Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen uditoket szoktatok...

Milyen uditoket szoktatok adni egy 21 honapos kisgyereknek?

Figyelt kérdés

Alapjaraton mulitvitamint szokott inni a lanyom. De egyebkent igazabol mindegy neki kiveve a viz.

Szerintetek ha limonadet csinalnek es abbol fokozatos kivennem a cukrot es a citromlevet ralehet szokatni a vizre?

Vagy ne eroltessem?

Megveszem mindig az rostosokat barack, alma, korte multi.

Regen mecsek teat ivott azt nagyon szerette.

Ezeket is nagyon szereti meg a limonadet is mert megkostoltattuk vele.

Nem jo otlet?

2016. máj. 5. 12:20
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
csak vizet iszik a fiam. sose kapott mást, teát sem. hol ásványvizet kap, hol forrásvizet, hol csapvizet... 2.5 éves. szándékosan kerulom a cukros lottyoket, ugyanis a férjem nem hajlando meginni a vizet..hála az édesanyjának, aki annak idején csak uditot adott neki (illetve a testvéreinek, egyiksem iszik vizet..min. szorp..nekik az már -viz...)
2016. máj. 5. 13:55
 22/40 A kérdező kommentje:

Hm.

Mi megisszuk a 1,5 litert is nagyjából naponta, ám azt nem akarom ne tudjon kakálni vagy száraz legyen a bőre esetleg ecetes a szájszaga.

Én csak vizet iszom ritkan löttyöket.

A férhem meg sört vagy löttyöket.

Szörpből milyet ajánlanátok?

2016. máj. 5. 14:01
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
Ha közösen isszátok a másfél litert, az elég kevés
2016. máj. 5. 14:04
 24/40 anonim ***** válasza:
19: de ez előtt az eset előtt, mikor öt napig állt a víz az asztalon, mit ivott? előtte csak szopott?
2016. máj. 5. 14:05
 25/40 anonim ***** válasza:
semmit nem ivott!!! szopizott de már kevés volt a tejem ezért elkezdtük a hozzátáplálást...evett némi almát vagy sütőtököt ebédre, utána cicizett, de nem volt elég a bevitt folyadék mert szorulása lett.
2016. máj. 5. 14:09
 26/40 anonim ***** válasza:
Hát igen, ezért gondolom, hogy túlzás azt mondani, hogy a szoptatott babának nem kell vizet adni. A folyadékbevitel miatt adott esetben lehet, hogy nem kell, de amiatt meg jó lenne, hogy í víz ízét szokja.
2016. máj. 5. 14:14
 27/40 Snorri ***** válasza:
100%
Ha már egyszer rákapott a gyümölcslére, akkor nagyon nehéz leszoktatni. Az én kisfiam kettő múlt, vizet iszik, kivéve a tejitalt reggel, meg este, és kap 1 dl 100%-os gyümölcslevet ebéd után, de pohárból. Én, egy felnőttre nézve is károsnak tartom, ha csak gyümölcslevet iszik. Kell a víz. Arról nem is beszélve, hogy a fogainak nagyon nem tesz jót a sok gyümölcslé, mert savas, és cukros, főleg ha cumisüvegből, vagy itatópohárból iszik. Próbáld meg a teát mézzel, vagy a hígított gyümölcslevet, amit egyre jobban hígítasz. Egyébként rá is van írva a babáknak szánt gyümölcslére, hogy folyamatos szomjoltásra hígítva kell adni.
2016. máj. 5. 14:32
 28/40 anonim ***** válasza:

A szörpből a legjobb, amit Te vagy nagymama főzött. De ha nincs ilyen, el kell olvasni az összetevőket. Én a piacon szoktam venni, abban címke szerint csak gyümölcs van meg cukor.

Off.: Mindhárom gyerekemnek eleinte csak vizet ittam. A legnagyobb meg a legkisebb meg is szokta, a legnagyobb legszívesebben vizet iszik, a kicsi megissza az üdítőt ha épp kap, de ha csak víz van, akkor azt is. A középső viszont nem. Szenvedtem vele végig úgy nyarat 2 éves kora körül, hogy az üvöltő gyerekbe nyomtam Nurofen-adagolónként a vizet, de rájöttem, hogy teljesen fölösleges. Persze, a legjobb az lenne, ha azt inna, de ha nem issza, hát nem issza, fontosabb hogy elegendő folyadékot igyon minthogy mindenáron ragaszkodjak az elveimhez.

2016. máj. 5. 14:33
 29/40 anonim ***** válasza:

én nem adtam neki üdítőket 2 évesen, pláne 100% gyümölcslevet egész nap. az ugye gyümölcs, tehát a tied nem iszik semmi hasznos folyadékot csak tölti magába a cukrot. ugyanis a gyümölcs az cukor, igencsak baj, ha a gyomra soha nem pihen. 1,5 liter meg rengeteg gyümölcsléből, majd 1 pohárral kéne adnod, azt is hígítva, hogy víz is legyen benne.

enyém se itta-issza szívesen a vízet, én babateát mártottam meg a vízben, szép színt kap és így megitta. most már 3 év a szörp a kedvence, így azt csináljuk, hogy minden megivott pohár víz után kaphat szörpöt. oviban is csak víz van, ott megissza szerencsére, így napi 3 deci szörpöt iszik és kb 1 liter csapvizet :)

most hétvégén veszünk egy doboz gyümölcslevet és hárman megisszuk az ebédhez

2016. máj. 5. 14:42
 30/40 anonim ***** válasza:
21 hónapos a fiam és napközben vizet iszik, reggeli/vacsora mellé tejet, tejitalt vagy ritkán gyümölcsteát (kevés mézzel) kap. A hozzátáplálás megkezdésével kezdtem vizet kínálni neki, de hónapokig alig fogadta el, bőven elég volt neki a sok gyümölcs és az anyatej az egyéb ételek mellett. Eszembe nem jutott cukros löttyökkel tömni.
2016. máj. 5. 14:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!