Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 ev koruli gyereketek tud...

2 ev koruli gyereketek tud már rajzolni, ha igen, miket?

Figyelt kérdés
2016. jún. 24. 14:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
34%

Irka-firkán kívül semmit nem tudott a kisfiam rajzolni 2 évesen, sőt, most 5 és fél évesen sem tud nagyon rajzolni, nem is szeret, sőt kifejezetten utálja. Így hiába próbáltunk vele rajzolni, egyszerűen nem érdekli.

Viszont 22 hónapos kora óta összetett mondatokban beszél, jelenleg le tudja írni a nevét, felismeri 1-től 10-ig a számokat, többet közülük le is ír már, szépen színez, bár azt sem szereti igazán és nagyon igényli a foglalkozásokat mind az óvodában, mind pedig itthon, kellett is neki külön itthonra is foglalkoztató könyvet.

Szóval attól, mert valaki nem tud szépen rajzol kicsi kora ellenére, még nem biztos, hogy nem okos, ügyes.:)

2016. jún. 24. 16:49
 12/15 A kérdező kommentje:
utolsó, teljesen egyet is értek, én sem tartok attól hogy a lányomból nem lehet sportember, csak azért mert most nem tud még motorozni :) és nagyon ügyes a gyermeked. köszönöm szépen a válaszokat.
2016. jún. 24. 17:56
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

nem tanítottam

együtt rajzoltunk és elleste :)

csiga karikaféle virág hóemberféle meg firkál még ezerrel

2016. jún. 24. 18:48
 14/15 anonim válasza:

Amùgy attòl rajzol sablonosan az gyerek/ember, mert gyerekkorában "meg lett tanìtva" rajzolni illetve, alapvetően nem ùgy làtja a vilàgot, ahogyan azok, akik "ùgy születtek"...

Lehet fejleszteni, de nem érdemes 10-12 éves kora előtt, mert ìgy a kompozìciò alkotò "képességét", még éppen nem kezdi el elhanyagolni...

Vannak ezek a "jobb agyféltekés" rajzos mòdszerek/könyv, ami egyrészt ki is fejti ezt a kérdéskört az "alap" funkciòján kìvül.

2016. jún. 27. 17:52
 15/15 A kérdező kommentje:
nem is igazán kell tanítani, egyszerűen csak arról van szó, hogy én is nagyon szeretek rajzolni (sajnos nem ez lett a szakmám - bár őt sem szeretném művészi pályára terelni főleg nem ilyen korán) és amikor kéri hogy rajzoljunk, örömmel ülök mellé, és amit kéri hogy rajzoljak, azt lerajzolom ő meg eltanulja...tehát végül is tanulja de nem tudatosan tanítom, nagyon sokszor van az, hogy leül egyedül is egy füzet mellé és firkálgat, de ma pl kertészkedtem és vagy egy órát rajzolt az aszfaltra, körülbelül 130 csigabigát :D nem én kértem és nem én tanítottam, hanem ez jött neki, ezt kezdte el gyakorolni...az autót tanulta, tény, de hát hogy mondanék neki nemet a közös rajzolásra, amikor én is imádok rajzolni?
2016. jún. 27. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!