Hogyan szoktassam le 4 éves fiam arról, hogy verjen engem (az anyját), illetve a hisztiről és az állandó ellenkezésről?
atyaúristen! én nagyon ellene vagyok a verésnek, de az ilyen elkényeztetett, neveletlen kölyköknek akik az anyukat verik, ha első szóra nem kapják meg amit akarnak, na azoknak egy jó nagy pofon kijár! hagy tudja csak meg mit érzel!
egyébként a kérdés, hogy ezek után mi történik? mert nyilván ott úszik el a dolog és azon kéne nagyon gyorsan változtatni!
A világ legnagyobb hülyesége, hogy nevelő célzattal nem lehet a gyereket megütni.
Ha ennyire elszaladt vele a ló, nyugodtan fenekeld el, mert már most a nyakadra nőtt.
Hidd el, azonnal rájön, hogy nem tanácsos ezt csinálni.
Köszönöm a válaszokat. A baj, hogy már én is azt gondolom, hogy legszívesebben megverném :-( Kb. másfél évesen kezdte :-( Nem kényeztetem el. Nem kap meg több mindent, mint más gyerekek. Igaz, hogy vannak játékai, persze, de azért nem kap meg mindent első szóra.
Szóval nem kényeztetem el. Igyekszem szigorú lenni, de hiába. Már volt, hogy büntetést szabtam ki, de csak kinevetett a büntetésemmel együtt. Jártam már gyerekpszichológusnál a családsegítőben, aki szerint minden rendben van a gyerekkel, vegyek vissza az aggodalomból. Érdekes, hogy ott az alatt az 1 óra alatt, amíg az időpontunk tartott, tökéletesen viselkedett /akkor volt 3 éves/ :-)
jah hogy volt már büntetést szabtál ki. aha, akkor nyilván attól az egy esettől lett megnevelve! :D
most komolyan, írd már le! akar valamit, amire azt mondod, hogy nem. mondjuk vacsi helyett csokit. erre elkezd visítani, üvölteni és rugdosni téged.
ekkor mit teszel? lekiabálod a fejét? hideg zuhany alá teszed? beküldöd a szobájába míg kitombolja magát, majd később elmondod, hogy ilyet nem lehet? vagy gügyögsz neki és szépen kéred, hogy ne csináljon már ilyet és odaadod a csokit? sejtem, hogy utolsó...
Ha legközelebb megüt, akkor azonnal nagyon határozott hangon elmondod neki hogy ilyet nem szabad, és küldd be a szobájába/álljon sarokba stb. Elmondod neki hogy ha még egyszer előfordul, komolyabb büntit fog kapni pl. nincs tv, nincs játék, nincs játszótér stb.
És ezt tartsd is be mindig!
És ne kapja meg azt amit akar!
8-as nincs igazad, csak cinikus vagy. Pont nem így zajlanak az ilyen esetek. Nem kapja meg mindig a csokit...
Kedves 9-es: sajnos már mindent próbáltam, (nincs tv, nincs játék, volt, hogy a barátját is hazaküldtem ilyen esetben) Mindig elmondom Neki, hogy a verekedéssel semmire nem megy, sőt az ellenkezőjét éri el vele. Volt, hogy 1 órán át hisztizett. Úgy csináltam, mintha észre sem venné... A végén már el is felejtette, hogy miért hisztizett :-((( De attól tartok, hogy az ilyen esetek megmaradnak benne és nem jó irányba befolyásolják a felnőtté válását...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!