Anyukák, ki mondott már le a következő gyermek bevállalásáról a tervezett Munka Trv. Könyv módosításának köszönhetően, mely szerint megszűnik a védettségünk?
erről még nem hallottam.Szóval van védettsége, így kap gyed-et az anyuka, de a munkáltató megmondhatja, hogy köszi, ne gyere vissza??
ez jó...de az esetek nagy többségében amúgy is kirúgják a nőket nem?
Aki nem amúgy sem akarta az így sem fogja, nem?
Ősszel tárgyalják a parlamentbe a trvt-t gondolom januártól már életbe is akarják léptetni, azaz január 2.án már közlik velem,hogy szia... Azaz már nem fér bele a 2.gyermek elvállalása :-((
amúgy meg az elmúlt hónapok intézkedései ellenére is még Túl sok a fanatikus Fideszes-fütyiszes,úgyhogy nem vagyok benne biztos, hogy leszavazzák őket 4 év múlva.
Bocsi, nem értem amit az első válaszoló is ír!
Ha a védettség megmarad csak a munkáltató dönthet, arról, hogy vissza vesz vagy sem, akkor mitől védett a kismama??
Én most mentem vissza gyedről dolgozni és biztos nem vettek volna vissza, ha nem lenne a jelenlegi jogszabály!
Nem is tudom mihez kezdtem volna! Így vissza kaptam a teljes munkaköröm!
Nagyon is jó volt, ez így ahogy van és remélem nem fog megvalósúlni az új törvény!
VÉDENI KELL A KISMAMÁKAT!
Én azt nem értem, amit írtok.
A változtatás arról szól, hogy hamarabb is közölheti a munkáltató a felmondást, így az nem a kicsi 3 éves kora utáni 31. napon kezdődik, hanem már egyből másnap, hogy betölti a 3. évet.
Vagyis nem a védettséget veszik el, hanem azt a plusz 30 napnyi védettséget, a többi megmarad.
Nem akarnak változtatni azon sem, hogy a terhesség alatt védve vagy, vagyis hiába szeretné a főnököd megkezdeni a felmondási idődet a kicsi 3 éves korától, ha már terhes vagy, akkor újra él a védettség.
De várjuk meg, mi lesz a vége.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!