Járnátok közösségbe gyereketekkel, ha te nem érzed ott
jól magad?
Figyelt kérdés
Külföldön élünk, nem nagyon beszélem a nyelvet, de eljárok néha 2,5 éves kisfiammal egy itteni anya-gyerek játszócsoportba. Úgy érzem, hogy kisfiamnak jót tenne ez a közeg, hallaná az idegen nyelvet, játszhatna más kisgyerekekkel, jó előszoktatás lenne az óvodához. Viszont én nem nagyon tudok a többi anyukával itt beszélgetni, és kirekesztettnek érzem magam, amit valószínűleg kisfiam is érez, mert ő is visszahúzódó a többiekkel. Velem akar ott is játszani, alig megy el a többiekkel. Erőltessem azért ezt a dolgot (minkettőnknél), vagy hagyjam, majd az óvodában úgyis közösségben lesz.
2016. máj. 31. 14:41
1/7 anonim válasza:
Ha a gyerek látványosan jól érezné magát és igényelné, akkor igen, erőt vennék magamon.
Ha nem, akkor nem erőltetném. Vinném játszóra, ismerősökhöz hogy közösségben is legyen.
2016. máj. 31. 14:43
2/7 anonim válasza:
Nem erőltetném, ha egyikőtök sem élvezi igazán. 2.5 évesen még nem mindegy gyerek játszik a másikkal,sokáig egymás mellett játszanak csak. De alapvetően ha nem esik jól ne erőltesd!
2016. máj. 31. 14:44
3/7 anonim válasza:
Hát figyelj, a babanéptánc foglalkozásra, ahová hordom a kisfiam, jár egy amerikai anyuka egy kétévessel. Egy büdös kukkot nem értenek magyarul, a foglalkozásvezető 3 szót tud angolul, de tök jól érzik magukat, táncolnak, játszanak, haverkodnak a többi anyukával, akik beszélnek angolul. Szerintem ti is nyugodtan próbálkozhatnátok. :)
2016. máj. 31. 15:06
4/7 anonim válasza:
Nálunk hasonló volt, amit 3. írt. Egy észt anyuka járt a gyerekeivel tornázni. Angolul jól elbeszélgetett akivel tudott. Semmilyen nyelven nem tudod megértetni magad a többiekkel?
2016. máj. 31. 15:16
5/7 anonim válasza:
Én magyar játszobölcsiben kezdtem igy.senkit nem ismertem a szokásos etikettet sem a köszönesen kivul.azt sem tudtam pl hogy tegeződni szokás.
Eleinte en az egyik sarokban a gyerekkel, kesobb már minden játekot kiprobalt, rohangáltam utána, kesobb hagytam önálloan körbecikázni es szep lassan eleinte csak pár szavakat váltva ha hozzám szoltak, alakul ki kesőbb egy egy rövidebb beszelgetés anyukákkal főleg gyermektémában es jo infok voltak pl ringatos es egyeb foglalkozásokrol hogy hova lehet még jarni.
Szoval meg van mindennek a folyamata nem kell a társaság középpontja felé törekedni abszolut.
2016. máj. 31. 15:30
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást. Igazából tudom, velem van a gond, nem vagyok egy társasági ember, nehezen illeszkedem be. És zavar, hogy az alapmondatokon kívül nem tudok (nem merek) bekapcsolódni a beszélgetésekbe. Nem értem a folyamatos társalgást, így nem tudok bekapcsolódni sem, és így olyan kukának érzem magam. Tudom, időt kell adni, de csak mindig jobban elveszi a kedvem, hiányzik egy jó kis beszélgetés, eszmecsere, gyerektémában és egyéb témákban is.
2016. máj. 31. 22:10
7/7 anonim válasza:
Kizárt! A kicsi megérzi.. És nem keringetném ezt a negatív energiát. Keress magyarokat, hátha szerencséd lesz és jó emberekbe botlasz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!