Van itt olyan, akit nem vettek vissza a munkahelyére? Nem vesznek vissza, mert nincs munka. Miért nem rugja ki azt, akit felvett helyettem mikor elmentem szülni?
mert lehet jobban dolgozik, mint te. vagy képzetebb. vagy jobban kijönnek. vagy neki nincs kicsi gyereke és tud válllalni olyant amit te nem tudsz a gyerek miatt.
hát szívvás, de jár neked egy pár havi pénz meg munkanélküli, amíg nem találsz új állást.
Sajnos megteheti. Lehet hosszú a nyelve annak akit helyetted felvettek.
Nekem pedig 4 hónapos terhesen kellet leszámolnom mert tudták hogy terhes vagyok és akkor járt le a szerződésem. Ugyanúgy nincs hova mennem dolgozni, nem is tudom mit fogok kezdeni. Sokan vagyunk így egyébként. Tudom hogy ez nem vigasztal, de tudom mit érzel.
azért ezt nagyon könnyű kijátszani. Megszünteti azt a munkakört, munkahiányra hivatkozva és egy percre sem köteles visszavenni.
Amásik pedig nyugodtan dolgozhat más munkakörben.
Fel lehet mndani gyes, gyed alatt is. A munka törvénykönyve szerint is.
Nem mondhat fel a gyerek 3 éves koráig(gyed-gyes alatt).Ha meg megszűnt a munkaköröd v.fel kell ajánjon egy ugyanolyan szintű munkát ugyanazzal a bérrel(ha közben emeltek,azzal)mint amivel elmentél szülni),ha nem tud visszavenni,akkor is állományba maradsz a gyerkőc 3 éves koráig nála,viszont máshová elmehetsz dolgozni.Amikor letelik az eredeti cégnél a 3 éved akkor kiadják a szabit és a felmondási időt.Ha ők bocsájtanak el akkor végkieléítés is jár,ha megvan náluk a 3 év munkaviszonyod(gyed-gyes is beleértve).
Nálam is ez a helyzet.Szerettem volna visszamenni a lányom 1.5 éves korában dolgozni,de nem tudtam visszamenni.Nem vettek fel a helyemre senkit,hanem szétosztották a területem,tehát az én munkaköröm megszűnt.Felajánlottak mást,de azt nem fogadtam el,így keresek munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!