Akinek allergiás gyereke van mit szólna az alábbi történethez?
Ennyi idő alatt már meg kellett volna értenie és ezek szerint nem hagyhatod egyedül vele a gyerkőcöt. Én mondjuk nem is vinném hozzá egy darabig,elmondanám persze,hogy miért. Utána megjegyezné.
Ha a te mamádról van szó,akkor azért könyörületesebb lennék vele,de talán most tegnap most megértette:)
Egyébként apósom volt ilyen,de nem allergiás volt a fiam,csak az első 1 évben kerültük a tojást,tejet,3 évig a mogyorót. Mégis minden alkalommal ha találkoztunk,tojással,tejjel,mogyorókrémmel akarta tömni,plusz hordta a csokikat a 6 hós gyereknek, "ugyan mi baja lenne" cimszóval. A sokadik alkalom után közöltem,h megkérem szépen,hogy addíg ne jöjjön ide amíg nem érti meg,hogy nincs tojás,tej,édessèg,mogyorókrém.
Megsértődött,de soha többé nem hordott ilyeneket. Még most sem:) pedig már 4 éves. Helyette hoz gyümölcsöt,kekszet.
Nem mertük otthagyni 1 éves kora alatt 10 percre sem.
Eltudom képzelni,hogy bosszant a dolog. Úgy gondolom,hogyha a sok szép szóból nem ért valaki,akkor picit drasztikusabbnak,kimértebbnek kell lenni! Esetleg nyomtasd ki a mamának ,hogy milyen következményei vannak annak,ha tejterméket eszik a gyerkőc.
Lehet,hogy nincs tisztában vele.
Az én gyerekem mogyoró allergiás. Nem hasmenést kap, akár meg is ölheti!
A nagyi simán vett mogyorós csokit a gyereknek. Amit akkor kapott, azt nem tette zsebre. Rettentően megijedtünk, hiába mondta, hogy még nem adott belőle, rohantunk az ügyeletre. A férjem is kiakadt, nagyon durván leordította.
Addig ott bőgött a konyhában a kedves anyós, míg haza nem értünk.
Ez után megjegyezte, hogy szigorúan tilos a mogyoró, inkább ő süt, nehogy véletlenül szennyezett édesség legyen. (Sok csomagoláson is ott a figyelmeztetés)
A nagymamát le kell ordítani, hogy miért jó neki, ha az unokának görcsei és kiütései vannak? Mit ártott neki, hogy mindenáron szenvedést akar okozni egy gyereknek?!
Az ilyen begyöpösödött nyanyák (bocs de az!) azt hiszik, hogy ez olyan divathóbort, mint a vegetáriánus étkezés, azt hiszi semmi baja nincs a gyereknek a túrótól, csak te flancolsz.
Ezt ki kell verni a fejéből!
A négy évesnek pedig sajnos meg kell tanulnia, hogy mit nem ehet. Tanítsátok meg, hogy a nagyitól kapott édességet nem eheti meg, mert beteg lesz.
Esetleg ő kérdezze meg, miért nem hoz a mama soha olyat, amiből ő is ehet? Miért hoz olyat, amitől beteg lesz?
Nagyon nehéz, mert ez sose a gyerekről a szól.
A nagyszülő veled rivalizál. Ez a tipikus "én már felneveltem három gyereket, te mit tudhatnál".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!