Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért bánt a gyerekem?

Miért bánt a gyerekem?

Figyelt kérdés
Nagyon el vagyok keseredve. 2 éves a kisfiam, és egyfolytában "bánt" engem. Idézőjelbe tettem, pedig szó szerint kell érteni, ha valami nem tetszik, nem engedek valamit, vagy csak pl. később melegszik meg az ebéd mint ahogy ő gondolná, akkor belém csíp, tépi a hajam, harap, üt, rúg, stb. Néha viccből is, de többször fordul elő, hogy dühből. Mással (apjával, nagyszülőkkel) nem csinálja ezt, vagy csak elenyésző mértékben. Erős kisgyerek, így tényleg fizikailag fájnak ezek a megnyilvánulásai. Próbáltam már mindent, szépen elmagyarázni neki, hogy fájdalmat okoz anyának (ezt minden alkalommal többször elmondom), volt hogy látta is, mert úgy megharapott, hogy a könnyem is kicsordult, elmondtam, hogy miért nem szabad, a férjem is elmondta, őszintén szólva volt már, hogy lefogtam a kezét és erőteljesebben is rászóltam (a sokadik hajtépésnél már kicsit elvesztettem a türelmemet), eddig nem használt semmi. Az a furcsa, hogy az sem látszik, hogy mondjuk megbánná. Nem simogat meg utána, nem ad puszit, stb Pedig tudom, hogy érti, hiszen értelmes, okos kisfiú, már beszél, az ő szintjén érti hogy mi az hogy fájdalmat okozott. Ha mondjuk egy plüssállatát bántja, és mondom neki, hogy ezt nem szabad, fájt a kutyusnak, akkor látom, hogy megsajnálja, felveszi, ölelgeti, megsimogatja. Velem szemben viszont nem tanúsít ilyesmi "megbánást" sosem.Az egyetlen dolog, amit esetleg csinál, hogy hogyha mondom, hogy ez fájdalmas, és anyának rosszul esik, akkor magát is elkezdi ütni vagy csípni, harapni... Miért csinálja ezt? Mit tehetnék ellene? És miért velem szemben érzi ezt a dühöt vagy nem is tudom mit?...Tudom, hogy dackorszakban van, és tudom, hogy türelmesnek kell lennem, de komolyan fáj amit csinál, és ezt sem értem, hogy miért csak velem, és ha a plüsskutyával szemben megbánja, akkor velem szemben miért nem? Tudom, hogy ez butaság, de már elkeseredésemben azon szoktam gondolkodni, hogy engem nem szeret annyira mint azt a plüsskutyát?? Nyilván ez sarkítás, tudom, hogy nem, de akkor sem értem a viselkedését.
2016. jún. 29. 18:42
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Tényleg nagyon sokmindent kipróbáltam eddig, pl az első válaszoló által leírtakon rég túlvagyok, volt kézlefogás, büntetésből nem mentünk játszóra, bevallom volt kiabálás is, nem sok sikerrel egyik sem.

A válaszokra reagálva köszönöm aki a szobába küldős verziót írta, eddig ez a legjobb minden eddigi közül. Beküldöm, becsukom az ajtót (ki tudná nyitni de bent marad) pár perc múlva visszamegyek, megbeszéljük, megkérem hogy simogassa meg, stb. Már odáí jutottunk ezzel hogy magától bocsánatotkér, megsimogat, azt hiszem kezdi felfogni hogy rosszat tesz.

2016. júl. 6. 22:03
 12/13 A kérdező kommentje:

Két válaszra reagálnék még külön.

9: sose lennék képes felpofozni egy 85 centis 12 kilós kis embert azért mert még nem tudja az indulatait kezelni. Az a dolgom hogy megtanítsam erre nem az hogy az erőfölényemet fitogtassam.

10: gondolkozz már ember! Ha mindent megengednék neki és kiszolgálnám ahogy gondolod mi oka lenne ütni meg harapni? Pont olyan szitukban jön ez elő amikor valamit nem tehet meg, ehhez ragaszkodom, de ő is baromi makacs ám, és azt hiszi ha belémcsíp elérheti. De nem :). Sajnos pont ezért csinálja gyakran. Mert ragaszkodom a határokhoz és ez felbosszantja a kisfickót :D. Hát nem baj jobb mintha tejbetök lenne. Csak hát nem kellemes.

2016. júl. 6. 22:11
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm még egyszer mindenkinek, különösen a szobábaküldős verzió javaslójának!!!
2016. júl. 6. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!