Elkeserít 3,5éves fiam viselkedése. Mindent elrontottam?
Sziasztok!Teljesen kétségbe estem a 3,5 éves fiam viselkedésétől.
Eddig egy okos,tüneményes gyerek volt,amióta oviba jár,teljesen kifordult magából,verekszik,flegma,követelőző,az apjával és velem is végtelenül szemtelen,ezzel szemben az oviban mintagyerek az óvónők kedvence,mindig dícsérik.Mindig arra törekedtem,hogy ha majd felnő úgy emlékezzen a gyerekkorára,hogy csodás volt,ami sem nekem sem az apjának nem adatott meg.De félek elrontottam.Nem várom el,hogy mindig jó gyerek legyen,de kivagyok tőle,hogy minden napunk veszekedésből,büntetésből áll.
Korlátok kellenek, nem attól lesz boldog gyerekkora valakinek, hogy mindent ráhagynak. Sőt, a korlátok hiánya szorongást is okoz.
Ez egy fázis, idővel el fog múlni, csak legyetek következetesek. Ha valamit nem szabad, akkor ne legyen kivétel.
Egyébként ajánlom olvasmányként Mérei-Binét: GYermeklélektan c. könyvét. Olvasmányos és segít megérteni, hogy mi játszódik le a gyerekben adott helyzetekben/életkorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!