Valaha lehetek jó szülő? Vagy alkalmatlan vagyok egy kisgyerek nevelésére?
Engem a szüleim vertek, bántalmaztak, aláztak/nak, igazi "régimódi nevelésben részesültem". 3 éve már megfogadtam, hogy soha nem fogok kezet emelni a gyerekemre. Ma délután az 5 éves unokaöcsémre vigyáztam. Elkezdett hisztizni valamin, asszem' nem azt játszottuk, amit ő akart, de már nem emlékszem, csak arra, hogy valami pitiáner dolgon. Én meg rávertem egyet a fenekére. Nem szándékosan, nem nevelési célzattal; annál sokkal rosszabb; ösztönből. Nem azt mondom, hogy akkorát, hogy felkenjem a falra, tekintettel arra, hogy 48 kg vagyok, de túlmutatott a "legyintés" kategórián. A kisfiúnak rosszul esett, nem számított rá. Én meg csak döbbenten kapkodtam a fejem a kezem és a kicsi között. Nagyon dühös voltam (agamra), nem akartam elhinni, hogy ezt csináltam. Hisz csak egy délutánra bízták rám, és máris testi fenyítést alkalmazok? Mi lesz majd, ha egy kisgyerekkel 0-24 órában leszek együtt? Alkalmatlan vagyok arra, hogy a jövőben gyereket neveljek? Elterveztem, hogy előttem van a negatív példa, én majd teljesen más elveken és szellemmel fogom nevelni a gyerekemet... ez gyakorlatilag képtelenség, hisz ez vésődött az agyamba? Vagy sikerülni fog elérni a célomat? Már a sírás határán vagyok.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!