Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Autósülés,15-36 kilósba mikor...

Autósülés,15-36 kilósba mikor tehető egy gyerek? Akkor ha 15 kiló már és kicsi neki a 9-18-as vagy ha 3 éves lesz?

Figyelt kérdés

Az a helyzet állt elő hogy 3 éves a fiam 14.5 kiló 98 cm. Jelenleg a hordozó után következő autósülésben ül a kocsiban. Van egy huga aki most nyáron lesz 1 éves és igencsak kicsi már neki a hordozó. Nem szeretnék még egy "köztes" méretet venni hanem úgy gondoltam, hogy a fiam mostani ülését megkapná a kicsi mivel ez dönthető és ő is van már 9 kiló, a nagyobbnak meg vennék egy 15-36 osat.

Persze csak ha ez igy biztonságos.

2010. ápr. 13. 15:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Nyilván nem ezen a fél kilótól függ, hogy mibe rakod, ez csak egy iránymutatás. Próbáld bele, hogy milyen a nagyobb ülésbe. Szerintem bőven lehet már váltani. Főleg a kicsi miatt is érdemes lenne. Meg hát vannak vékony gyerekek, akik magasak, és kicsi már nekik az egyel kisebb ülés.
2010. ápr. 13. 15:17
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi. Azért kérdeztem hogy biztonsági szempontból mit kell figyelembe venni, az életkorát vagy pedig a súlyát-hosszát!Tehát ha ne adj isten baleset lenne, akkor nem lesz e baja ettől hogy már 15-36-osban ül amit az autó saját övével kell bekötni.

Kicsit kilóg már ebből, meg szűk neki ( ez ami most van neki 9-18as).

2010. ápr. 13. 15:23
 3/3 anonim ***** válasza:
ha kicsi neki, akkor cseréljétek le persze. az a fél kiló ekkora korban simán belefér már. ha a magassága megvan hozzá, h ne vágja a nyakát a biztonsági öv, akkor simán.
2010. ápr. 13. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!