Miért bánt a gyerekem?
Lássa rajtad, hogy ez neked egyáltalán nem tetszik, nem esik jól!
Ha elkezd csípni, ütni, guggolj le, fogd meg a kezét, nézz a szemébe, és határozottan mondd: NEM szabad!
Az enyém a hajamt tépte, illetve az öccsét bántja, ha nekem szánja, de én lerendeztem ezeket azzal, hogy
- ha engem bánt, nem megfelelően viselkedik, rombol (és már volt a játszón, volt vele foglalkozva, nem éhes, nem álmos stb. amit meg lehet oldani, vagy folyamatban van), akkor kiságy. Addig nem veszem ki, ameddig ordít. Viszonylag gyorsan megtanulta, hogy nem jön nekem direktbe.
- ha az öccsét bántja, aki 1,5 évvel kisebb nála, akkor visszakapja azt, amit DIREKT vele csinált. Koppintok kicsit én is kisautóval a fejére, vagy elveszem a játékát én is. Ameddig nem lesz a kisebb akkora, hogy visszaadja, lerendezzék egymás közt, addig ez az egyetlen, ami hatásos pár napra. Van, aminek nem ismeri a hatását, nem direkt nekem szánt a bántás, azért nem büntetem, de elmondom neki, hogy ez így nagyon fájt stb.
Abszolút nem vagyok a verés , pofozás híve sőt , rettentően ellenzem ,mert ezzel a szülő csak azt éri el (nagyobb korban kb. 7 éves kor felett de lehet h már korábban is ,hogy a gyerek megalázottan érzi magát , és a szülő ezzel csak még jobban lealacsonyítja saját magát a gyereke szemében. Ezt most csak azért írom le , hogy ne nézzen mindenki valami szadista vadállatnak:D
DE! A te esetedben 1-2 igazán erős pofon nem ártana a gyerekednek amikor ezeket csinálja. Fájdalmat okoz neked , ami téged mind lelkileg mint fizikailag bánt. Aztán ha lenyugodott elmagyarázni neki miért kapta. Neked is rossz volt ahogy veled bánt és nyilván neki sem jó ahogy te vele. De meg kell értenie ,hogy ezt nem szabad csinálni , teljesen mindegy ,hogy mi van. Más helyzetben még egyszer mondom , soha nem javasolnék ilyet. csak nagyon sok szülő jár úgy ,hogy a gyereke nő föl és megszokja ,hogy minden úgy van amit ő akar aztán kikerül a életbe és tágra nyílt szemekkel veszi majd észre ,hogy nem minden róla szól.
"Miért bánt a gyerekem?"
Mert hagyod... mert veled ezt meg lehet csinálni...
(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy valószínűleg annyira kényezteted és kiszolgálod, hogy téged alárendeltnek tekint. Még a plüssállatkának is magasabb státusza van a gyerek szemében, mint neked, mert azt megsajnálja, és megsimizi. Valószínűleg nagyon elengedted a gyeplőt, most ennek iszod a levét.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!