Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van korreláció a kisgyermekkor...

Van korreláció a kisgyermekkori és a kamasz/felnőttkori alkat között?

Figyelt kérdés

A szomszédunk lánya néhány hónappal idősebb a miénknél, két évesek.

A jó idő és a kevés ruha miatt elég szembetűnő volt a két kislány alkatbeli különbsége. A szomszédé vékony, de nem kórosan és nagyon szépen definiált izmai vannak.

A lányunk inkább átlagos alkat, rajta egy picit több zsír van.

Nem elvárás, ne értsétek félre, csak kíváncsiság: előrevetítheti ez, hogy melyikük lesz vékony, vagy átlagosabb alkat, vagy ez idővel még rengeteget változhat?

A szomszédoknál az apa szikár alkatú, szerintem tőle örökölhette a kislány is az alkatát, az anyuka kifejezetten túlsúlyos.

Mi a férjemmel normál tartományban mozgunk, ő inkább a felső határ, de életmód miatt.

Azért is gondolkoztatott el, mert durván botsáska kisgyerek voltam, majd ahogy beütött a kamaszkor 12-13 évesen, felpuffadtam, mint egy hörcsög. A súlyom 18 éves koromra normalizálódott, addig pufi voltam. Pedig ugyanazt és ugyanolyan mennyiségben ettem.

12 éves koromnál fiatalabb fotóimon tényleg úgy nézek ki, mint akit éheztettek: kiálló bordák, a térdem vastagabb volt, mint a combom. Pedig nem, csak nem erőltették, ha nem kértem enni.

Akár saját történet, akár olyan válasza érdekelne, akinek már kamaszkor környékén van a gyereke: hogyan változott a relatív alkata az idők folyamán?

2016. jún. 6. 21:35
 1/3 anonim ***** válasza:
Én azt látom, hogy nagy többségben olyasmik lesznek a gyerekek mint a szülők.
2016. jún. 7. 01:36
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem is, legtöbb esetben az egyik szülő alkatát öröklik. Gyerekként akkor lehet megtippelni, ha már egyértelműen látszik kire hasonlít jobban.

A saját példám. Apukám 185 cm magas, izmos, sportos testalkatú volt fiatalon. Már egész kicsi koromban látszott, hogy ugyanolyan a kezem, lábam, mint az övé, fazonra is meg minden. Magas viszont sose voltam, se oviban, se általánosban nem számítottam magas kislánynak. Aztán olyan 13 éves korom körül a többiek megálltak a növésben, én meg lehagytam őket, 180 cm lettem, és ugyanolyan vékony, mint apu. Anyától semmit nem örököltem az alakomból.

2016. jún. 7. 10:01
 3/3 A kérdező kommentje:

Az arcát az apjáról fénymásolták. Nálunk egy DNS teszt is felesleges lenne, annyira hasonlít rá.

Az apja alacsony, mokány alkat. Én szintén alacsony, de arányos alkatú vagyok (168 és 155 cm). Abban biztosak vagyunk, hogy alacsony lesz.

De a múltkor anyukám mondta, hogy szerinte a lábformáját tőle örökölte. Ennek annyira nem örülnék, mert anyukámnak eléggé amorf vádlija van - gyakorlagilag egy kis csomó, közvetlenül a térdhajlat alatt.

Ránézésre tőlem két dolgot örökölt: a füle alakját és a göndör hajat. Slussz. Nálunk inkább anyasági vizsgálat kellene, annyira kiköpött mása az apjának. Az apai ágon féltestvérére sokkal jobban hasonlít, mint rám.

2016. jún. 7. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!