Van olyan kisgyerek, aki úgy megy suliba, hogy abszolút nem ismeri a betűket vagy nem tud számolni?
Köszi a válaszokat, nekem mind hasznos :)
Csak azért kérdezem, mert nálunk az oviban van olyan nagycsoportos, aki abszolút nem tud számolni, azt sem tudja, hány éves, vagy mikor lesz mondjuk 7 éves.
Számomra ez furcsa. 6 és fél éves a fiam, őt mindig nagyon érdekelték a számok, betűk, nem is csodálkozom rajta, hogy nagyon jól számol, olvasni is tud, és a Húgának is addig mutogatta a betűket, amíg ő is megtanulta.
A kislányom szerintem teljesen átlagos, ügyesen számol, persze ő is le tudja írni a nevét vagy a testvére nevét, de ez az oviban a lányoknál általános a középső csoportban. (4,5 éves)
Azt hallottam, hogy az iskolaérettség feltétele a számfogalom 6-ig, ezen döbbentem le egy kicsit. Meg azon, amikor egy gyerek azt sem tudja elmondani, hogy 6 éves. Vagy hogy mondjuk szeptemberben született...
Az, hogy a gyerek olvas-e, mire suliba megy, szerintem is teljesen részletkérdés, úgyis meg fogja tanulni, amelyik gyereket oviban jobban érdekelték a betűk, az megtanul magától is, a többi meg közben másban volt jobb (focizni tud, úszni, rajzolni stb.)
De az számomra hihetetlen, ha abszolút nem ismeri a nagybetűket vagy legalább a többségét. Vagy tényleg van olyan gyerek, aki sosem kérdezgette, hogy ez milyen betű, az milyen betű, anya, hányas szám van a buszon stb.
7-esnek: igen, erre gondoltam, az abszolút nihilre, ahogy fogalmaztál :D
Amikor tényleg abszolút nem ismeri se a B betűt, se a T-t, fogalma sincs, hogy melyik a 32-es busz. Vagy legalább a 4-es...
Na ez a hihetetlen számomra.
Mármint nálunk nem csinálnak valamit jól? Vagy mire érted?
Szerintem vannak gyerekek, akikkel otthon tényleg nem foglalkoznak semmit, nem mesélnek nekik, nem mondókáznak, egyszerűen nem foglalkoznak velük, csak nőnek, mint a gomba. Az ovi meg elér velük, amit el tud aztán kész.
Kifejezetten jó oviba járnak a gyerekeim, nagyon szeretem, barátságos a légkör, kicsik a csoportok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!