Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek meddig jó a...

Szerintetek meddig jó a gyereknek a szülökkel együtt aludni?

Figyelt kérdés
Egy hotelben dolgozok, ahol sok a gyerek. Gyakran írják a szülök, hogy a kicsinek nem kell külön ágy, mert velünk alszik, úgy szokta meg. Sokszor 5-8 éves gyerekröl van szó ilyenkor. Én ezt kicsit túlzásnak tartom. Mert oké, amíg pici, de késöbb? Engem nagyon zavarna, hogy még akkor sincs magánéletem, ha a gyerek alszik. És itt nem csak a szexre gondolok, hanem pl. hogy beszélgessek a férjemmel, olvassak vagy csak hogy egy fél órára ne csak szülö legyek. Tudom, hogy mindenki más, de nem értem ez miért jó. Pláne, ha több gyerek is van. Az egyiket épp csak beszoktatták a saját ágyába, a jön a másik újabb 5 évre. Nem kritizálni akarok senkit, csak megérteni, hogy miért csinálják egyes családok így.
2016. jún. 7. 11:51
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, én azt hiszem eddig normális stílusban kommunikáltam. Mivel nem sikerült megérteni: a kérdés arról szólt, hogy mindenki írja le a véleményét miért alszik, vagy nem alszik a gyerekkel. Én nem tartom jó ötletnek, de ez a magánvéleményem, nem kardoskodtam mellette, söt így konkrétan emlékeim szerint le sem írtam. Elfogadom, ha más másként gondolja, csak szerettem volna megtudni, akinek jó, miért jó 10 évig lemondani a magánéletröl.

De ez a te nem tudhatod, a te szádból nem hiteles ez annyira lenézö.

Javaslom látogass át a terherbeesési problémák témakörbe, ahol az elsöre terhes kismamák válaszolgatnak olyan kérdésekre, hogy hogy lehet feldolgozni, ha nem lehet gyerked. És mindig odaírják, én nem tudom milyen, de el tudom képzelni (haha persze, max. annyit, hogy biztos szar lehet). Ha szeretnéd, tudok linkelni kérdést is.

Úgyhogy ha nekik szabad, nekem is: valóban nem tudom milyen, de el tudom képzelni.

Tényleg hagyjuk ezt... az én kérdésem, engem pedig mindenki normálisan megfogalmazott válasza érdekel. A kioktatásból pedig nem kérek.

2016. jún. 8. 09:07
 22/27 A kérdező kommentje:
Bocsánat a 19-esnek ment a válasz.
2016. jún. 8. 09:08
 23/27 A kérdező kommentje:

Jézus, úgy látom megjöttek a dorongolók. Igen szeretem a munkámat. És nem zavarnak ezek a dolgok, hanem egyszerüen nem értem öket. Bocsánat, hogy furcsának látom, ha egy két-három éves gyereket még pelenkázni kell, és társaik.

Nekem ez tényleg furcsa, én úgy lettem nevelve, hogy megtanítottak arra mit szabad és mit nem, ahelyett hogy vattába csomagoltak volna. És a barátnök és rokonok gyerekeinél is ezt látom, amivel egyet is értek.

De tudom, én nem gondolhatom sehogy, mivel még nem szültem, a legjobb lesz, ha befogom. A gyerek témához csak az szólhat akinek van saját, igaz? Nem csak az tünik fel, amivel nem értek egyet, vannak nagyon szép családok, jólnevelt gyerekekkel is. Gondolom te még soha nem alkottál véleményt másokról, neked még nem volt semmi furcsa.

Annak aki normálisan tudott válaszolni, annak megköszönöm. A témával kapcsolatos vélemények érdekelnek, személyeskedés és kioktatás pedig nem.

2016. jún. 8. 09:21
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Azt továbbra sem értem hogy attól még mért szűnne meg a szülők magánélete ha együtt alszanak a gyerekkel? Nincs esetleg másik szoba ahova el tudnának menni lefekvés előtt együtt lenni vagy miért? Mért szűnik meg így jobban a magánélet mintha külön aludnának?

Egyébként megsúgom pusztán a gyerek születésével valamilyen szinten megszűnik az ember magánélete, legalábbis az első hónapokban biztos, de később is kevés idő marad magadra, hacsak nem passzolod le a gyereket egyfolytában a nagyszülőkre vagy valakire...

Ez nem lenézés, ez tény, hogy ha valamit még sose csináltál akkor nyilván téves elképzeléseid lehetnek róla, illetve azt hiheted hogy minden simán úgy működik ahogy a "nagy könyvben meg van írva". Nekem is nyilván voltak ilyenek a gyerekek születése előtt, pl. szoptatás kérdésében úgy gondoltam 1 éves koráig fogom szoptatni majd, na ez persze teljesen másképp alakult stb. Vannak amikhez viszont tényleg tartottam magam. Ez normális. Ráadásul a gyerekek is annyira különbözőek, valaki igényli még a leesésgátlót 5 évesen, más meg 2 évesen is tud anélkül aludni stb.

Na a téma részemről lezárva.

2016. jún. 8. 09:23
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

3 éves korra "kell" szobatisztának lenni egy gyereknek, akkor neked mért fura ha egy 2-3 évest még pelenkáznak??? Na olyanhoz tényleg ne szólj hozzá amiről fogalmad sincs!

És ez nem nevelés kérdése, ha még nem érett meg rá 2,5 évesen a gyerek akkor ha a fejed tetejére állsz se lesz szobatiszta, max lelki sérüléseket okozol neki ha kényszeríted.

2016. jún. 8. 09:25
 26/27 anonim ***** válasza:

Mi is neveljük a gyereket, ő pl nem szedi szét az éttermet, ha látjuk, hogy fáradt és nem bírná, akkor nem is megyünk be vele. Konnektorba sem nyúl, mert tudja, hogy au, de jártunk már úgy, hogy látott egy csillogós konnektort (Legrand egyik prémium konnektora) és a kíváncsiság nagyobb úr volt mint az esze. A gyerekek ilyenek. Néha feszegetik a határokat és ez normális.

A szobatisztasághoz. A gyerekek jelentős része 2-3 éved kor között még igényel pelenkát (ha nem is mindig, de éjjelre vagy ha hosszútávra indulnak el), és nem nevelés kérdése a szobatisztaság, hanem idegrendszeri érettség, nincs értelme erőltetni. De pl szembeszomszédom pelenkázón keni be krémmel a gyerkőcöt, néha ott is öltözteti, pedig már nem pelenkás a gyerek, csak neki így kényelmesebb, mert lehajolni gerincbetegsége miatt nem igazán tud, csak nagy fájdalmak árán. És még ezer dolog. Figyelj van nekem is véleményem, de nem mindig mindenről és nem mindig elítélő. Te viszont csak azzal jössz, hogy mennyien nevelik rosszul a gyereket, nem normális, hogy nem szobatiszta és 2_3 éves gyerek, hogy ilyen ágyban alszik, olyan ágyban alszik. Te magad mondod, hogy szerinted ez nem normális. Amikor mi leírjuk, hogy de az és minden eset egyedi, akkor meg mi vagyunk a hülyék, mert leszólunk téged. Addig tudtál kedvesen válaszolni, amíg veled egyetértő válaszol voltak. Mióta páran írtuk, hogy azért nem teljesen jól látod a dolgokat, azóta hülyék vagyunk. Érdekes...

2016. jún. 8. 09:33
 27/27 A kérdező kommentje:

Addig tudtam kedvesen válaszolni, amíg nem jöttek olyan válaszok, hogy te nem tudhatod, meg ne ugass bele olyanba amiröl fogalmad sincs.

Nem állt szándékomban senkit se kritizálni, nem én kezdtem a személyeskedést.

Elnézést kérek attól akit megbántottam, nem szándékos volt. Bár így sem érzem helyénvalónak a te fogd be a pofád mert fogalmad sincs jellegü válaszokat.

Felölem mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Tényleg nem érint, csak csodálkoztam azokon a dolgokon, amiket itt felsoroltam. Többször leírtam, hogy senkit sem kritizálni akarok, de úgy látszik sokan magukra vették.

(Megyek is, inkább olvasgatom a rögtönterhes kismamák lombikozóknak szóló tanácsait.)

2016. jún. 8. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!