Miket kap reggelire vacsorára tejfehérje allergiás gyereked?
Nálunk a kedvenc a zabkása. Ezt tényleg rengeteg módon el lehet készíteni. Én aprószemű zabpelyhet veszek, amit forró vízzel nyakonöntök. Nem szoktam megfőzni, de lehet. Én egy kis fahéjjal és reszelt almával ízesítem. De lehet bármilyen gyümölccsel, esetleg, ha édesszájúbb, akkor pici mézzel, vagy előre beáztatott (vagy együtt főzött) aszalt gyümölccsel, mazsolával, lekvárral...
Mit tegyél a kenyérre? Készíts pástétomokat: zöldségből, májból, halból, húsból...Ezer recept kering az interneten. Szerintem azért jók, mert kb. feleannyiba kerül, mint a bolti, nincs tele tartósítószerrel, aromával, sóval, színezékkel... és gyorsan megvannak. Egy házimájkrém elkészítése max. 15 perc. Húspástétomot készíthetsz maradék pörköltből, vagy a húslevesben főtt húsból...Zöldségből legismeretbb: zakuszka, padlizsánkrém, avokádókrém...
Nagyon remélem, hogy tudtam segíteni. Hajrá!
Gondolom vajas kenyér alatt margarinos kenyeret értesz, vagy talán létezik már tejfehérjementes vaj is? :)
Tojást semmilyen formában nem eszi meg? Nekem imádja a fiam, főtt tojásként, rántottaként, tükörtojásként, mindenhogyan :)
Ez is egy kedvenc: [link]
Meg ez is: [link]
És a gazdag rántották is, pl. frittata.
A másik, amit bármikor megesznek a fiaim, az a grillezett csirkemell. Sokszor eszünk azt vacsira, simán kenyérrel és zöldséggel.
Amúgy ha nincs szójaallergiátok, akkor az Alpro növényi joghurtjai időnként beleférnek, nagyon finomak.
Ja és tejbegrízt/tejberizst is szoktam csinálni növényi tejből, fele vízzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!