Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek meddig jó a...

Szerintetek meddig jó a gyereknek a szülökkel együtt aludni?

Figyelt kérdés
Egy hotelben dolgozok, ahol sok a gyerek. Gyakran írják a szülök, hogy a kicsinek nem kell külön ágy, mert velünk alszik, úgy szokta meg. Sokszor 5-8 éves gyerekröl van szó ilyenkor. Én ezt kicsit túlzásnak tartom. Mert oké, amíg pici, de késöbb? Engem nagyon zavarna, hogy még akkor sincs magánéletem, ha a gyerek alszik. És itt nem csak a szexre gondolok, hanem pl. hogy beszélgessek a férjemmel, olvassak vagy csak hogy egy fél órára ne csak szülö legyek. Tudom, hogy mindenki más, de nem értem ez miért jó. Pláne, ha több gyerek is van. Az egyiket épp csak beszoktatták a saját ágyába, a jön a másik újabb 5 évre. Nem kritizálni akarok senkit, csak megérteni, hogy miért csinálják egyes családok így.
2016. jún. 7. 11:51
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Elképzelhetö persze az is. Bár akkor másként szoktak fogalmazni (elég nekünk egy kisebb szoba is, nincs szülség külön ágyra) A gyerekért amúgy meg így is úgy is fizetnek. Meg amennyi lóvéja itt a kedves vendégeknek van...

De pont ma volt egy eset, hogy két hálószoba kell, az 5 évesnek kell a magánszféra, a 3 éves velünk alszik.

2016. jún. 7. 12:55
 12/27 A kérdező kommentje:

Ja amúgy azon is szoktam rendesen csodálkozni, mikor 3 éves gyereknek rácsoságyat meg pelenkázóasztalt kérnek, meg buggyban tologatják 5 évesen, illetve 6-7 évesnek ilyen korlátot kérnek az ágyra ( nem tudom mi a helyes neve), nehogy éjjel kiessen. Továbbá azt sem értem, mikor elvárják, hogy minden legyen gyerekbiztos (nem csak a babaknál), ahelyett hogy a gyerek meg lenne tanítva, hogy nem rohangálunk az étteremben ész nélkül, nem nyúlunk a dugaljba.. De jó ez utóbbira még azt mondom okés, jobb a biztonsâg.

Nap mint nap szembejönnek ilyen dolgok, amiket nem tartok logikus viselkedésnek, ezért a kérdés. ( Amúgy nem számítottam ekkora egyetértésre, azt hittem le leszek oltva, hogy ha gyerekem nincs, véleményem se legyen. Úgyhogy ezúton is köszi, hogy nem így lett).

2016. jún. 7. 13:23
 13/27 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem nincs abban semmi rossz ha együtt alszik a gyerek a szülőkkel. Mért ne lehetne a szülőnek attól még magánélete? Nem kötelező már fél 9-től végig ott aludni a gyerekkel, elég az is ha a szülő később bemegy aludni amikor akar, addig nyugodtan lehet apával a másik szobában...

Hány meg hány család van ahol a gyerekek éjjel átmennek a szülői ágyba és ott alszanak tovább? Az nem együtt alvás? Dehogynem. Akkor ez is rossz?

Én egyébként nem vagyok az egy ágyban alvás híve a saját gyerekeimmel, viszont én anyukámmal sokáig egy ágyban (egy nagy franciaágyban) aludtam, de mi csak ketten voltunk mert a szüleim 1 éves koromban elváltak. Aztán egyszer csak úgy éreztem külön szobába kell mennem és attól fogva átköltöztem a másik szobába. Szóval ha valakinek úgy jó mért kéne megszólni miatta? Szerintem addig normális amíg minden fél igényli!

Szomszédunkban egyébként az apuka alszik a 6 és 4 éves gyerekekkel együtt úgy, hogy az egyik gyerek ágya mellé egy alacsonyabb matrac van odatolva. Anyuka pedig a másik szobában alszik a 4 hónapossal.

Olyat viszont ismerek többet is ahol nem egy ágyban, de egy szobában alszanak a gyerekekkel a szülők.

Ja és azt már meg sem említem hogy régen az egész család együtt aludt mert a legtöbb családnak egy helyisége volt csupán.

De amit a kérdező írt ott a többség valószínű csak nyaraláskor alszik egy ágyban a gyerekkel, mert úgy kisebb szobát kell bérelni.

2016. jún. 7. 13:37
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

"Engem nagyon zavarna, hogy még akkor sincs magánéletem, ha a gyerek alszik."

Itt írtad le a megoldást. Amikor valamelyik félnek terhére van ez együtt alvás, akkor az úgy is lépni fog. Ha meg nekik ez így jó, azt úgyse fogod megérteni. Ez olyan, mint ahogy én undorodom a tengeri herkenytűk ételként történő elfogyasztásától, mások meg vagyonokat képesek érte fizetni. Megérteni nem fogom, de elfogadom.

2016. jún. 7. 14:10
 15/27 anonim ***** válasza:

Nálunk érdekesen alakult. Első 1-2 hetet leszámítva, amikor az ágyunk melletti mózesben aludt, végig külön szobája volt.

A férjemmel külön alszunk, mert iszonyatosan horkol, én meg éber alvó vagyok. Erőltettük az együttalvást, de a kialvatlanságtól én agresszív és elvislehtetlen lettem.

A lányunk nem hajlandó velünk aludni, csak külön ágyban, már két éves.

Tegnap legnagyobb meglepetésemre addig hisztizett, amíg a fáradságom okán beadtam a derekam és velem aludt. Ilyenre csak komolyabb betegség alatt volt példa - pl. folyamatosan hányt és éjjel is keltegettük, hogy folyadékot diktáljunk bele, nehogy kiszáradjon. De akkor szegény annyira erőtlen volt, hogy bárhol elaludt. Akkor az egész család egy ágyban aludt és az első furcsa hangra ugrottunk fel, hogy minden rendben van-e.

2016. jún. 7. 15:06
 16/27 anonim ***** válasza:
54%

Hát, kövezzetek meg, pontozzatok le, de én sosem szóltam meg, kampányoltam egyik forma mellett se, ellene se. Nem ragaszkodtam egyik verzióhoz sem. Pér hónapos koráig külön aludt, de egy szobában tőlünk. AZtán sokkal jobb volt mindannyiunknak (beleértve apát is), ha velünk aldut. Eleinte éjjel valamikor áttettük, aztán kimászott a rácsosból, és jött. Azóta lett szobája, ahol a délutáni alvások egészen jól mentek ott, de az esti nem tetszett neki. Aztán pár hónap múlva bepróbálkoztunk az egyedüli ottalvással. Pár napig ment, aztán egyre többször volt sírás, a végén már rettegett, ha be kellett mennie a szobába. Apával úgy döntöttünk, lesz a hogy lesz. Kihoztuk az ágyát hozzánk, pár napig buliból ott is aludt egyedül. Aztán indult a mászkálás. Ott este elalszik, és valamikor mászik. De biztos vagyok benne, h mindennek eljön az ideje. Ha nem vagyunk otthon éjjel, zokszó nélkül alszik mamáéknál. Mostanság nagy buli, h péntek-szombat este ott alszik (egy ház, külön bejárat, háztartás).

Én azt mondom minedennek eljön az ideje. Mindent együtt alakítottunk ki (vagy hagytuk a dolgokat-ki-ki maga dönti el) az apjával, soha emiatt egy perc vita, sértődés nem volt. Mi szeretünk együtt aludni, de erőszakkal nem akarjuk, h ott aludjon, vagy hogy egyedül aludjon.

Nyaraláskor mindig trióban alszunk.

2016. jún. 7. 18:42
 17/27 anonim ***** válasza:
33%

Hát ha lenne 3 rosszul alvó gyereked :D :D

Mi velük alszunk, különben nem aludnánk.

Én az egyik szobában a legkisebbel egy ágyban, férjem a másik szobában a másik két gyerekkel, ámde három külön ágyban.

Ne ítélkezz míg nincs gyereked, majd meglátod, lehet te is együtt akarsz majd aludni.

2016. jún. 7. 21:45
 18/27 A kérdező kommentje:
Utolsó: ezt légyszi ne... "Majd megtudod, na neked is lesz." Miért, akinek nincs gyereke, annak véleménye sem kehet? Neked is biztos van véleményed olyan témákról amiben közvetlenül nem vagy érintett. (Pl. Homoszexualistás, gyermektelenség, stb..) Nem hiszem, hogy bántóan fogalmaztam volna, vagy az én egyetlen igazságom hangoztattam volna, úgyhogy hanyagoljuk a kioktatást, ha lehet.
2016. jún. 8. 07:45
 19/27 anonim ***** válasza:
53%

Persze hogy lehet véleményed, csak az a te szádból egyáltalán nem hiteles, mert 0 tapasztalatod van az ügyben.

Az a baj hogy mindig mindenki jobban tud mindent, olyanokat is amiről fogalma sincs.

Nyilván teljesen más kívülállóként véleményt alkotni, mint benne lenni a dologban.

Mért szerinted nem áll fent az esélye hogy ha majd lesz gyereked te is együtt fogsz aludni vele?

2016. jún. 8. 08:47
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az nem tetszik a későbbi kommentedben, hogy neked minden fura. Fura, ha a szülők között alszik a gyerek, de fura, ha egy három évesnek rácsos ágyat kérnek. Furcsa, ha leesésgátlót kérnek az öt évesnek, furcsa, ha örülnek, hogy van dugalj q konnektorban. Van olyan gyerek, akinek biztonságérzetet ad a rácsos ágy, ezért alszik abban három évesen. Lehet, hogy pont most akarják leszoktatni róla ovi előtt, de ezt mégsem egy vadidegen környezetben akarják megtenni. A leesésgátló pedig nagyon jó dolog, ha forgolodva alszik a gyerek. Én még felnőttként is inkább az ágy fal melletti oldalánál alszom, mert volt rá példa, hogy legurultam. A dugalj is olyan dolog, hogy megtanítja az ember a gyereknek, hogy nem szabad. De kicsi korban még kattanhat egyet az agya és nyúlhat bele mégis. Én pl nem várom ezt el egy szállodától, de amikor kerestünk szállást, akkor olvastam több hotel bemutatkozásánál is, így gondolom ez nem egyedi dolog. A gyerek nem gép, majd rajossz. Nem úgy működik, hogy betölti az egy évet és megy a leesésgátlós ágyba,rrácsos ágy kuka, majd három évesen lekerül a leesésgátló is. Van amelyik gyerek előbb, van amelyik később szokik át.

Szereted te még a munkádat? Mert akkor jönnek elő ilyen gondolatok az emberben, amikor megelégeli a munkáját. Nem értem egyébként, hogy neked ezek a dolgok miért furcsák és zavaróak. Jót gondolom nem tudnak tenni a vendégek. Mert ha együtt alszanak, azon akadsz ki, ha rácsos ágyat, akkor azon. Ti szolgáltatást nyújtotok (nem is olcsót, ahogy írtad), így az a dolgotok, hogy kiszolgáljátok a különböző igényeket.

2016. jún. 8. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!