Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek allergiás gyereke van...

Akinek allergiás gyereke van mit szólna az alábbi történethez?

Figyelt kérdés
4 éves a kisfiam. 3 éve tudjuk, hogy tej allergiás. Mama mái napig nem érti meg, hogy az és nem ehet se turorudit sem bolti pudingot. Tegnap szovátwttem, sokadjára, hogy ne hozzon neki és még ő sértődött meg. Igaz a végén azt mondtam most szoltam utoljára. De 3 éve ez megy m belefáradtam.

2016. márc. 30. 06:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Hidd el,ha eltiltod egy időre,akkor megfogja jegyezni hogy mit szabad és mit nem! Férjed mit mond?
2016. márc. 30. 18:04
 12/15 A kérdező kommentje:
Beszéltek ma. Ordított vele az annya. Én minden gonosz boszorkány vagyok. A férjem is hibás amiért el mondta nekem megint. Anyósom az a fajta aki semmien körülmények között nem kér bocsánatot. De most én srm fogok. Én szépen kezdtem a mondokámat. Megadtam a tiszteletet. De nem boldugulok vele. Se szépen se csúnyán nem érti lényeget.
2016. márc. 30. 18:37
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ugyanez a helyzet és az én anyósom is pont ugyanígy viselkedik. Hiába a szép szó, a csúnya, a vita, a könyörgés, tovább csinálja a madártejet, a tejszínes szeletet, hozza a tejcsokit, ha épp ott van, reggelire kakaóval kínálja a gyereket. És közben megjegyzést tesz, hogy milyen finnyás ez a gyerek, nem eszik meg semmit. Meg, hogy ennyi nem árthat neki. Pedig de igen, árthat. Nem érti, nem érti, pedig már rongyosra, cifrára beszéltem a számat.

Elfáradtam, belefáradtam, így hát a legutolsó alkalommal, amikor finom, házitejből készült készítményt hozott (mert szerinte a házitejet azért aztán már csak megihatja, abba semmi káros nincs), szó nélkül kimentem a konyhába és az egészet földhöz vágtam üvegtálastól, mindenestől. Nézett mint Ádám anyák napján és remegő hangon megkérdezte, hogy miért tettem ezt ezzel a drága finom sütivel, hiszen ezt oly nagy szeretettel készítette a gyereknek?

Nem szóltam semmit, de a nézésemben minden benne volt. Ezután férjem megkérte, hogy pakoljon össze és kiviszi az állomásra, továbbá megkérte, hogy mélységesen gondolkodjon el.

Azóta, ha jön, csak gyümölcsöt hoz.

2016. márc. 30. 20:25
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy most rossz tanácsot adok, de ezt hiszem, ez pontosan az a helyzet, amikor meg kell mutatnod, hogy te vagy az alfanőstény, te mega férjed döntötök a saját családotokat érintő dolgokról, nem pedig anyós, akkor sem, ha üvöltözik és hátulról környékezi a férjedet, hogy így próbáljon nyomást gyakorolni. Csak azt tudom tanácsolni: szrd le. A férjed kedvéért egy udvariassági kapcsolatot tarts fent, a lehető legkevesebb és legfelületesebb beszélgetéssel. Idővel bele fog törődni, hogy ha része akar lenni az unokája életének, akkor tudomásul kell vennie, hogy ő ebben a helyzetben csak (igen, csak) egy nagymama, és ilyen értelemben mellékszereplő. Az meg abszolút nem fér bele, hogy a gyerek egészségét veszélyezteti. Ha a gyerek szülei azt mondják, hogy ezt meg azt nem ehet a gyerek, akkor a nagymamának, akár egyetért vele, akár nem, kutyakötelessége ehhez tartani magát. Egyszerűen azért, mert ha a gyerek beteg lesz vagy allergiás marad az a gyerek gondja lesz meg a szülőké, nem a nagymamáé. Ezek a szerepek, ez van.
2016. márc. 31. 08:16
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkine! Ugy látom ezek a nagymamák nem igazán haladnak a korral. Sajnos nagyon sok az allergiás gyerek. És ezzel nem tudnak mit kezdeni.
2016. márc. 31. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!