Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam le 4 éves...

Hogyan szoktassam le 4 éves fiam arról, hogy verjen engem (az anyját), illetve a hisztiről és az állandó ellenkezésről?

Figyelt kérdés
Ha nem az van, amit Ő akar, vagy valamit el akar érni, akkor folyton iszonyatos hangosan hisztizik és ami még rosszabb, engem ver. azaz leginkább engem, de előfordult már, hogy más hozzá közel állót is megütött, pl. a keresztapját. Valamikor pedig, csak úgy megüt vagy megrúg, de nem kicsit. van, hogy még másnap is érzem... Soha nem neveltem veréssel, igyekeztem inkább szavakkal nevelni, de valahogy elszaladt a ló velünk. Lassan semmiben nem fogad szót, mindenben ellenkezik és akarattal idegesít. Mit lehet tenni ilyenkor? Visszaütni nem akarok, mert nem akarom még én is ezt a példát mutatni Neki. De volt, hogy már olyan szinten hisztizett, hogy a szomszéd ki akarta hívni rám a rendőrséget :-( Az idegeim is kezdik már felmondani a szolgálatot...
2016. ápr. 23. 12:21
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Volt, hogy épp játszóházba indultunk és az öltözésnél kezdett hisztizni. Visszafordultunk és végül nem mentünk sehova...
2016. ápr. 23. 13:00
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem gondolom, hogy a verés lenne a megfelelő eszköz, mert ahogy írod, a gyerek azt fogja látni, hogy a konfliktusok kezelésének ez a módja.

Viszont a kezét elkapnám, amikor lendíti és a szemébe nézve határozottan mondanám, hogy ezt nem szabad.

Arra tippelek, hogy nem vagy eléggé határozott vele szemben, ezért meri megtenni.

Anno apám volt olyan, hogy soha nem kiabált, nem ütött meg, de ha csendesen rám szólt, már vigyázzba vágtam magam. Anyámnak eljárt a keze, talán pont emiatt nála a kiabálás se ért el olyan hatást, mint apám egy csendes félmondata, vagy nézése. Őt tiszteltem, anyámat nem.

2016. ápr. 23. 13:16
 13/24 anonim ***** válasza:

Amikor nem hisztizik, akkor mennyi figyelmet kap? Van közös program, amit igazán élvez? Az én fiam amikor kicsit meggárgyul, akkor mindig ehhez nyúlok. Azonnal beiktatok több programot, több közös játékot, és pár nap alatt meg is javul.

Ő mondjuk sosem vert, de én ott hagynám, úgy ahogy van. Verekedős gyerekkel én nem akarok együtt lenni, és kész. Szerintem hamar rájönne, hogy semmi értelme. Nincs közönség, nincs műsor ugye.

De van egy ismerősöm, az ő gyerekénél semmi más nem válik be hiszti esetén, csak az, ha megölelik és szeretgetik. Minden gyerek más, lehet, hogy nálatok is működne.

Verni nem szabad szerintem. Eleve baromság, hát azt mondom, hogy nem verekedhetsz, mert pofon váglak? Nagyon hiteles...

2016. ápr. 23. 13:17
 14/24 anonim ***** válasza:

Egy 4 éves kisgyerek még nem tudja kezelni az indulatait. Ha elkezd hisztizni akkor vidd be a szobájába és nyugodt hangon mond meg neki, hogy itt lehet hisztizni, ha lenyugodott és befejezte akkor kijöhet. Nem kell hegyi beszéd neki, úgysem fogja igazán megérteni, de ne engedj utána sem neki.

Az én fiam is ezt művelte olyan szinten, hogy elvittem gyermekpszichológushoz. Ő tanácsolta ezeket, illetve még azt is, hogy csakis következetességgel lehet eredményt elérni, veréssel soha!

Ha Ő megüt Téged, akkor is meredj nyugodt és mond el neki, hogy ez neked nagyon fáj, ilyent többet ne csináljon. Ha látja a dühödet Ő is még mérgesebb lesz, ha átöleled és érzi hogy szereted, akkor megnyugszik.

2016. ápr. 23. 14:19
 15/24 anonim ***** válasza:
Én abszolút átérzem a helyzeted. A mi fiunk kb egy éves kora óta ha valami tiltva van, vagy minket üt vagy a fejét veri a falba. Egyiket sem látta tőlünk, nincs elhanyagolva. Egyre durvább lett a helyzet. Minden tanácsot kipróbáltunk, amit javasoltak. Ami a legjobban bevált, hogy nyugodt hangon elmondjuk neki, hogy értjük, hogy miért mérges, nyugtatjuk, de nem engedünk abból, amit tiltottunk és nem hagyjuk, hogy üssön minket, megfogjuk a kezét, rászólunk, de nem hagyjuk egyedül. Ha ezt tennénk, akkor kifejelné a főfalat. Ezt a technikát egyébként pszichológus, gyógypedagógus és neurológus főorvos ajánlotta. Mondjuk a mi fiunk még csak 2,5 éves, és mióta beindult a beszéde (kicsit megkésett neki), azóta ezek a dühkitörések eltűntek, de előtte is sokat segített a fenti módszer. Minden más, amit más tanácsolt és kipróbáltunk (hangos tiltás, lefogás, magára hagyás, hidegvíz) csak olaj volt a tűzre.
2016. ápr. 23. 14:42
 16/24 anonim ***** válasza:
Mondd meg neki, hogy lehet merges, de utni nem utunk. Talan tul ideges vagy, a gyermeknek viszont nyugalom kell. Ha te ideges vagy, o is az lesz s ez spiralozodik. Ha kikeszulsz a gyerek miatt, hagyd 10 percre lenyugodni, amig te is lenyugszol. Probalj meg nyugodtsagot arasztani magadbol. S probald meg jobban szeretni. Talan tobb szeretetre vagyik. Sok sikert!
2016. ápr. 23. 14:55
 17/24 anonim ***** válasza:
12-essel egyetértek.
2016. ápr. 23. 17:25
 18/24 anonim ***** válasza:
11%
Nekem is 4 éves a fiam. Sztem nagyon rossz. Nálunk is az szokott lenni ha valami nem tetszik hogy torka szakadtábol üvölt. Elmagyaráztam hogy ez baromi idegesítő és nem szabad ilyet csinálni. Számtalanszor szoltam neki. Megígértem ha megint előfordul szájba fogom vágni. Ma a reggelinél megin vinnyog , vergődik a semmiért. Hát szájba is vágtam ahogy ígértem. Ma többször akart ordítani de gyorsan visszafigta magát. Sajnos az én fiam is olyan higy szép szoval a világon semmire nem megyek. De ha vergődik,megfogom a vállát határozottan. Tudja hogy hol a helye. Én is azt mondom hogy inkább ő sírjon most, mint majd pár év múlva én!
2016. ápr. 23. 20:39
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
18-as, pedig Te fogsz sírni, csak nem azért, amiért gondolod. Majd pár év múlva jusson eszedbe.
2016. ápr. 23. 22:47
 20/24 anonim ***** válasza:
24%

#19.. Nevetél Te már gyereket fel? Nem hiszem.

Egy pofon senkit sem vág haza, nem leszel tőle rossz ember. Annoa amikor (30-40 éves korosztály), és még régebbieknél is szorgalmasan osztogatták a pofonokat, akkor nem volt ez a médiai szarság. Mindenki normális felnőtt lett. Csak most kezdenek korcsosodni..

Pont, mert nem kapják meg soha azt ami néha kijár.

Nem azt jelenti, hogy nem szereti csak máshogy nem ért a szóból.

Egy 4 évesnek magyarázd már meg... na persze.. ha elvan kényesztetve kiröhög.

Azonban ha társítja ezt egy rossz dologgal többet nem csinálja.

2016. ápr. 23. 22:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!