Milyen uditoket szoktatok adni egy 21 honapos kisgyereknek?
Alapjaraton mulitvitamint szokott inni a lanyom. De egyebkent igazabol mindegy neki kiveve a viz.
Szerintetek ha limonadet csinalnek es abbol fokozatos kivennem a cukrot es a citromlevet ralehet szokatni a vizre?
Vagy ne eroltessem?
Megveszem mindig az rostosokat barack, alma, korte multi.
Regen mecsek teat ivott azt nagyon szerette.
Ezeket is nagyon szereti meg a limonadet is mert megkostoltattuk vele.
Nem jo otlet?
Nem eppen nem volt szomjas hanem egesz nap nem ivott akkor.
Probaltam a babateat izetlenul de az sem valt be.
Igazabol 100% veszek neki meg van amikor en keszitem neki.
születésétől nem issza meg a vizet a lányom. egy időbe babaitalt kapott nagyon higítva, kb. 5:1 arányban.
most már jó ideje 1 teáskanál repce mézet teszek 2,5 dl babateához, és ezt issza.
De most hogy jön a melegebb idő, egyre inkább megissza az üres teát, ezért egyre kevesebb mézet teszek bele és egyre több vízzel higítom.
a limonádé jó ötlet, csak ne cukorral csináld, hanem repce mézzel (az egyetlen lúgos méz és nem kerül többe mint a sima vegyes virág méz)
a rostosba ha megnézed, ugyanannyi cukor van mint a felnőtt gyümölcslevekbe, hiába veszed meg a babáknak valót - na ezért álltam én is le vele.
Jana baba vizet vesztek?
Vagy csapos vizet?
Esetleg sima szensavmentes vizet?
Vizet iszik-szintén ki van neki téve egy üvegben és játék közben odamegy érte és iszik.
Du ébredés után szokott kapni valamilyen 100%-os gyümilevet.
Néha szoktam csinálni limonádét, iszik belőle, de annyira nincs oda érte.
A hétvégén majálisozni voltunk, és most előszőr kóstolt meggy márkát, tolta el az üveget és percekig nyújtogatta a nyelvét utána :D
Nalunk is kivan teve az uvege es akkor iszik amikor szeretne.
A tesom 18 eves koraig nem volt hajlando vizet inni most nagy okorkent meg mar csak azt issza semmi mast.
Nem adok még a lassan 6 évesemnek sem adok üdítőt. Vizet iszik, vagy 1 hónapban kb. 1x iszik meg egy kis dobozos Sió levet.
Most őszintén kérdezem. Miért kell a gyereknek cukros gyümölcsleveket adni? Mielőtt megjegyzést tennétek, eszik a gyerekem édességet. De nem cukromzom agyonra az ételét, ha nagy ritkán teát iszik, abba sem teszek cukrot nem fűszerezem és nem adok neki 15 hónapos korától gyümölcsleveleket, mert azt fogja megszokni. Kislányom a vizet szokta meg és mivel nem fűszerezek és cukrozok abnormálisan, a sokak által szídott ételt is szeretni. Ha nem szoktatod rá a gyereket a cukros üdítőkre, ha szomjas lesz, a vizet is meg fogja inni.
kedves utolsó...én 4 napig néztem elé téve a pohár vizet, hogy "majd ha szomjas lesz megissza" amint erőlködve próbált kakálni, könnybe lábadt szemmel.
A védőnő mondta hogy adjak neki cukros teát de folyadékot mindenképp kell innia ha már nem szopik és nem hajlandó vizet inni. De én kitartottam a víz mellett...az 5. nap feladtam, akkor kapott életében először higított gyümölcslét. Utána is több kísérletem volt a vízzel. ennyit arról hogy ha szomjas lesz megissza. Ez nálam ugyanolyan mint az éjjel ciciző gyereknek nem adni cicit/cumit és azt mondani majd ha álmos lesz elalszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!