Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy szerettessem meg vele az...

Hogy szerettessem meg vele az ételeket?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2 éves, eddig nem volt baj az evésével, mindent megevett. Pár hónapja viszont mindenre azt mondja, hogy nem jó, nem kell, meg sem kóstol semmit. Ha mégis, akkor kiköpi.

Csak tésztát eszik, rízst, kenyeret meg leveseket.

De semmilyen főzelék, hús, zöldség, gyümölcs nem megy.

2010. ápr. 13. 13:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez nálunk is így volt/van. Ez egy ilyen időszak náluk. Én nem is próbálkoztam adni neki egy idő után. Rájöttem mit szeret, és úgy főztem, hogy az is legyen, meg amit mi szeretünk is. Pl Ő szereti a krumplit, csináltam hát héjában sült krumplit hurkával. Aztán most 3 évesen magától elkezdett érdeklődni olyan ételek után, amikre rá sem nézett. Szóval ne erőltesd, majd kinövi. Az ismerősünk gyereke 5 évesen kezdett el érdeklődni más ételek iránt. Mindennek eljön az ideje.
2010. ápr. 13. 13:54
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem próbáld meg játékosan, vagy mesével.

Pl. a szomszéd Morzsi kutya kedvence ez a husika, megkóstoljuk? vagy: rövid mese/vers ahol pl.: a maci szerepel, és belefűzni, a málnát, amit épp enni akartok :)

2010. ápr. 13. 13:55
 3/5 anonim ***** válasza:
Az en kisfiam is 2 eves lesz, o sem eszi a gyumolcsoket, csak neha narancsot meg mazsolat. Zoldsegekbol csak az uborkat es a paprikat. Az enyem is szereti a krumplit, rizst, kenyeret, levest es a teszta feleket (ravioli, spagetti, kagylo teszta szosszal). Ennyi. Szerintem se eroltesd, majd ha nagyobb lesz, fog enni mast is magatol.
2010. ápr. 13. 15:41
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Másodiknak: trükközök én egyfolytában, mese, játék, van minden... de ha véletlen be is engedi a szájába, köpi is ki mindjárt.

Persze, erőltetni nem akarok semmit, de aggódom miatta, mert így nem eszik túl változatosan. Hosszú távon azért ez nem lesz jó.

2010. ápr. 14. 12:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha nem eszik zöldséget/gyümölcsöt vagy csak minimális mennyiségben valamilyen vitamin készítmény adása szükséges számára. Mivel húst sem eszik, tejtermékeket adj neki bőségesen, mert fehérjére szüksége van az izmoknak. Amúgy meg hadd egye azt amit szeret, majd csak kinövi. Ne erőltesd, mert ellenkező hatást fogsz belőle kiváltani. Próbáld előtte nagy élvezettel enni a zöldségeket/gyümölcsöket hátha kedvet kap hozzá.
2010. ápr. 14. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!