Szerintetek is nevetséges, hogy a 4 évesem csak sisakban biciklizhet? Túlaggódom?
Eddig meg voltam róla győződve, hogy igazam van, de nagyon elbizonytalanodtam.... Nagyon sokan mondták, hogy felesleges és nevetséges vagyok, a gyereket cikizni fogják miattam. Tényleg nem 1-2 ember, hanem lényegében mindenki, akivel beszéltem.
Nekem ez eddig egy kategóriába tartozott a gyereküléssel, biztonsági övvel.
Én biciklivel járok dolgozni, mindig van rajtam sisak.
Helyes. Jól teszed.
Régen, mikor még nem voltak ilyen komoly biztonsági szabályok, egyszer befordultam az árokba bringával, én elöl repültem, utánam jött a bringa és a kormány vége kis híján beleállt a halántékomba - ici-picit arrébb ment.
Másik alkalommal elestem a bringával, s hogy ne verjem bele a járda szélébe a fejemet, kitámasztottam a kezemmel - így "csak" a kezem tört el.
Inkább cikizzenek, hogy túlaggódom, de ne rajtam múljon már, hogy életben marad-e a gyerekem vagy sem ? - én így látom...
Köszönöm :-)
Igazából azért is ragaszkodok hozzá, mert félek ha most nem erőltetem akkor majd 5-10 év múlva sem fogja felvenni. Pedig akkor már nem olyan tempóban fog tekerni mint most, és nem csak a jelenlétemben.
Ráadásul Budapest belvárosában élünk.
Nézd, mi egy kis vidéki faluban élünk, még soha senki gyerekén nem láttam biciklis sisakot, de felnőttön sem.
Persze, a biztonság, de én azt gondolom, ha egy gyerek vagy egy felnőtt megtanul biciklizni és megfelelően közlekedik, akkor nem fog elesni. Viszont ettől nem mondom, hogy nevetséges vagy, mert nem vagy az, meg azt sem, hogy túlaggódod, pláne, ha városban élsz, mert akkor alap dolog lenne nálam is, de ha egy kis vidéki településen élsz, akkor valóban furán nézhet ki a dolog és kitűnhet a tömegből:
Én egy Budai oldalhoz igen közel eső nagyobb településen lakom, és errefelé jellemző a sisak mind a felnőtteken, mind a gyerekeken. Nyilván nem hordja mindenki egytől egyig, de nagyon sokan igen. A férjem is vett sisakot magának bringázáshoz. Én pl. nem bringázom, azért nem hordok sisakot csak.
A németeknél úgy tudom kötelező a sisak, legalábbis a gyerekeknek biztosan! Szóval még lehet előbb utóbb itt is az lesz.
Nem tudom milyen hülye ember az, aki cikinek gondol egy biciklis sisakot. Én még ilyet senkitől sem hallottam, inkább csak az ellenkezőjét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!