Alkalmazzátok a "szuperdada" módszereit?
Valaki kérdezte, hogy mi a módszer lényege. Hát, ez nem olyan egyszerű, elég összetett.
A fegyelmezés módszere: sarokba állítás, ahol gondolkodjon el, mit tett, majd kérjen bocsánatot, és ha anya engedi, kijöhet. Igazából mindenre ezt mondja, ha nem eszik, ha agresszív, ha nem fogad szót. Azt nem tudom akkor mi van, ha a gyerek egyszerűen kijön a sarokból. Ha nem fogad szót, akkor ott megmarad egyedül is?
Én amit a filmekből hiányoltam az a tényleges okfeltárás. Persze senki nem hívta volna házhoz, ha a dadus elkezdte volna feszegetni, hogy azért olyan agresszív a gyerek, mert a szülei egész nap ordítoznak egymással.
Én most olvasom a könyvét. Azért elég jókat ír, és a könyvben sokkal nagyon hangsúlyt fektet a szeretetre, babusgatásra. A filmben valahogy ez elsikkadt nekem. Szerintem a gyerekek általában azért rosszalkodnak, mert fel akarják hívni magukra a figyelmet. Én egyértelműen látom a lányomon, hogy csak akkor rosszalkodik, ha unatkozik, fáradt, vagy rossz néven veszi, hogy az öccsével foglalkozom.
Ja, még az is fontos a módszerében, hogy a gyerekhez úgy kell beszélni, hogy leguggolsz hozzá, szemkontaktus, megkéred, hogy nézzen rád, és határozott hangon elmondod, hogy rosszat csinált, vagy hogy mit kéne tennie. Erre a lányom a nyakamba borult, megpuszilt, majd otthagyott a francba. Most erre mit mondjak? Ez a fegyelmezési módszer akkor nálunk nem jött be. (A filmben minden gyerek hisztizni szokott rá, kíváncsi vagyok Jo a lányomra hogyan reagálna.)
A házirendet alkalmazom.Az jó nekünk,mert magamtól következetlen szülő vagyok.:)
A büntit is akartam,de nem voltam elég kitartó.
Az altatásos módszerhez nincsenek meg a feltételeink.
A pontgyűjtős módszer viszont megint csak bevált.Szívesen versenyeznek a gyerekeim azon,hogy ki kap többet szófogadásért,jó-viselkedésért.
(4 és 8 évesek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!