Növési fájdalom. Erről mit tudtok?
Figyelt kérdés
Lassan 2.5 éves fiamnak éjszaka fájt a lába sokszor felébredt ,sírt.Ezt kinövi?? 3 fiam van csak nála van ilyen,amikor kisebb volt néha előjött volt amikor 3 hetente,most 1,5 hete volt utoljára ,meg most éjszaka.Hétfőn gyermekdokihoz ,kérek beutalót vérvételre.#fájdalom #növési..
2016. ápr. 30. 10:00
1/12 anonim válasza:
Nekem is volt gyerekkoromban éjjel néha. Elmúlt persze. Orvoshoz nem vittek emiatt.
2/12 A kérdező kommentje:
nekem is tesómnak is volt ilyen amikor kicsik voltunk,azt hittem így felnőtt fejjel hogy valami reumaszerű,aztán kérdeztem a védőnőt és mondta ,hogy növési fájdalom.Meddig tart ez?hány évesig?
2016. ápr. 30. 10:46
3/12 anonim válasza:
Én 178cmre nőttem, nekem kb. 15-17 éves koromban maradt abba, nem emlékszem pontosan. csak arra, hogy fájt és sírtam. Elég kicsi voltam, mikor kezdődött. Egyszer voltam vele dokinal, kálciumot adtak.
4/12 A kérdező kommentje:
köszönöm.
2016. ápr. 30. 11:49
5/12 anonim válasza:
Az en lanyom is epp ekkortajt mondta, hogy faj a lába, en hulye meg eszembe se jutott ez. Talalkoztam a vedonovel aki mondta es tenyleg elmult neki, akkorat nott ekkortajt a gyerek, hogy 2 merettel ugrott a lab es ruhamerete is. Ha nem mulik a fajdalom ( nalunk 2-3x mondta kb. 3 het alatt) akkor kivizsgaltatnam.
6/12 anonim válasza:
Pont ma volt a radioban hogy ez a magneziumhiány első jele is.
7/12 anonim válasza:
Ilyen nem létezik. Orthopédiára kell vinni. Fáradásos lábfájás lehet, de akár folyadékgyülem is okozhatja. Tapasztalat. Mi 2,5 éve nyomjuk, most kezd ritkulni, mi mèg kórházba is kerültünk.
8/12 anonim válasza:
A nagyobbik fiamnak a lábujjai fájtak sokszor,meg néha a talpa,most 17 évesen már nem mondja,de 45-46-os a lába! :)
A kicsinek is évek óta fáj a lábszára,nekem is azt mondta a gyerekorvos,hogy növekedési fájdalom.Az biztos,hogy most egy év alatt 6-8 centit nőtt.Javasolt D vitamin-kálcium tablettát.Ha edzése van(heti egyszer),aznap előfordul hogy este fájlalja,olyankor jó meleg vízben pihenteti kicsit,utána bekenem neki Inno rheuma kenőccsel,és masszírozom kicsit.Ha nem akar enyhülni,kap egy adag Nurofent,de ez nagyon ritka.
9/12 anonim válasza:
A gyerekeim még nem panaszkodtak ilyesmire,bár még csak 4 és 5 évesek.
DE:En világosan emlékszem rá,hogy nekem rendszeresen volt ilyen,még kamaszkoromban is,és nemcsak a láb hanem a karcsontomban is éreztem.
10/12 anonim válasza:
Lanyomnak is sokat faj a laba. Voltunk ortopedian,de rendben talaltak. ...én azt figyeltem meg hogy olyankor fájlalja gyakrabban,amikor nathas. Szoval nalunk azzal is osszefugghet,doki szerint ilyen is van. Figyelgetnem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!