Hogyan szoktassam le 4 éves fiam arról, hogy verjen engem (az anyját), illetve a hisztiről és az állandó ellenkezésről?
Nem gondolom, hogy a verés lenne a megfelelő eszköz, mert ahogy írod, a gyerek azt fogja látni, hogy a konfliktusok kezelésének ez a módja.
Viszont a kezét elkapnám, amikor lendíti és a szemébe nézve határozottan mondanám, hogy ezt nem szabad.
Arra tippelek, hogy nem vagy eléggé határozott vele szemben, ezért meri megtenni.
Anno apám volt olyan, hogy soha nem kiabált, nem ütött meg, de ha csendesen rám szólt, már vigyázzba vágtam magam. Anyámnak eljárt a keze, talán pont emiatt nála a kiabálás se ért el olyan hatást, mint apám egy csendes félmondata, vagy nézése. Őt tiszteltem, anyámat nem.
Amikor nem hisztizik, akkor mennyi figyelmet kap? Van közös program, amit igazán élvez? Az én fiam amikor kicsit meggárgyul, akkor mindig ehhez nyúlok. Azonnal beiktatok több programot, több közös játékot, és pár nap alatt meg is javul.
Ő mondjuk sosem vert, de én ott hagynám, úgy ahogy van. Verekedős gyerekkel én nem akarok együtt lenni, és kész. Szerintem hamar rájönne, hogy semmi értelme. Nincs közönség, nincs műsor ugye.
De van egy ismerősöm, az ő gyerekénél semmi más nem válik be hiszti esetén, csak az, ha megölelik és szeretgetik. Minden gyerek más, lehet, hogy nálatok is működne.
Verni nem szabad szerintem. Eleve baromság, hát azt mondom, hogy nem verekedhetsz, mert pofon váglak? Nagyon hiteles...
Egy 4 éves kisgyerek még nem tudja kezelni az indulatait. Ha elkezd hisztizni akkor vidd be a szobájába és nyugodt hangon mond meg neki, hogy itt lehet hisztizni, ha lenyugodott és befejezte akkor kijöhet. Nem kell hegyi beszéd neki, úgysem fogja igazán megérteni, de ne engedj utána sem neki.
Az én fiam is ezt művelte olyan szinten, hogy elvittem gyermekpszichológushoz. Ő tanácsolta ezeket, illetve még azt is, hogy csakis következetességgel lehet eredményt elérni, veréssel soha!
Ha Ő megüt Téged, akkor is meredj nyugodt és mond el neki, hogy ez neked nagyon fáj, ilyent többet ne csináljon. Ha látja a dühödet Ő is még mérgesebb lesz, ha átöleled és érzi hogy szereted, akkor megnyugszik.
#19.. Nevetél Te már gyereket fel? Nem hiszem.
Egy pofon senkit sem vág haza, nem leszel tőle rossz ember. Annoa amikor (30-40 éves korosztály), és még régebbieknél is szorgalmasan osztogatták a pofonokat, akkor nem volt ez a médiai szarság. Mindenki normális felnőtt lett. Csak most kezdenek korcsosodni..
Pont, mert nem kapják meg soha azt ami néha kijár.
Nem azt jelenti, hogy nem szereti csak máshogy nem ért a szóból.
Egy 4 évesnek magyarázd már meg... na persze.. ha elvan kényesztetve kiröhög.
Azonban ha társítja ezt egy rossz dologgal többet nem csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!