7 éves kisfiam időszakosan dadog. Másnál is volt ilyen, és elmúlt? Többi lent.
Figyelt kérdés
Szóval visszamaradt egy évet, átkerült másik csoportba. Ahol sokkal( nagyon) szigorúbbak voltak mint az előző csoportjában. Kb. fél évente dadog kb. 1-2 hónapot, ha stresszel sokat az ovi miatt. Most májusban megint, mert nagyon sok dolog volt. Anyáknapja, bakllagás, tavaszköszöntő buli, mindenre műsorral készültek. A verseket nagyon szépen mondja minden gond nélkül, nagyon gyorsan is tanul. A beszédbe van 1-2 hang amit nehezen mond ki, dadogva. Hozzá kell tenni, hogy utálja már az ovit, de nekem még dolgoznom kellene 3 hetet. Jövőhéten elmegyek vele táppénzre, utána még 2 hét ovi, majd 1 hónap szünet. Utána még 3 hetet ovizik, júni 25-től, és megint szabin vagyok suli kezdésig. Logopédussal beszéltem, azt mondta, ha csak időszakos, az ovitól van... Várjuk meg a nyár végét, suliban lesz-e gond. Ha lesz gond akkor meg logopédushoz megyünk. Egyébként én is dadogok, ha stresszelek valahol.... Én is jártam gyermekként logopédushoz,.2016. jún. 4. 08:38
1/5 anonim válasza:
Egyértelműen stressz okozza. A szervi hátterű dadogás folyamatos.
2/5 anonim válasza:
Szegèny kis cukika, èn is vègigstresszeltem az ovis koromat, borzasztó ez..
3/5 A kérdező kommentje:
Ugye mától itthon vagyok vele, beteg is lett :-( nagyon köhög, így még indokolt is :-) Szinte alig dadog.... nagyon sajnálom, hogy még oviznia kell, de nem tudom hova tenni. A mamáék 2 hete bevállaltak...
2016. jún. 6. 19:52
4/5 anonim válasza:
Én is hasonló voltam, ami fontos, mikor dadog, ne mondjátok ki helyette a szavakat és még véletlen se szóljatok rá, hogy ne dadogj... És ezt próbáljátok a nyagyszülőknek is tudtára adni...
Egy életre szóló sebeket lehet vele okozni..
5/5 A kérdező kommentje:
kedves 3. nem mondjuk neki, mintha nem történne semmi.
2016. jún. 7. 09:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!