Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mitől lehet ez az elmúlt pár...

Mitől lehet ez az elmúlt pár napban?

Figyelt kérdés

A 14 hónapos lányom minden alvásnál (napi 1× alszik délután és ugye éjszaka), ha lerakom (teljesen mindegy, hogy ki fekteti le), akkor sír.

Fekszik az ágyban, nem áll fel, nem fordul meg, csak simán fekszik és sír.

Mindent ugyan úgy csinálunk, mint eddig 14 hónap alatt. Semmin nem változtattunk, nem történt vele semmilyen negatív dolog.

Próbáljuk altatni, kivesszük megnyugtatni, paskoljuk a popsiját, hajszárító hangot is kapcsolunk neki (volt régebben, hogy csak erre nyugodott meg vagy a porszívóra, ha nagyon túlpörgött), de semmi nem jó.

Konkrétan, ha megpróbáljuk megvigasztalni vagy bármi más, akkor még jobban sír és hergeli magát (?).

Most második napja nem mentünk be ilyenkor illetve, kijöttünk a szobából, ahogy leraktuk és 3-5 perc alatt abbahagyta a sírás, elaludt azonnal.

Míg, ha megpróbálunk segíteni rajta, órákig csinálja.

Ez mitől lehet?

Mi lehet a lányunkkal?

2015. ápr. 1. 12:45
 1/4 A kérdező kommentje:

Nem pörög egyébként túl.

Ha még nem fáradt, akkor simán felül és játszik az ágyában.

Délután fél 1-3-ig alszik, este pedig 8-kor már ágyban van és 7-8-ig alszik.

Eszik rendesen, hasa nem fáj, nem pukizgat és rendesen kakil is.

Fogára is gyanakodtam, de akkor állandóan sírna, nem csak 3-5 percig.

2015. ápr. 1. 12:47
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Na ez az, amikor okosodnak, és tudják, hogy lehet anyának-apának lelkiismeret-furdalást okozni. :)

Mivel 3-5 perc alatt elalszik, ezért semmi baja sincs. Csak azt akarná, hogy foglalkozzatok vele, alvás helyett, mert ugye az alvást a gyerekek sokszor még kényszernek érzik, akkor is ha tök álmosak!

Amikor foglalkoztok vele, akkor viszont csak szenved, mert különben fáradt! Tehát nincs itt baj, ez is csak életkori sajátosság. Abba fogja hagyni! Most csak próbálkozik, hátha mégsem kellene aludni. Csak ő még nem tudja, hogy szüksége van pihenésre. Ezt viszont ti látjátok, úgyhogy le kell őt tenni, meg kell nyugtatni, és túl kell lépni majd ezen az időszakon is.

Lányom is ilyen volt amúgy. Most már 4 éves és amikor este még nem akar lefeküdni, akkor mindent kitalál: éhes vagyok, szomjas vagyok, viszket a lábam stb. Na, egy 14 hónapos ezt még csak sírással tudja "elmondani". De hasonló a jelenség! :)

2015. ápr. 1. 12:54
 3/4 A kérdező kommentje:

A nagyobbik lányomnál sosem volt ilyen, legalábbis nem emlékszem rá.

Volt szepa nála elég durván, de az alvásnál ez úgy jelentkezett, hogy egy hétig non-stop üvöltött. Azt hittük akkor, hogy beteg, baj van. El is vittük 3. nap éjszaka ügyeletre és ott mondták, hogy hagyjuk sírni. Nem nagyon akartam ezt megtenni, de már mindenki ezt tanácsolta a védőnőtől kezdve, a gyerekorvoson, rokonon és szomszédokon át.

Majd az 5. napon kb. 5 percig hagytuk sírni és utána azonnal elaludt. Másnap már nem is volt probléma ezzel többé.

Viszont, itt a kicsinél meg hiába akarnám nyugtatni, altatni, bármi, még nagyobb problémát okozok ezzel és még jobban "felhergelem". Legalábbis olyan ez az egész nyugtatósdi nála.

Aztán most pár napja nem megyünk be egyből és 3-5 perc után azonnal elalszik.

Elég furcsa ez így nekem .. Nála is volt 10-11 hónaposan szepa, de nem olyan durván, mint anno a nővérénél. Ő 2 hét után "feladta" az anya-apa nyomába járós dolgot, stb .. Szóval, gyorsan lecsengett nála ez.

2015. ápr. 1. 13:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem egyformák a gyerekek. Szerintem nincs vele gond. Ő ilyen, a testvére más volt. Hamar túl lesztek rajta!
2015. ápr. 1. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!