Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ilyen esetben melyik megoldást...

Ilyen esetben melyik megoldást választanátok?

Figyelt kérdés

Majdnem két éves a gyerek. Tavaly és tavalyelőtt nem voltunk nyaralni. Eredetileg úgy terveztük, hogy a gyerekkel együtt mennénk egy külföldi nyaralásra.

Nemrég egy belföldi hosszúhétvége után annyira elfáradtunk, hogy a férjem felvetette, hogy lehet, hogy a külföldi nyaralást a gyerek nélkül kellene megejteni, ha tényleg pihenni akarunk.

A szüleimet imádja a gyerek, én teljes mértékben megbízok bennük. Betartják a nevelési elveinket, rettentően odafigyelnek rá. Egy-egy heteket volt már náluk, semmi gond nem volt. Férjem javasolta, hogy inkább náluk nyaraljon, hármasban maximum belföldre menjünk.

Másik nehézség, hogy autóban nem hajlandó aludni. Így félek is egy 8-10 órás autóúttól vele.

A fentiek fényében ti mit tennétek? 7-10 napra a nagyszülőkre bíznátok és elmennétek külföldre kettesben, vagy inkább vinnétek magatokkal?

2016. márc. 30. 11:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
75%
A nagyszülőkre simán rábíznám mondjuk egy hosszú hétvégére, szükség esetén többre is, nincsen ezzel semmi gond. Megbízol bennük, jó helyen lesz a gyerek, mindenki hepi lesz. Viszont a nyaralás számomra családi esemény, meg sem fordulna a fejemben a gyerekem nélkül menni. Enyi erővel a férjem nélkül is mehetnék, vagy ők énnélkülem. Egy darab kétéves gyerek mellett nem pontosan értem, hogy fáradhat halálra kettő darab felnőtt. Mert mondjuk egy felnőtt három gyerekkel, azt értem, de így?
2016. márc. 30. 13:38
 12/15 anonim ***** válasza:
41%

3 eves lanyom 6 honapos kora ota alszik egy egy napot anyukámnál, mostmar rendszeresen tobb napot is ott tolt. Bepakol a bőröndjébe es elköltözik a mamahoz.... O akar menni en pedig megbizom a szuleimben...

Külföldre is mernek menni mondjuk rövidebb időre mint ti, de szerintem nincs ebben semmi rossz ha a gyerek is ugy érzi ...

2016. márc. 30. 15:24
 13/15 anonim ***** válasza:
76%

Nyilván a férjed nélküle menne, meg te is, és a szüleid bevállalnák, tehát nem kérdés.

Nekem csak az fura, hogy belföldön veletek lehet, külföldön meg nem. Ott fárasztóbb, az utat leszámítva?

Nekem ez nem ment soha, de nem vagyunk egyformák, mi mindig a gyerekekkel nyaralunk. Ettől függetlenül megértem, ha másnak gyerek nélkül a jobb, egyértelműen az a pihentetőbb.

2016. márc. 30. 16:20
 14/15 anonim ***** válasza:
41%
Külföldre mennék kettesben, belföldre pedig gyerekkel együtt. Nyilvánvaló, hogy egy 2 éves gyerekkel nem lehet maradéktalanul olyan programokat szervezni egy külföldi nyaraláson, mint amit két felnőtt igényelne és egy nagyobb gyerek bírna. A másik meg a két évesnek pont mindegy, hogy Cipruson strandol, vagy a Balatonon, így feleslegesnek is érezném ilyen nagy távra elvinni, bőven ráér szerintem, ha már neki is maradandó élmény a nyaralás.
2016. márc. 30. 18:25
 15/15 anonim ***** válasza:
35%

Belföld gyerekkel. El nem tudok képzelni egy hosszú nyaralást a gyerekeim nélkül. Amióta megvannak, visszük ôket (6 éves a másik 8 hónapos, iden is megyünk sátrazni).

Kettesben max 3-4 nap a férjemmel, de nekem ott is hiányoznának. Mivel nálatok ott a nagyi, meg meg is szokta már, elmehettek kettesben is.

2016. márc. 31. 07:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!