Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet válaszolni gyereknek...

Mit lehet válaszolni gyereknek, ha ilyen kérdéseket tesz fel?

Figyelt kérdés

Egyelőre még nem született meg a gyermekem, de elgondolkodtam ma azon, hogy mit lehet válaszolni, ha feltesz majd egy ilyen kérdést.

Amikor kicsit voltam (4-5), megkérdeztem a nagymamámat, hogy mi az a paráználkodás. (A tízparancsolatban hallottam, pedig nem vagyunk vallásosak.) Ő erre azt mondta, hogy az, ha valakik meztelenül mászkálnak.

Egészen VÉGZŐS GIMNAZISTA koromig ebben a hitben éltem (ha olvastam valahol a szót, nemnéztem utána, hogy pontosan mit jelent...). Vallásos iskolába jártam és sikerült beégetnem magam azzal, hogy én azt hiszem, hogy ezt jelenti.

Szóval hogy lehet normálisan kezelni a szexuális jellegű kérdéseket? Nyilván nem fogom egy négyévesnek elmagyarázni, hogy hogyan és mit, de ilyyen "hazugságot" de szeretnék majd mondani, és a bugyuta meséknek sem vagyok a híve (pl.: anya és apa megöleli egymást és lehullik egy csillag, ebből lesz a gyerke)

2016. máj. 17. 15:15
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

#5, nem vagyok vallásos, még elsőáldozó sem voltam.

#9 nem azzal van a baj, ha a szexről beszélsz velük, de amíg nincs nemi érettség, addig ijesztő lehet a szexualitás. Egy kislány szerinted mit gondolhat arról, hogy az ő nunijába majd betömnek valamit... (Elnézést a pongyola megfogalmazásért..)

2016. máj. 17. 16:42
 12/22 anonim ***** válasza:

Szerintem simàn el lehet mondani mindent egy gyereknek.

A paràznasàg meg, attól függ. Az eredeti jelentése a hàzassàgtörés. De a mindennapokban az erkölcstelen kicsapongó életvitelt jelenti. Nekem ebben a meztelenség is benne van. És szabàlysértés is pl a nyilvànos meztelenség.

A kisfiam is kérdezte a gyerekek születésének mikéntjét. 3 évesen is azt mondtam,hogy az anyuka szüli meg a babàt,aki a pocijàban nő meg. Nem.volt több kérdés. Aztàn érdekelte hogyan lesz,anya és apa egy sejtjéből,megint elég volt a vàlasz. Most màr konkrétan tudja,hogy a hìmivarsejt/sperma termékenyìti meg a petesejtet. 8,5éves. Az,hogy ezek hogy kerülnek össze nem érdekli,csak hogy miből lesz a baba.

Sosem hazudtam neki,nem is fogok. El lehet mondani,nem szabadna kényelmetlen témànak lennie szülő és gyerek között. Se a szex se a halàl pl nem olyan téma amit kerülni kell,pedig ezek szinte mindenhol tabuk.

2016. máj. 17. 16:52
 13/22 anonim ***** válasza:
Miért ijesztőbb az igazság, mint az, hogy magot vet el a hasában egy pasas és utána a punciján át kijön egy nagy baba? Ez a rész szép? Csak a bedugás rész ijesztő? Ez az igazság és ennyi. En nem hiszem hogy mesésíteni kell. A köntörfalazásból lesznek a 15 éves terhes lányok akik "nem tudták hogy időben kivenni gáz", hiszen azt mondta vigyázni fog. Mert nincs kimondva a lényeg. A szülők félnek a szavaktól.
2016. máj. 17. 16:55
 14/22 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, én soha nem kérdeztem ilyeneket, a testvéreim sem, az unokatestvéreim sem, az ovis társaim sem... biztos mindnek megvolt a maga elképzelése a dologról, nekem például nem. De soha nem is hittem volna el egy olyan hülyeséget, hogy ölelkezésből, csillaghullásból, meg magocskából gyerek lesz. És a saját gyerekemnek sem tudnék ilyeneket összehordani. Tényleg rengeteg kicsiknek szóló könyv van, ami szépen elmagyarázza ezeket a dolgokat, ha eljön az ideje, akkor inkább tudja meg a valóságot, minthogy ilyen zöldségekkel tömjük a fejét, 5 év múlva meg hülyének nézzen minket, hogy miért találtunk ki ilyeneket.

A gyerek csak gyerek, de nem hülye, ellenben intelligensebb kölyköknek érdemes minél előbb valódi dolgokat tanítani és elmagyarázni, hogy okosabbak legyenek, és ne a gyakorikérdéseken tegyék fel 10 év múlva a kérdést, hogy puszizkodásból lehet-e kisbaba, meg baj e, ha 3 hónapja késik a menzeszük, és védekezés e, ha a fiú kihúzza, ésatöbbi.

Én orvos családban nőttem fel, tele voltunk oktató könyvekkel, 8 évesen már én magyaráztam el a felsőbb éveseknek a menstruációs ciklust, és még azt is engedték otthon, hogy a Vészhelyzetet nézzem. Kamaszkorom kezdetéig annyi könyvet elolvastam, hogy már a világon semmit nem kellett elmagyarázni. És mennyivel jobb volt ez így, mintha 14 éves koromig hülyének néztek volna, aztán kiderült volna a nagy titok a szexről a felvilágosító órán.

Attól sem kell félni, hogy a gyereket bármilyen komoly infó megviselné. Nyilvánvaló, hogy nem fog mindent érteni 5-6 évesen, és nem is kell mindent tudnia, de innen-onnan úgyis hallani fogja, hogy szex, véletlenül meg is láthatja tévében, esetleg rátok nyit, sőt, nem akarlak megijeszteni, de annak ellenére, hogy fogalmuk sincs mit csinálnak vagy mi történik, már ilyen kicsi gyerekek is megtalálnak bizonyos pontokat a testükön, és játékból csinálnak dolgokat.

A lényeg az, hogy ne szégyenlősködj, ha felmerül a téma. Ne kezeld tabuként vagy titokként. Nyíltan, őszintén és lazán kell tudnotok beszélni a szexről a gyerekkel, főleg, ha a későbbiekben is azt akarjátok, hogy merjen tőletek kérdezni, és elmondja, ha történik valami. Pl. megjön a menzesze, összejön egy fiúval, stb. Ha nem mertek vele beszélni erről, csak beadtok neki egy magocskás sztorit, akkor ő is azt fogja gondolni, hogy erről nem szabad többet kérdezni, mert ciki, vagy hülyék vagytok hozzá.

2016. máj. 17. 17:05
 15/22 anonim ***** válasza:
58%

"Egy kislány szerinted mit gondolhat arról, hogy az ő nunijába majd betömnek valamit"

Nem gondolkodik ilyenen, még ha ezekkel a szavakkal vágnád is hozzá. :D Ez a rész akkor fog eszébe jutni, mikor 13-14 éves korában beindulnak a hormonjai.

Ha azt mondod, hogy ott jön ki a kisbaba, azt sem fogják tudni elképzelni, sem megérteni. Ugyanúgy azt sem, hogy valaki betesz oda valamit. És amit nem tudnak elképzelni, azon nem gondolkodnak.

2016. máj. 17. 17:08
 16/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, főleg a két utolsónak. Nagyon hasznosnak bizonyultak a válaszok. :)
2016. máj. 17. 17:25
 17/22 anonim ***** válasza:

Nalam,leven csaszarral szulettek a fiaim,adta magat a valasz.

A doktorbacsi elhuzta a czipzart a hasamon...

Aztan ebbe apuka ujj asszonykaja beleronditott,mert normal uton szult es a fiuk meg mondtak,hogy a hugi is igy szueltett,a csaj meg lehulyezte Oket,hogy nem ugy van...na hat ezutan mikor rakerdeztek elmondtam,hogy igen,ketfelekepp szuletnek a babak.Ok mutettel szulettek,a hugi pedig nem.

Akkor nem kerdeztek vissza.most,hogy az occsukkel terhes voltam ujra elojott a tema.most is csaszar volt,de mar tudtak,hogy ez mit jelent,neztek a vagasom utana.es most megkerdeztek,hogy aklpr a hugi hogyan is szuletett.hat es elmondtam,hogy a ..

.. puncian bujt ki.hat neztek kerek szemekkel de aztan ennyi.

A szexrol annyit tudnak,hogy a felnottek csinaljak.nemreg azzal a sztorival altak elo,hogy Ok tudjak,hogy kell szexelni.na hat mondom hogyan.

A bacsi bedugja a kukijat a neni fenekebe 😂😂😂😂😂😂😂 jo hat majdnem.megbeszeltuk,hogy erre meg visszaterunk kesobb..

9-7evesek.

Egyenlore fogalmam nincs,hogy hozzam a tudomasukra a dolgot.de ha eljon az ideje akkor biztosan megoldom :)

2016. máj. 17. 17:35
 18/22 anonim ***** válasza:

Ne haragudj kedves néhánnyal felettem válaszoló, de a magocskás magyarázatot a témában eléggé jártas gyerekpszichológusok ajánlják, pl. Vekerdy Tamás. Tőle olvastam többször azt is, hogy ne terheljük túl a gyereket a szexualitással kapcsolatban olyan dolgokkal, amik feldolgozásához még nem elég érett. Tehát egy 4 évesnek, ha nem kérdez rá direkt, nem kell, sőt nem is ajánlatos a nemi aktust részletekbe menően elmagyarázni. Természetesen, ha kérdez, mert valakitől hallott valamit, akkor felelni kell.

Az, hogy a gyerekkel őszinték vagyunk, nem jelenti azt, hogy gondolkodás nélkül rázúdítunk mindent.

2016. máj. 17. 17:36
 19/22 anonim ***** válasza:

A hétéves fiam a "k***a" szót hallotta a minap az iskolában, nagyon érdekelte, hogy mit jelent. Nem mondom, hogy nem kellett gondolkozni rajta, de végül annyit mondtunk, hogy olyan néni, aki pénzért ölelkezik meg csókolózik a bácsikkal, nem szeretetből. Ennyivel le is zárta magának a témát.

Szegény anyósom már az "akt" szó magyarázatánál irtó zavarba jött, nekem kellett kisegítenem :))

2016. máj. 17. 18:45
 20/22 anonim ***** válasza:

Mi a baj a magocskás verzóval???

Én azt mondtam a gyerekeimnek, amikor rákérdeztek, hogy összebújtunk az apjukkal és az ő magjából és a bennem lévő magból fejlődtek ki és utána a lábam között bújtak ki.

Ebben nincs hazugság, de a részletekbe sem avattam be őket.

2016. máj. 17. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!