Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam le 4 éves...

Hogyan szoktassam le 4 éves fiam arról, hogy verjen engem (az anyját), illetve a hisztiről és az állandó ellenkezésről?

Figyelt kérdés
Ha nem az van, amit Ő akar, vagy valamit el akar érni, akkor folyton iszonyatos hangosan hisztizik és ami még rosszabb, engem ver. azaz leginkább engem, de előfordult már, hogy más hozzá közel állót is megütött, pl. a keresztapját. Valamikor pedig, csak úgy megüt vagy megrúg, de nem kicsit. van, hogy még másnap is érzem... Soha nem neveltem veréssel, igyekeztem inkább szavakkal nevelni, de valahogy elszaladt a ló velünk. Lassan semmiben nem fogad szót, mindenben ellenkezik és akarattal idegesít. Mit lehet tenni ilyenkor? Visszaütni nem akarok, mert nem akarom még én is ezt a példát mutatni Neki. De volt, hogy már olyan szinten hisztizett, hogy a szomszéd ki akarta hívni rám a rendőrséget :-( Az idegeim is kezdik már felmondani a szolgálatot...
2016. ápr. 23. 12:21
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

#20: "régebben is szorgalmasan osztogattákba pofonokat, mégis mindenki normális felnőtt lett"

Aha, persze. Ennek a 14 éves lánynak is régies nevelést alkalmazó szülei voltak, aztán olvashatod egyik válaszában, hogy mennyire "normálisan" felnőtt. http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

2016. ápr. 23. 23:04
 22/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a hozzászólásokat :-) Mindegyik hasznos volt.

Hát igen, sajnos nálunk nagyon sok a veszekedés, súrlódás. De néha ott azokban a szituációkban egyszerűen nem tudok másképp viselkedni, sajnos az idegeim nem mindig bírják.

Éppen ezért esténként szoktam Vele beszélgetni az ágyban, elalvás előtt a Thomasos meseolvasás után. Olvasok Neki egy Thomast, aztán mesélek Neki a cicáról, aki = a kisfiammal. Ezt már 1 éves kora óta játsszuk, már akkor nagyon okosak a picik, mindig kikövetkeztette, hogy a cica azt csinálta, amit Ő és Ő a cica :-))).

A lényeg, hogy a cica és az anyukája, mindig csinálnak dolgokat és akkor az anyuka vagy szomorú, vagy boldog a történtek miatt, sokszor megbánja, hogy kiabált, vagy ideges volt, türelmetlen, bocsánatot is kér a cicától, de mindig nagyon büszke és mindenek ellenére nagyon szereti a kiscicát és mindig nagyon büszke és ha olyat mondott, ami nem szép nem kedves, az azért volt, mert mérges volt, megijedt stb.. Ezt szinte minden este eljátsszuk, mondjuk azért vannak mesenézős esték, vagy hirtelen elalvósak is.

Tegnap elmeséltem azt is, hogy mennyire fájt, amikor megrúgott vagy megütött és azt, hogy ez nem szép ne szokjuk meg. Megígértük egymásnak, hogy soha többé nem fogunk verekedni. Elmeséltem Neki, hogy a hisztivel csak az ellenkezőjét tudja elérni (ezt már nem egyszer tettem). Összebújva aludtunk el és egész éjszaka bújt hozzám, keresett és az ölemben aludt, folyamatos volt a kontaktus. Hát ezért nem tudom megütni, mert látom, hogy mekkora szüksége van a szeretetre. Volt, hogy a védekezés során, amikor Ő ütött, durvábban hárítottam el, vagy mérgemben rácsaptam egyet a kezére, de nekem már az is sok volt és Neki is. Még másnap is panaszkodott, hogy rácsaptam a kezére és folyton puszilgatni kellett a kezét, hogy gyógyuljon a seb (gondolom a lelkire gondolt :-(( ).

Majd ma meglátjuk, mennyi és hogyan jutott el a tudatáig. Megpróbálom egy ideig kiemelt témaként kezelni a hisztit és a verekedést. Ha másképp nem megy, elmegyünk egy jobb pszichiáterhez, aki közelebb tud hozni minket egymáshoz. Sokszor arra gondolok, hogy haragszik rám és azt hiszem, hogy jogosan. Amikor kisbaba volt, nem tudtam Vele otthon maradni, mert dolgoznom kellett. Két-három hetes volt, amikor kénytelen voltam visszamenni a munkahelyemre. 5 hónapos koráig alig láttuk egymást. Gyakorlatilag éjjel nappal dolgoztam. Hozzá kell tenni, hogy az apuka nem élt már velünk, amikor kisfiam megszületett.

Tudom, hogy nem lenne szabad kijönnöm a sodromból, elveszteni a türelmem, hangosan rászólni, vagy ilyenek. Mindig irigylem azokat az Anyukákat, akik mindig nyugodtak, de legalábbis palástolni tudják a gyerek előtt. Mivel ugye a nyugalom lenne az egyik legfontosabb. :-)

Még egyszer köszönöm a sok hasznos hozzászólást.

2016. ápr. 24. 07:35
 23/24 anonim ***** válasza:
74%

19-es vagyok. Nos, FEL még nem neveltem, de kedves 18-as, az én gyerekem idősebb, mint a Tiéd. Nem pofoztam még meg soha, nem nőtt a fejemre, ismeri a szabályokat, nem egy elkényeztetett majom. Lehet ezt máshogy is.

Abba ne menjünk bele, hogy régen milyen szuper világ volt, annyira öregek nem vagyunk. Rengeteg felnőtt van, aki alkoholista, depressziós vagy valamilyen lelki problémája van. Az ismerőseim között rengeteg olyan van, akinek felületes a viszonya a szüleivel, alig tartják a kapcsolatot vagy nem tisztelik őket.

Nem vagyok szakértő, hogy megmondjam, hogy ennek mi az oka, de abban biztos vagyok, hogy a pofozkodás nem segít.

2016. ápr. 24. 08:19
 24/24 anonim ***** válasza:
26%
18-as vagyok! Azért félre értés ne essék. Nem verem napi szinten a gyerekem. És ha nagy ritkán kao is egy pofont vagy a kezére csapok mert olyanokat piszkál amint nem szabad. Vagy csak azért is szét szed , kiborít, hiába kérem szép szoval. Nálunk ez vált be. Még dédi mama is azt mondta hiába nevelem határozottan nem birok vele. Fiú izzig vérig. Nem minden gyereknél vált be a szép szo. Rengeteget beszélgetünk. Okos értelmes kisfiz. De ha belebujik a kisördög, hát nem lehet vele burni. Az oviban soha nincs vele gond. Sőt csendes visszahzodonak mondják. Itthon meg néha tombol. Ugyhogy pont nem érdekel hogy pontoznak itt le. Nekünk egyenlőre igy jo.
2016. ápr. 24. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!