Dackorszakot hogy bírjátok/bírtátok?
Elég makacs és következetes vagyok, úgyhogy nálam nagy raplik nincsenek. Kiabálni nem szoktam, csak ha valami veszélyeset csinál és hirtelen kell megakadályozni (pl. fejest akar ugrani a kanapéról, én meg nem vagyok elég közel). De ez szándékos, mert épp a megijesztés a célom ilyenkor.
A saját tehetetlenséged miatt ne kiabálj vele, mert azzal rossz példát mutatsz. Te is látod, hogy ő is elkezd kiabálni, csapkodni, tehát utánoz téged, hogy így kell kezelni a helyzetet.
Ha ennyire adott időpontban csinálja, akkor fáradt is lehet. Próbáld meg korábban letenni aludni, vagy valamit változtass a nappali alvásán, hogy ne legyen álmos még.
Itt 13-as válaszomban leírtam hogyan lehet megérteni őket.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Amivel kiegészitenem mert bezárod:
Amugy öröm látni, amikor jol reagálsz, visszaváltoznak angyallá.
16-ig alszik délután. 2-3 órákat alszik délután. Ő mindíg is ilyen kis makacs volt,akaratos. Egyik pillanatról a másikra jön rá az 5 perc,de rögtön agresszíven indít. A nagyapja ilyen hirtelen indulatú egyébként,szerintem örökölte. Na mindegy. Nem ordibálok én csak emelt hangon szólók. De azt sem mindíg. Már kipróbáltam ,hogy nem szólók,elengedem a fülem mellett,oda se figyelek ha dacol. De nem vált be,annál tovább tart,behergeli magát. Volt hogy leültettem és beszélgettünk hogy,mi a baj mit érez stb de nem jőtt be a pszichológus szerepe:)
2.köszönöm,elfogom olvasni.
Reagalj szeretettel.
Amikor dühösen indit, annak oka van.őket az is frusztrálhatja hogy nem tudja elmondani.
A saját érzéseikkel sincsenek tisztában nemhogy azzal, hogy miert merges anya.
Amikor dühös tanitsd, mondd neki, hogy most dühös mérges vagy, hogy tisztában legyen a fogalmával. Meg is mutathatod magát neki tükörben hogy ilyen amikor dühösek vagyunk es ilyen amikor vidámak.
teremts pozitiv hangulatot ne a szorongásait fokozd benne.mert saját akaratuk van de minden vágyuk anyának is megfelelni, a kettő gyakran ütközik, nem várhato el, hogy képes legyen ezt kezelni. A 13-as válaszom nagyon ajánlom ha valoban megoldásokat keresel.
A lepontozonak üzenném egy gyerekben még nincs aljasság h kiröhögjön valakit.olyan szinten pozitivak hogy a haragot nem is értik. Pláne attol akit a legjobban szeretnek a világon.
Mindent tanulnak még.
Pont az segít, ha letekered a hangerőt magadon is. Egy idő után alkalmazkodik és ő is csendesedni fog.
Ez az a korszak, amikor mindent másolnak. A lányom éppen egy könyvet nézegetett elmélyülten, mi mellette fekve beszélgettünk az ágyon. Az apja valamit beszólt, én kinyújtott lábbal benyomtam a lábujjamat a bordái közé "büntetésképp". A gyerek fel se nézett. Amikor végzett a könyvvel, ugyanazzal a mozdulattal, kinyújtott lábbal oldalba bökte az apját és röhögött. Szerintem a feje búbján is van szeme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!