Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet ez a 15 hónapos oltás...

Lehet ez a 15 hónapos oltás mellékhatása?

Figyelt kérdés

Kislányom 12 napja kapta meg a 15 hónapos oltást + a Prevenar harmadik részét egyszerre. Doki mondta, hogy az oltást követő 8-14. nap között gyakran belázasodnak, megtaknyosodnak, esetleg kiütésesek lesznek a gyerekek.

Nos, nálunk egyik sem lett, viszont 3 napja csakis 30 perceket alszik nappal, az eddigi másfél-két óra helyett, és azt is úgy, hogy közben nem lehet tőle elvenni a cumisüveget, és nagyon nyugtalanul alszik, keze lába mocorog, meg-megriad... Elég ijesztő, és egyben bosszantó is, hogy az eddig jól alvó gyerekkel ezt teszi az oltás?

Volt már valaki így?

Éjszaka is nehezen alszik el pár napja és fel-felriad, éjfélig sokszor felébred, holott ezzel sem volt már gond az utóbbi hónapokban.

Köszi, ha valaki ír.

2010. ápr. 4. 22:16
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia

Hát lányomnak még 5 hónap van a 15 hós oltásig (félek is tőle)...Napok óta nem alszik napközbe,az éjszakánk pocsék....folyamatosan forgolódik ,nagyon sűrűn felsír stb.Alig alszunk és reggel 6 kor ébredés majd az egész délelőtt teljes hisztibe telik el.Remélem hamar vissza állnak a dolgok mert nem fogom így bírni,éjszaka én ébredek hozzá folyamatosan és délelőtt párom van vele még alszok.

2010. ápr. 4. 22:24
 2/5 A kérdező kommentje:

Hát, igen, nekünk is volt ezelőtt pár nagyon pocsék éjszakánk, de azok a 9-12. fogak miatt voltak, napokig quarelinen éltem és kávén, mert nem bírtam volna fent lenni egész nap vele. De ez már a múlté... most meg itt ez a fura dolog 3 napja, nem tudom mitől van.

Ja, és még hátravan a 4 metszőfog, anyu szerint az lesz még csak "szép menet". :(( Már úgy várom, hogy beszélni tudjon a kis drágám, és ne csak sírva panaszkodjon.

2010. ápr. 4. 22:28
 3/5 anonim ***** válasza:
ez nem az oltástól van, sokkal inkább a frontoktól. a fiam 23 hónapos lesz, szóval nem most kapta a 15 hónapos oltást, mégis iszonyatos rosszul alszik pár napja.
2010. ápr. 5. 14:16
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked is :) Ma már jobb a helyzet, ez a 4. nap. Mosstmár egy órája alszik... igaz, dél helyett fél 3-kor volt csak hajlandó elaludni.
2010. ápr. 5. 15:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Én nem gondolnám, hogy az oltástól van ez. Az oltástól fizikai problémák jöhetnek elő. Ez inkább más. Ha sokat cumizik, talán a foga kínozza, lehet, hogy azért alszik keveset. Vagy egyszerűen csak ilyen korszakában van. Sokszor változnak a gyerekek, nálunk nem régen volt egy olyan, hogy az addig kb. fél 1 tájban elalvó gyerekemet az istennek se tudtam letenni akkor. Azóta kb. 2-kor alszik el kb. 4-ig. Aztán utána jött, hogy este se lehetett bevinni a szobába aludni. Végül együtt (mindhárman a férjemmel) bemegyünk, tv. kikapcsol és lefekszünk, mintha aludnánk, úgy Ő is lefekszik és elalszik. De beletellett pár napba, amíg kitapasztaltuk, hogy mit is szeretne. 22 hónapos kislány anyukája.
2010. ápr. 7. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!