Nagyon szegényes a folyadékbevitele a 3 éves kislányunknak, napi csak 2x pisil. Hogy vennétek rá, hogy rendesen igyon? Nem fog így kiszáradni? Lehet ettől más baja?
Megint én vagyok, a leveses válaszoló :) Tudod, az én lányom 16 hónapos, de pld. vizet még életében nem ivott meg egy fél pohárral összesen. :( Nem kell neki. Csak az enyhén édes teákat szereti.
Néha játszom azt vele, hogy a Nurofenes fecskendőbe (5 ml fér bele) szívok fel vizet, és játékosan a szájába fecskendezem óvatosan persze. Nagyokat nevet rajta, és le is nyeli.. persze ez nem megoldás, csak én elkeseredésemben szoktam néha csinálni, hogy tudja, milyen íze van a víznek.. Reménykedem, hátha egyszer megissza.
Ami még eszembe jut, lédús gyümölcsök: narancs, grappe fruit, kivi (nyáron dinnye) és ivójoghurt.
Egyébként ha jobban össze számolom, 4,5 deci nem olyan vészesen kevés szerintem egy napra, ha emellett eszegeti a levest (mert azért a sűrűje mellé csak csusszan a kanálra egy kis lé is...)
Ha a vizelete nem nagyon sötét, hanem világos áttetsző, akkor van elég folyadék. (A reggeli pisi mindenkinél picit sötétebb, az ne tévesszen meg)
Ugyan annyit mozog,mint eddig,mostanában (kb.1 hónapja)van ez. Ha jó idő van,akkor kimegyünk,labdázunk,jól ki is fárad,de akkor sem iszik annyit,hogy legalább 3x pisilne 1 nap!
Ha iszik,mindig szokott valakivel csincsin-ezni.
Megint a leveses vagyok. Nézd, mit találtam: napi 700 ml lenne a kicsid folyadék szükséglete.
Láz alatt a szervezet amúgy visszatartja a folyadékot, de többet is kell vele itatni emiatt.
Itt a link:
Nagyon szépen köszönöm MINDENKI segítségét! Majd figyelem az esti vizelet színét,és megpróbálom a 100%-os gyümileveket is!
Kedves "Leveses!" a linket megnéztem,nagyon köszönöm!
Az én fiam is ennyit iszik naponta. Ő 2 éves, és világéletében ilyen keveset ivott. Annyit tudok tenni, hogy gyakran "üldözöm" mindenfelé a lakásban, hogy igyon egy kis teát, tejet, kakaót, vizet, gyümölcslevet, stb-t. Néha az egész lakás tele van a poharakkal, csészékkel :-)
Ötlet: nálunk a meggybefőtt levét szereti, aztán a jó citromos, mézes teát, valamint a kakaót. Ezeket néha maga is kéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!