Mi a véleményetek a 19 évesen gyereket szülő anyákról? ( személyes tapasztalat lent)
Én mindig elítéltem az ilyen fiatal anyákat, mert egyáltalán nem felelősségteljesek szerintem. Én 29 évesen szültem a lányom, szeptembertől megy iskolába.
Az ovis csoportjába érkezett egy új kislány, akivel nagyon összebarátkozott és tényleg sok mindent tanult tőle. Sokkal szebben rajzol és tényleg jobb viselkedést tekintve. Hát eléggé kiváncsi lettem h milyenek annak a kislánynak a szülei. Az ovónénivel beszéltem, aki azt mondta h tényleg ügyes az a kislány, és már most letudja írni a nevét szépen gyöngybetükkel, tud számolni 10-ig. szóval a szülők sokat foglalkoznak vele. Az egyik ovisünnepségen meglepetésemre egy 25nél nem idősebb pár jelent meg. S ledöbbentem h milyen okos kislányuk van, és mennyire kieegyensúlyozott pár, fiatalkoruk ellenére. Beszélgettem az anyukával először a gyerekekről majd úgy általánosságban mindenről. Kiderült h tényleg véletlenke volt a kislány, de bevállalták. Mindketten lediplomáztak a gyerek mellett, bár ezt levelezőn tették. Természetes volt segítségük. S dolgoznak gyereket nevelnek, lassan tervezik a második babát.
Nektek mi a véleményetek a fiatal szülőkről? Tudom h ez egyén függő, h ki h neveli a gyereket, mert 30 éves is nevelhet rosszul, de akkor is döbbenetes. Pozitívan csalodtam
Most hogy a 9-es hozzászólást olvasom, most "értelmezem", hogy már lassan iskolás ovisról van szó...
Basszus.
Fiam bölcsis (most volt 3 éves áprilisban), és 10 ig elszámol. És meg is számol mindent. A nevét még nem írja le, de több szót felismer leírva (a nevét is). Már kérdezgeti mi van oda írva... Szóval szerintem 4-5 éves korára már bőven le fogja írni a saját nevét.
És nem gondolnám hogy ő a következő Einstein. Teljesen átlagos kisfiú...
Szóval neked ez megdöbbentő okosság?
Anyukám 17 éves volt,amikor én születtem. Most fejeztem be az egyetemet+mesterképzést, pedig szüleimnek nincs felsőfokú végzettsége... Szóval szerintem nincs összefüggés a gyerekvállalás-kor-iskolázottság között.
24/L
Én mindig elítéltem az ilyen fiatal anyákat, mert egyáltalán nem felelősségteljesek szerintem.
Én meg téged ítéllek el, mert egy felületes megmondóember vagy. Ennyi.
16 éves koromtól segédápolóként dolgoztam, majd szakképzett nővérként 18 éves koromtól. Férjhez mentem a középsuli után, 19 és fél évesen szültem. Jogosult voltam tgyásra, gyed meg Bokros miatt úgysem volt. VAn két diplomám, és 19 évs lányom, 20 éves házasságom.
Neked a nagy arcodon kívül mid van?
14es! egyébként az a durva, hogy kb. egyedős vagy a kérdezővel :D
szerintem sokkal normálisabb az, ha valaki 19+ szül mint az ha 30 évesen. igen, ma kitolódott, ma 25 évesen fejezik be a sulit, ma képtelenség lakást szerezni, de ez mind mind nem normális! el van korcsulva a társadalmi norma! és ehhez még jönnek az olyan 30+osok akik azt hiszeik, hogy bármit is letettek az asztalra azzal, hogy későn szültek...
Én 21éves kismama vagyok, biztos háttérrel és kapcsolattal. A családomban rengeteg a gyerek es nagy a türelmem, sokáig dolgoztam a főállásom mellett bébisitterként is, ennek ellenére félek, hogy milyen lesz,leszek-e olyan jó anya mint édesanyám is és a kapcsolatom is ilyen marad-e vagy problémák lesznek,mint ahogy itt is olvasom sokaknál. Én mindig is fiatalon szerettem volna szülni szóval nem is becsúszott baba lesz. Nagyon fiatalon kezdtem el szórakozni és már nem ez éltet jó ideje , hanem a párom és a picikénk :)
15hkm
Semmi negatív nem jut eszembe ha fiatal anyukát látok. Max annyi, hogy esetleg becsúszott, de nem könnyebb az élet gyerekkel neki sem és nem is biztos, hogy nehezebb. Én 30 felett szültem, de nekem így volt jó.
Attól, hogy idősebb vagy még egyáltalán nem tünsz érettnek. Ez is olyan együgyű feltételezés, hogy a szépen rajzoló gyerekekkel foglalkoznak sokat a szüleik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!