Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » VALAKI!! KÉREM! Miért nem...

VALAKI!! KÉREM! Miért nem eszik az 5 és fél éves gyerekem?

Figyelt kérdés
Könyörgöm valaki adjon tanácsot! A lányom 5 és fél éves, most 21,5 kg, és 130 cm magas. Az elmúlt fél évben 2x voltunk kórházban állítólagos vírusfertőzéssel, infúziót kapott. Volt már 19 kg is, aztán elértük kb. 1 hónapja a 24 kg-ot. Utána megint kórházba került ismét állítólagos vírusfertőzéssel. A kórházból 22,5 kilóval jöttünk ki! Azóta nem nagyon eszik, van amikor rájön és "fal" utána napokig hetekig szinte vegetál. Az óvodában jelezték, hogy már semmi, de semmit nem hajlandó megenni. Egész életében minőségi ételeket kapott, főzelékek, húsok, rizs, burgonya, zöldségek, gyümölcsök, nasik (itt is megválogatva a minőséget)! Rendszert tartottunk az étkezésben és békésen, nyugodtan, soha nem erőltetve etettük és evett! Most jutottam el a teljes kétségbeesés szintjére, pénteken jelezték nekünk az oviban, hogy egész héten semmit (!) nem evett a gyerekem! Péntek estére lázas volt, bevittük a kórházba, ott megnyomkodták a hasát, és megint tippeltek egyet, hogy vírus lehet és hazaküldtek minket, ma a harmadik nap, hogy egész biztosan egy falat táplálékot nem vett magához, nincs széklete, fáradékony, sokat alszik, beállt a hőmérséklete 37,2, 37,4-re (gondolom az alultápláltságnak kezdődnek a tünetei) nagyon nagyon vékony, kint a gerince, a lapockája, a bordái! Péntek óta csak segítségért telefonálok, hogy valaki segítsen, ez nem vírus!!! Sír, ha ételt lát, a korábbi kedvenceit sem akarja még csak megkóstolni sem! Inni iszik. Nincs hasmenés, nincs hányás, kitalálja, hogy fáj a hasa, aztán, ha azt nem "hisszük" el, akkor a foga fáj, aztán mindene, fáradt, pihenni akar, nem éhes, és sír és sír... Nem tudom meddig bírom ezt!!! Hogy nézzem végig, mint anya, hogy a gyerekem szépen lassan elfogy, se vitamint, se ásványi anyagot, se semmit, semmilyen tápanyaghoz nem jut, egyre csak gyengül, és senki sem segít! Mindenhol elküldenek azzal, hogy vírus! NA DE HÓNAPOK ÓTA??? Mire várunk??? ARRA, HOGY NAGYOBB BAJ LEGYEN??? MIT TEGYEK??? Így el fog ájulni, vagy egyszer csak összeesik, halálosan félek és féltem, ebbe az egészbe beleszakad a szívem!!! Már ott tartok, hogy ordítva kihívom a mentőt, hogy végre valaki komolyan vegyen és megfenyegetek mindenkit, hogy ha nem vizsgálják ki teljesen (gasztroenterológia, ultrahang, vérvétel, allergia vizsgálat, pszichiáter, vizelet, vagy ki tudja még mit lehet), akkor nem tudom mi lesz, de nem állok már jót magamért!!! Komolyan ez kell??? A max. tanács, amit kapok, az az, hogy normaflór meg diéta! DE NEM ESZIK SEMMIT!!!!!!!!! SEMMMMMMIT!!!

2016. máj. 29. 15:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
45%

Vérvételt csináltak? Abból sok minden kiderül. Ha nem, akkor holnap menj a háziorvoshoz kérj beutalót.

Más tünet nincs? Fáradékonyság, sápadtság? Lehet akár sima vashiány is.

2016. máj. 29. 20:03
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan egy magánorvoshoz vinném, ha már az államiban nem kaptatok segítséget, pl. gasztroenterológia vagy hasonló szakember...mert ez tényleg elég ijesztő, amit leírtál, én is pánikban lennék.
2016. máj. 29. 21:27
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

A háziorvost kellene felkeresnetek és elmondani neki, hogy már nagyon régóta ilyen problémátok van, szeretnél kérni vérvételre beutalót, gasztrohoz, pszichológushoz. Én ezekre vinném el első körben. A vérvételen hamar túl lennétek de a gasztroenterológiára nálunk hónapokig kell várni (Baranya megye), lehet jobb lenne ha magánba vinnéd, ott biztos komolyabban is vesznek. Pszichológust nem tudom, hogy milyen formában kell intézni de biztos nem ártana ha elvinnétek.

Állj a sarkadra, kérd ki magadnak, védd meg a gyermekedet mert rajtad kívül senki nem teheti ezt meg. Az orvosok sz.rnak bele sokszor, vírus, vidd haza, majd meggyógyul blabla... Ennek így semmi értelme. Ne a kórházba vidd, a háziorvosnál kezdjetek!

Addig is, hátha tudok segíteni, próbáltál már valami édességet adni neki (tudom, én sem csokival etetem a gyerekeimet, de sokszor bejön az, hogy felajánlom, ha megeszik a főzeléket kapnak egy fél szelet csokit, ha beveszik a gyógyszert kapnak egy kocka csokit), jutalmazni csokival, akármivel amit megenne?! Vidd be a boltba, mutassa meg melyik az az étel amit megenne, ha hajlandó gyümölcs levet inni, vedd meg a rostosabbat, a magasabb gyümölcs tartalmút. Esetleg tejes turmixok, banános-epres, édesen?

Nagyon ijesztő ahogy írsz és szomorú, hogy ilyen van, hogy ennyire nem foglalkoznak veletek az orvosok.

2016. máj. 30. 13:25
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez ételallergia. Nem mindig kezdődik így, de bizony előfordult már nem egyszer (például velem is). Megértem az aggodalmadat, nekem is kicsi gyerekem van, tudom, milyen aggasztó lehet. A legjobb, amit tehetsz, hogy a saját kezedbe veszed az irányítást, felkeresel egy jó magánorvost vagy elmész a kislányoddal egy komplett allergiavizsgálatra ( szintén magánban). Ezzel kezdeném, azután ha nem hoz eredményt, utána még mindig mehettek tovább gasztro felé. A tünetek egy része vashiányra és/vagy lisztérzékenységre is mutathat, én ebbe az irányba indulnék először. Persze mindenekelőtt egy teljes vérkép. A gyerekorvost meg szerintem cseréljétek le, ha tudjátok, mert még annyit se tett meg a gyerekért, amennyi a kötelessége! Jobbulást a kislányodnak és kérlek írd meg a fejleményeket!
2016. máj. 30. 15:40
 15/18 A kérdező kommentje:
Ma hosszas küzdelem után kórházba került végre, és komolyan vettek! Hála Istennek egy nagyon alapos, és lelkiismeretes orvos vette a kezelésébe! Elkezdődtek a vizsgálatok! Vérben magasabb a CRP szint, a vizelet holnap lesz meg, a vércukor alacsony lett, de nem nagyon 3,7. Holnap lesz hasi uh is, majd megyünk tovább az allergiavizsgálat irányába, pszichológus is megvizsgálja! Az ínye fehér és vörös foltok borítják, a nyelve teljesen fehér, holnap nézi meg gégész, de a szájpenészt kizárták, még a szájfertőzés van meg lehetőségként, de a gégész dönt. Infúziót kap... sápadt, karikásak a szemei! Reggel a háziorvoshoz már ölben kellett vinni, mondtuk, hogy szerintünk baj van, erre egy borax glicerinnel jöttünk ki... Szóval nem maradt már, mint az egyik legjobb gyermekkórház! Nem tudok fellélegezni, mert nagyon félek minden pillanatban, neki nem mutatom, mosolygok, de őrjítő érzés, hogy csak nézed a gyereked, és fogalmad sincs mi baja, és bármit teszel nem használ, pedig a csillagot is lehoznánk az égből! Hívtam magánkórházat is tegnap előtt, ott 190.000 Ft 1 éjszaka és minden vizsgálat 40.000-45.000 Ft... Ez nekünk megfizethetetlen, de ha szükséges eladom mindenem, ha kell! Most várunk, borzalmasak ezek az órák, napok, Istenem csak derüljön ki mi a baj! Attól félek a legjobban, hogy azt mondják, hogy nem tudják mi a baj!!! :(((((((((((
2016. máj. 30. 22:13
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj megnyugodni, még ha nehéz is. Jó döntést hoztatok, nagyon ügyesen csináltátok! Bízok benne, hogy addig nem engednek el benneteket, míg meg nem találják az okot. Infúzióban nagyon sok ásványi anyag van, nem hagyják, hogy baj legyen!!! Kérlek írj majd, mi újság felétek!
2016. máj. 30. 22:31
 17/18 anonim ***** válasza:
Van már valami új hír. Remélem mielőbb megtudjátok, hogy mi a baj. Drukkolok.
2016. máj. 31. 11:34
 18/18 anonim ***** válasza:
13-as vagyok. Sokat gondolok rátok, kitartás! Írj majd kérlek ha van eredmény!
2016. jún. 1. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!