Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A kötelező oltásokon kívül...

A kötelező oltásokon kívül melyek azok amiket beadattok a babátoknak?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 37 hetes terhes vagyok, hamarosan megszületik a kislányom. A védőnő már most olyan kérdésekkel bombáz, hogy kérem-e ezt meg az az oltást. De nem igazán tudom, hogy kérjem-e??? A kötelezőkkel is épp eléggé leterhelik a pici szervezetét + még adassak másikakat is?? Féltem a babámat, annyi rosszat lehet hallani, hogy az oltás autizmust is okozhat...stb. A rotavírus elleni (fitzetőst), lehet, hogy kérjük, mert van egy 3 éves fiam is és félő, hogy az oviból majd hazahozza.

Véleményeket várok, ki mennyire bízik meg az oltásokban???

Köszönöm a válaszokat!

2010. ápr. 12. 14:11
 1/8 anonim ***** válasza:
nekem ikreim vannak ezért én a bárényhimlő elleni oltást adattam be nekik! A második gyerek aki elkapja mindig sokkal több szövődménynel jár, nem akartam ennek kitenni őket! A tudomány jelenlegi állása szerinte ha a kettőt adatod be az egy életre szól! Mást nem, se a rotát, se a társait! De ha te úgy látod jónak, oltasd be, ha attól megnyugodsz!
2010. ápr. 12. 14:16
 2/8 anonim ***** válasza:
Én csak a Prevenart adattam be (agyhártyagyulladás elleni). Mást nem. Rotát sem, mert nincs nagyobb testvér. (ha lett volna, beadattam volna - de az mondjuk nem oltás, hanem szájon át adják be nekik, 38 ezer Ft körül van a két vakcina)
2010. ápr. 12. 14:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

én a másfél évesemnél most a bárányhimlőn gondolkodom....vannak érvek, ellenérvek bőven.....

én a rotát nem adattam, mert utánaolasva én úgy gondoltam, h annyira nem hasznos (sok az ilyen vírus, ami ilyen tüneteket okoz)....azt tudod, h utána fertőz a picur? csak a nagyobb miatt

kullancsot lehet adatnám, ha olyan körnényken járnánk, laknák, de így azt sem

van olyan betegség, amit mácskáktól lehet elkapni, ez ellen van oltás, ha lenne cica

én pont azért óckodom az oltásoktól, mert sok szörnyűséget látni

influenza ellenit biztos nem adatnék

2010. ápr. 12. 14:21
 4/8 anonim ***** válasza:
Mi beadattuk a rota-t, nem is bánom, mert az unokaöcsémen láttam, milyen brutál tud lenni ez a vírus. Megkapta a prevenart, többek között azért is, mert idén októbertől ez is benne lesz az oltási rendben, akkor már jobb egy füst alatt túlesni rajta, és javasolta a doki is. Be fogom még adatni a meningococcus ellenit is, mert bár igaz, hogy pár gyerek hal csak bele, de nem szeretném, ha pont az én fiam lenne az. Örülök, hogy vannak védőoltások, nagyon sok problémát lehet velük megelőzni. És az immunrendszer csak erősebb lesz, minél több mindennel találkozik, és tud ellene felkészülni.
2010. ápr. 12. 14:46
 5/8 anonim ***** válasza:
a kötelezőn kívül csak a meningo-t kapja a 13 hósom. holnapután...
2010. ápr. 12. 22:15
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!!Jó egészséget mindenkinek!
2010. ápr. 13. 09:38
 7/8 anonim ***** válasza:

rota ellenit mindenképp beadatnám a helyedben, én sajnos későn kaptam a fejemhez és nézhetem ahogy végig megy a családon. Első éjszaka a 11hónapos babámmal felváltva hánytunk, gondolhatod milyen érzés volt, meg a másnap amikor szegény kicsikém feküdt kinyúlva meg se nagyon moccant...

a másik amit beadattam az a prevenar volt, semmi mellékhatást nem tapasztaltunk, viszont a vírus okozta agyhártya gyulladástól, középfüll gyulladástól, tüdőgyulladástól, torokgyulladástól védve van.

2010. ápr. 13. 13:57
 8/8 anonim válasza:
Én a 28 hónapos fiamnak mindent beadattam, rota meningoc, pneumoc. ellen,most kezdjük a bárányhimlő és a kullancs ellen. Én ajánlom a rotát,még egyszer sem volt hányós-f...s betegsége. Nekem viszont igen, ráadásul terhesen. Kapott h1n1 ellen is ,és soha semelyik még csak hőemelkedést sem okozott!. Szerencse? Én nem kísértem a szerencsétlenséget.
2010. ápr. 16. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!