Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányom kapott szülinapjára...

AngyalClau kérdése:

Kislányom kapott szülinapjára kétoldalú nagy rajztáblát. Egyik oldala krétás, másik filces. Kifejezetten táblafilcek lettek hozzá véve, mégsem jöttek le rendesen. Mivel lehet normálisa letörölni? Melyik táblafilc típus a jó?

Figyelt kérdés
Illetve az lenne a kérdésem, hogy vettünk kifejezetten hozzá való szivacsot is, és azzal sem jött le, ezért mérgemben körömlakklemosóval leszedtem kb 2x - 3x. Mondták az nem tesz jót neki. most a szélei szép fényesek de belül matt lett a színe. Vettünk másik szivacsot az már végre leszedi. Viszont most így kívülről szépen leszedi, de belül pici helye marad. Valamivel helyre lehet hozni a táblát belül is?

2016. ápr. 5. 11:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Sima mosogatoszeres vízzel kellett volna lemosni
2016. ápr. 5. 11:10
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen azzal is lett próbálva, nem szedte le.

Ezért valamelyik csoportban írták, a körömlakklemosót (acetont) de félek károsította.

Neten találtam kifejezetten erre a célra alkalmas táblamosó folyadékot. Ha azt megveszem akkor újra jó lenne a tábla?

2016. ápr. 5. 11:23
 3/8 Vilcsianyuja ***** válasza:
Gyógyszertári benzin vagy alkohol? Egy kis ponton próbáld ki, hogy nem árt-e a tábla felületének. Egyébként szerintem minden táblamarker ilyen, ott marad halványan a nyoma.
2016. ápr. 5. 11:32
 4/8 anonim ***** válasza:

Az ilyen filces táblákon nem jó, ha túl sokáig rajt van ugyanaz a rajz, ha teljesen kiszárad, akkor nehezen jön le. Miután felrajzolták, jobb azonnal, vagy egy két órán belül letörölni.

Amúgy én is acetonnal szoktam lemosni, de valaki mutatta, hogy ha a táblafilccel újra végighúzol a vonalak mentén, akkor az előző vonal is lejön (csak kicsit időigényes ha sok a vonal).

2016. ápr. 5. 11:33
 5/8 A kérdező kommentje:

Ezt most nem nagyon értem. Aceton káros rá azt mondták. Ezért azzal már nem próbálnám.

Viszont most szereztünk egy szivacsot, az szépen leszedi. De a belseje nem csillog olyan szépen mint a szélei így már onnan nehezebben jön le.

Most rajzoljam át a vonalakat és az új szivaccsal töröljem le ?

2016. ápr. 5. 11:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Múltkor nekünk szépen rá volt száradva a filc, hiába dörzsöltem. Aztan a lányom szólt, hogy az apjáéknál ablakmosó spray-vel mosták le. Es tenyleg bejött. Gyönyörűen lehozta.
2016. ápr. 5. 14:49
 7/8 A kérdező kommentje:
Sima ablakmosó ? autó ablakát mosó vagy sima ablak mosó ? :)
2016. ápr. 7. 09:57
 8/8 anonim ***** válasza:
Sima. Mint pl Clin vagy Ajax. :)
2016. ápr. 7. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!