim ***** válasza:

Megint a leveses vagyok. Nézd, mit találtam: napi 700 ml lenne a kicsid folyadék szükséglete.

Láz alatt a szervezet amúgy visszatartja a folyadékot, de többet is kell vele itatni emiatt.

Itt a link:

[link]

2010. ápr. 15. 14:17
 16/17 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm MINDENKI segítségét! Majd figyelem az esti vizelet színét,és megpróbálom a 100%-os gyümileveket is!

Kedves "Leveses!" a linket megnéztem,nagyon köszönöm!

2010. ápr. 15. 14:23
 17/17 anonim ***** válasza:

Az én fiam is ennyit iszik naponta. Ő 2 éves, és világéletében ilyen keveset ivott. Annyit tudok tenni, hogy gyakran "üldözöm" mindenfelé a lakásban, hogy igyon egy kis teát, tejet, kakaót, vizet, gyümölcslevet, stb-t. Néha az egész lakás tele van a poharakkal, csészékkel :-)

Ötlet: nálunk a meggybefőtt levét szereti, aztán a jó citromos, mézes teát, valamint a kakaót. Ezeket néha maga is kéri.

2010. ápr. 15. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!