Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, mit tennétek a...

Anyukák, mit tennétek a helyemben? Tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés
Kislányomat a nyáron nem viszem óvodába orvosi javaslatra egy betegség miatt. Nagyon nehéz lesz megoldani a felügyeletét a nyáron. Párom szülei messze laknak, így segíteni nem tudnak, az én szüleim még nem nyugdíjasok. Két tesóm is dolgozik,így egy - egy hét szabadságot tudna mindenki kivenni, hogy vigyázzon a lányomra. De igazából ezek az egy-egy hetek kevesek lesznek egész nyárra. Ráadásul én olyan helyen dolgozom, ahonnan nem engednek el csak úgy szabadságra. Egy boltban dolgozom ahol se betegállományba nem mehetek (gyerekkel sem), se szabadnapom nincs (hétfőtől szombatig dolgozom). Kolléganőm csak arra gondol, hogy ő mikor megy a nyáron szabadságra, velem nem foglalkozik hogy mi lesz. Ráadásul csak 4 órába vagyok bejelentve de napi 9 órát dolgoztam. Mindenképpen munkahelyet szeretnék váltani, de most arra gondoltam hogy felmondok most (felmondási idővel kB. Július közepéig dolgoznék ott). Így megoldott lenne a nyár, nem kellene aggódnom hogy ki vigyáz a lányomra. Igazából hitelt meg albérletet nem fizetünk, ráadásul félretett pénzünk is van, így nem lenne gond ha az én fizetésem kiesne másfél hónapra. Páromnak még nem mertem említeni, hogy mit szólna hozzá. Nagyon aggódom hogy mi lesz a nyáron a lányommal ha mindenki dolgozik... Ti mit tennétek a helyemben? Így is úgy is munkahelyet szeretnék váltani, szeptemberben már újra tudnék dolgozni, mivel akkor már mehet a lányom oviba.
2016. jún. 12. 20:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ennyiből 3 gyereket nevelünk szépen úgy, hogy én itthon vagyok gyesen és még hitel is van. Nem gondolkoznék a helyedben.
2016. jún. 12. 22:15
 12/16 anonim ***** válasza:

bébisitter vagy családi napközi? :o

keress egy rendesebb munkahelyet, de addig ne mondj fel amíg nem találtál! ha más nincs, gyárakban (ha van felétek) ott általában jók, mert a napi nyolc óra után sipirc haza, bár ez gyár függő. elsőből másfél hónap után kiraktak, ahol most vagyok nem szívesen adnám fel, a legjpbban fizető, remek társak, de dolgozni azt kell.

2016. jún. 12. 22:57
 13/16 A kérdező kommentje:
Kisvárosban élünk, itt nincs olyan hogy családi napközi. Bébiszitterre gondoltam én is, de a 70 ezer forintos fizetésemből mi marad ha Bébiszittert fogadok.. Akkor kB ugyanannyi mintha nem is dolgoznék!
2016. jún. 13. 06:39
 14/16 anonim ***** válasza:

Mi okból jabasolta az orvos, hogy ne vidd, mi baja? Csak azért kérdem, mert ezek szerint most is jár, esetleg 2-3 hetet még rá lehet húzni, ha nem olyan sürgős eset. Vagy a közösség a gond, napközis tábor sem megoldható ezért?

Egyébként én is felmondanék ettől függetlenül is.

2016. jún. 13. 14:14
 15/16 anonim ***** válasza:
Mi a baja amiért ne menjen oviba nyáron.
2016. jún. 13. 18:03
 16/16 anonim ***** válasza:
Amúgy bennem is rögtön az merült fel, hogy már miért ne mehetne. A nátha szezonnak vége, ilyenkor már nem szoktak betegek lenni. Ettől függetlenül ilyen szemét munkahelyen egyetlen percig sem maradnék. Megéltek a férjed fizetéséből. Bár nem tudom mi a végzettséged, és hol laktok, ha nem a fővárosban, azért sokáig is eltarthat mire másikat találsz, erre lelkileg fel kell készülni.
2016. jún. 13. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!