Óvodás gyermeketeknek szoktatok játékot venni csak úgy, amikor kéri?
Apróságokat alkalmon kívül is szoktam nekik venni. Gyújtős matricát, buborékfújót, pónis újságot, készséfejlesztő kiadványokat. Meg persze vannak a szezonjátékok, amik fogyóeszköznek számítanak: homokozócucc, strandhomi, és időről iodőre pótolni kell a ceruzákat, filceket is.
Ha valami nagyobb játékra vágynak, akkor "előjegyezzük" . Nem szokott vita lenni belőle. Szerencsére nálunk jól el vannak osztva az ünnepek az évben.
Amúgy kimondottan játékot leginkább csak Karácsonyra kapnak. Nyári születésűek, szülinapra általában valami nagy közöset szoktak kapni, amibe a nagyszülők is beszállnak: medence, nagy trambulin, csúszda, iden mindkettőnek bicikli. Névnapra kisebb játék, vagy pl idén hörcsögöt kaptak (5 nap eltéréssel van a névnapjuk).
Húsvétra évek óta élményt ajándékozunk: Állatkert, Csodák Palotája. És persze vonattal utazás.
Azt azért hozzá kell tennem, hogy nálunk 3 nagy is van, így rengeteg játékuk van, ezért korlátozzuk a játékvásárlást Karácsonyra.
Nekunk a kisebb szulinapja, nevnapja, es a karacsony egy heten van.
Ezert az ev minden reszeben van kisebb ajandek. Havonta egyszer, de legtobbszor szezonalis dolgok. Most homokozo volt a kedvenc, nagy domperrel markoloval. Majus - Junius medence lesz csuzdaval, es gondolkodunk focikapun is. 4 eves mult :)
A nagyobb 11 eves, o mar semmi jatekot nem ker, xbox one konzolhoz gyujt jatekokra.
A masik kedvence, a focis kartyak. nem ker edesseget. Megegyeztunk edesseg arabol kartyat vehet. Ott tartunk 2 honapja egy csokit chipset nem kert, neha en lepem meg valamivel. A jegyeiert kap penzt, 50 100ft okat, de abbol is kartya lesz.
Ritkán...
Könyvet,színezőt,irószereket,festéket,gyurmát kap ha kifogynak,de ezeket nem játékoknak tartom elsősorban.
4 évesen leszokott a cumiról,akkor megkapta a beígért barbi kastélyt.Szeretett volna nagyon egy rock sztár barbit,azt meg vettem neki.Nagyjából ennyit vettem az elmúlt egy évben ami nem alkalom volt.
Hozzá teszem,hogy nálunk szülinap,névnap,Karácsony elég nagy ajándékozás van,nem csak részünkről hanem nagyszülők részéről is.Ilyenkor anyukám minimum 20-30 ezer értékben vesz ajándékot,mi is ott körül,anyósom 10.000 körül,és azért ezekből jócskán telik,nem is panaszkodik,meg van mindene,még több is.
Én szoktam venni. Most pl találtam pont olyan futóbiciklit használtan, ami tetszett neki az üzletben. Születésnapja már volt, húsvét elmúlt, karácsony messze. Mikor vegyem meg, ha nem most tavasszal, amikor jön a jó idő?
Egyékbként is szokott kapni 1-1 kisautót, ilyesmit. Nagyon tud örülni minden apróságnak, napokig le sem teszi. Ez nekem is örömet okoz.
Én kevésbé alkalmazkodom a születésnap, névnap karácsony időpontjához. Az én kisfiam gyakran élményt szeretne.
- Apa, ha lesz villanyvasút kiállítás, ugye elviszel?
És hát éppen nem a névnapján, vagy karácsonykor szokott lenni ilyen. Én szeretem a spontaneitást, valamint a gyerek fejlődésében bekövetkező ugrások sem alkalmazkodnak a jeles napokhoz. Ha ügyesebb lett, már kaphat lego-t lego-duplo helyett, de nem muszáj kivárni a karácsonyt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!