Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen uditoket szoktatok...

Milyen uditoket szoktatok adni egy 21 honapos kisgyereknek?

Figyelt kérdés

Alapjaraton mulitvitamint szokott inni a lanyom. De egyebkent igazabol mindegy neki kiveve a viz.

Szerintetek ha limonadet csinalnek es abbol fokozatos kivennem a cukrot es a citromlevet ralehet szokatni a vizre?

Vagy ne eroltessem?

Megveszem mindig az rostosokat barack, alma, korte multi.

Regen mecsek teat ivott azt nagyon szerette.

Ezeket is nagyon szereti meg a limonadet is mert megkostoltattuk vele.

Nem jo otlet?

2016. máj. 5. 12:20
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

Kedves 19-es!

Az én lányom is sokáig nem ivott meg semmit a hozzátáplálás elején. Csak tápszert ivott - mert sajnos nem volt tejem.

Ismerek olyan anyukát, aki a másfél éves lányának Nestea-t adott. A kislány finoman szólva sem vékony, és mivel hozzászokott az édes dolgokhoz, minden plusszba cukrozni kell.

Nyilván, ha nem kakil, azzal tenni kell valamit. De ha már széklet lazítás a cél, akkor biztos, hogy nem cukrozott teát adnék neki, hanem szilvát, szilvalekvárt. Azokat a szülőket nem értem, ahol semmi más nem indokolná a cukrozott, tele tartosítószerrel készült löttyöket, de már 1 évesen azt kap. Mondom ezt úgy, hogy én nem szeretem a vizet és szinte mindig kólát iszom, de ezek a löttyök nem kisgyerekeknek valók.

18-as voltam

2016. máj. 5. 15:07
 32/40 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem, sose értettem, hogy egy mondjuk hatéves gyereknek miért kevésbé rossz a sok cukros vacak, mint egy kétévesnek. Ugyanolyan rossz az mindenkinek.
2016. máj. 5. 15:13
 33/40 anonim ***** válasza:
Ki írta azt, hogy a 6 évesnek nem rossz, csak a 2 évesnek? Én nem olvastam ilyet.
2016. máj. 5. 15:27
 34/40 anonim ***** válasza:
Nem is írtam, hogy ti írtátok. De az emberek általában 2-3 éves korig kerülnek minden mesterségeset, utána meg a legtöbb gyerek azért eszik tejszeletet, rágózik, kap egy-egy kubut, sőt szénsavas üdítőt, kólát, jégkrémet, sós vackokat, mindenfélét. Most, tudom, jönni fognak azok, akik sohase semmikor semennyi ilyesmit nem adtam még a gyereküknek pedig már hatot fölneveltek :) De a valóságben (=nem itt a gyk-n) mégis ezt látja az ember.
2016. máj. 5. 15:39
 35/40 anonim ***** válasza:
26: valóban nem kell nekik...én már a kórházban adni akartam mert az elején sem volt elég tejem, és mivel vegyes táplálással indítottunk, próbálkoztam a vízzel...de már akkor sem fogadta el...mivel akkor még csak 1 hetes volt, ha nem fogadja el hát nem fogadja gondoltam, majd ha szomjas lesz elfogadja. nyilván nem adok egy hetesnek se teát se gyümölcslét...eltelt az első 6 hónap néha kínálgattam de sose fogadta el...aztán jött az amit írtam hogy a tejem fogyni kezdett szorulásos lett de nem itta a vizet...tehát nem az van hogy azért nem issza mert nem szoktattam (volna) hozzá...egyszerűen már második nap nem volt hajlandó meginni a kórházban. pedig júliusban született a legnagyobb melegben..mondanám hogy utólag okos az ember és majd a húgánál másként lesz ha megszületik...de mitől lenne másként..mindent megtettem a nagyobbnál is.
2016. máj. 5. 15:42
 36/40 anonim ***** válasza:

18, és 36! pontosan, nem is cukrozott teával indítottam...jött a védőnő a cukros teával..4 napig próbáltam a vizet. 5. nap - amiatt amit írsz gondolkodtam a szilva lekváron...na de az is cukros, sokkal cukrosabb mint a mézes tea amit adok neki most épp...ráadásul a gyümölcsök mellett szintén folyadékot kell adni neki, hiába adok napi szinten 4-5 szilvát akkor se normális hogy egy fél éves ne fogyasszon folyadékot.

na ebből kiindulva kezdtem el adni neki az őszibarackos Kecskemétit, nagyon nagyon felhigítva. És úgy megitta.

Egyébként édesanyám szerint én is ilyen voltam, 5 éves koromig csak a málna szörpöt ittam. semmi baja sem a fogaimnak, cukros sem vagyok. Nem azt mondom hogy ez jó dolog, csak azt mondom hogy van az a pont amikor nem tehet róla az ember, csak sajnos akiknek a gyereke minimális küzdelemmel elfogadja vagy küzdelem nélkül kezdetektől megissza a vizet, az valahogy ezt képtelen megérteni és egyből az anyát okolja

2016. máj. 5. 15:45
 37/40 anonim ***** válasza:
*18 és 31
2016. máj. 5. 15:46
 38/40 anonim ***** válasza:
Az én fiam se itta ilyen korában a vizet, eleinte teár és kakaót, később nagyon híg szörpöt ivott. Szörpből amit ajánlok, az a teszkó és spár sajátmárkás, valamint a piroska. A többi Almasűrítmény ízesítve, rosszabb esetben színtiszta műnyag cukorral. Aztán olyan 4 évesen rászokott a vízre, azóta meg mást nem iszik nagyon. Szóval van esély.
2016. máj. 5. 17:47
 39/40 A kérdező kommentje:

Huu elég vegyes válaszokat kaptam!

De kipróbálom a recpe mézes limonádét és a piaci szörpöt!

Miért sok 1-1,5 liter egy lassan két éves gyereknek?

A kisfiam csak tápszeres sajnos!

Ő is iszik mecsek baby teát születése óta, muszáj a tápszer mellé inni mert az sűrű és megfogja a hasát!

A lányom fele-fele volt és ő is ivott mecsek teát.

Mindent megeszik a szalonnán keresztül a körömpörköltig mindent.

A keresztlányom meg 1x megkóstolta a kólát és azóta rendesen igényli.

Nem nagyon eszik meg semmit csak a mekis halat!

Az se jobb mint a multivitamin.

De köszönöm szépen a válaszokat azt a kettő kipróbálom!

2016. máj. 8. 07:46
 40/40 A kérdező kommentje:

Van olyan aki a rostban dús ételektől se tud kakálni!

Szóval valamit tenni kell ne hashajtót adjon, akkor inkább pici cukor a teaba!

Az Én lanyomat nem hajtotta a szilva meg egyáltalán!

2016. máj. 8. 07:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!