Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem hívőként hogyan magyarázta...

Nem hívőként hogyan magyaráztad el a kisgyerekednek, hogy mit jelent, ha meghal valaki vagy elpusztul egy állat?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 15. 14:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
31%

7 évig nem is volt karácsony. AMikor megszületett a fiunk, 7 hónapos volt karácsonykor. Abban az évben még nem is volt fa.

Következő évtől van. Én a hátam közepére sem kívánom, és nem a "jézuskát" ünnepeljük, hanem mert ez a "társadalmi elvárás". Szóval nálunk eddig nem is volt karácsony, most is csak a gyerek miatt van.

Sokszor dolgoztam ünnepeken is (férjem is), szóval nekem ezek nem annyira ünnepek. (és attól hogy ez a "szeretet ünnepe", egyenesen hányingerem van)

De a gyerekemet azért ne közösítsék ki a közösségben (ovi, suli), mert mi szülei így gondoljuk. Mert sajnos megtennék... Ilyen világot élünk.

Ahogy nő, el fogjuk neki mondani, hogy vannak vallások, vannak szemléletek, és majd eldönti, ő miben hisz.

2016. ápr. 15. 15:08
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Az angyalokról jó dolgokra asszociálnak, sok mesében, történetben benne vannak, és mindig jók. Az alvás vagy a sötétség sok gyereknek alapból ijesztő, vannak rémálmaik is.

Szerintem mindegy mit mondok neki ennyi idősen a Jézuskáról, vallásról, viszem-e templomba, megkeresztelem-e, később ha felnőtt, majd úgyis eldönti,hogy miben hisz vagy nem hisz. Attól is szépek a gyermekévek, hogy vannak benne apró csodák,mint a karácsony, a húsvét, amik lehet, hogy egy felnőttnek nevetségesek, de nekik fontos, és szép emlékek maradnak meg róluk.

2016. ápr. 15. 15:36
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Ranschburgnál olvastam, hogy mondjuk azt, hogy a nagypapa/kutya stb már nagyon öreg volt, elfáradt a szíve, ezért nem dobog tovább. Bár mi hívők vagyunk, mi is ezt hangsúlyoztuk ki az akkor 3 éves fiunknak, amikor a dédijét elveszítettük. Mi hozzátettük ugyan, hogy majd a mennyben találkozunk, de nem akartuk, hogy attól féljen, mi is felköltözünk a közeljövőben a mennybe.
2016. ápr. 15. 15:54
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk családtag halt meg, amikor a kicsi nem volt még 4 éves. Mi elmondtuk, hogy nem dobog már a szíve, nem lélegzik, már nincs itt velünk, többet nem találkozhatunk, nem ölelhetjük meg, nem beszélhetünk vele. A testét eltemetjük a földbe, és mindig emlékszünk rá, amikor pedig beszélünk róla, olyan, mintha itt lenne, és álmunkban találkozhatunk is vele. Ki is szoktunk menni a temetőbe. A "hova kerül" kérdésre én visszakérdeztem, hogy szerinte hova kerül, és meghagytam abban a hitben.
2016. ápr. 15. 18:51
 15/16 anonim ***** válasza:

Én úgy tartom, hogy a lelke velünk marad, bennünk él, és fentről, egy szép helyről figyel minket. :)

Nem jézuskázok, de nem is aludt el, mert abból tényleg gáz lehet. Egyik barátnőm hónapokig ordított, mikor aludnia kellett volna, mert nem fog felébredni többé. :(

2016. ápr. 17. 18:19
 16/16 anonim válasza:

ugyanúgy mint egy felnőttnek, maximum annyi hogy kisebb szókinccsel. attól, hogy gyerek, nem hülye, és a szülőkkel szembeni bizalma fog megremegni ha később, pár év múlva megtudja, hogy hazudtak neki.

elalszok és többé nem ébred fel, mert már túl öreg. ez jó kiindulásnak, de a gyerekek mindig belekérdeznek, mert kíváncsiak. szépen le kell ültetni és lebutítva elmondani neki az élet folyamatát. megszületünk, felcseperedünk, élünk, megöregszünk, és végül meghalunk.

2016. máj. 6. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!