Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mennyire hagyjátok, hogy a...

Ti mennyire hagyjátok, hogy a gyerekek belakják a hálószobátokat?

Figyelt kérdés

Családi házban élünk 2 kisgyerekkel (3, 1.5 évesek), mindenkinek van külön szobája.

Mostanra odáig jutottunk, hogy a gyerekek minden játékot átcipelnek hozzánk, itt játszanak egész nap, a kakaót, a tápszert a mi ágyunkban isszák, itt eszik a pufit, a kekszet, tehát mintha itt élnének.

Én már lassan hülyét kapok, a szobánk mint egy gyerekszoba, tele morzsával, az ágyneműnket-lepedőnket állandóan cserélgetnem kell mert leisszák, leeszik. Nincs egy hely ahova nyugodtan visszavonulhatnék, ahol végre nincs játék és gyerekholmi, legalább egy szoba ahol végre rend lehetne...

Tudom, hogy én rontottam el, változtatni szeretnék de nehéz elindulni mert ha megtiltom hogy keksszel mászkáljanak akkor visítás van, ha bezárom a szoba ajtónkat akkor is visítanak, hisztiznek, de úgy látom, kénytelen leszek ezt hallgatni és leszoktatni őket a szobánkról.

Ti mennyire engeditek be a gyerekeket a hálótokban?

Nálunk otthon gyerekként nem volt szokás anyuék szobájában játszani, nem vittünk oda semmit, nem ettünk, nem ittunk ott.

2016. márc. 25. 14:13
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
72%
közös hálószobánk van, ide játékot, mesekönyvet behozhatnak, de alvás előtt együtt teszünk rendet. enni csak az étkezőben és a nappaliban szabad, ülve. nekünk ez vált be, nincs anyuék saját szobája, ami tiltott lenne. ha elalszanak, mi felnőttek megyünk ki a nappaliba filmet nézni, borozgatni, beszélgetni.
2016. márc. 25. 15:37
 12/30 anonim ***** válasza:
78%
de te miért vagy nappal a hálóban? szerintem itt úszik ela dolog. mi a hálóba csak este, fektetés után vonulunk be, addig a nappaliban élünk :)
2016. márc. 25. 15:46
 13/30 anonim ***** válasza:
23%

Ha van nappalitok miért vagytok nappal a hálóban??

Mi a nappali ebédlő konyha részen élünk. A háló alvásra öltözésre magányra van. Nem kerül be játék mert nem vagyunk ott. Max atjonnek aludni ejjel :)

2016. márc. 25. 16:27
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nagyban függ a lakás sajátosságaitól. Mi mostanában sajnos sokat költözünk ( hosszú), a mostani lakásban úgy el van szeparálva a háló, hogy fel sem merül, hogy oda be kéne rohangálni. Az előző lakásban viszont nagyon pici volt a gyerekszoba, ott a játékok egy része eleve a hálóban volt, akkor sokkal több időt töltöttek ott. Albérlet volt beépített tükrös szekrénnyel a hálóban, nem tudtuk máshogy megoldani, de nem is zavart.

Enni viszont az étkezőn vagy a konyhán kívül soha nem engedtük őket. Ágyban utoljára a reggeli tejüket itták cumisüvegből, de az már rég volt.

6 és 4 évesek

2016. márc. 25. 16:45
 15/30 anonim ***** válasza:
20%

10!

Ugyan mondj már egy okot, hogy miért kellene a gyereknek a mi haloszobankban lennie! Kopog, bejon, elmondása hogy x a probléma. Mi választ adunk, vagy megyünk és megoldjuk. Ehhez elég, ha 2 percet van a szobában. Éjjel amúgy sincs semmi keresnivalója az ágyán kívül, nappal meg nem vagyunk a hálószobában.

2016. márc. 25. 18:03
 16/30 anonim ***** válasza:
75%

Off! Mondjuk az tényleg dúrva,hogy kopogtatással mehet csak be a gyerek,elmondja a gondját és mehet is ki. De mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja. Ez csak egy vélemény volt.

On! Nálunk játék nem lehet,legalábbis ilyen apró bazár nem. Az,hogy behoznak egy mesekönyvet,valami macit az nem zavar,de vissza kell vinniük. Mondjuk én személy szerint nem szeretem a katona stílust,de az ételt nem tűrném meg a hálónkban. Még a férjemnek sem:) (na jó,néha befal egy tábla csokit:))

Egy család vagyunk,imádom h reggel beszaladnak és puszikkal ébresztenek,ha álmosak alszanak még velünk. Mi nyitott ajtónál is alszunk.

2016. márc. 25. 18:10
 17/30 anonim ***** válasza:
30%
Mégis mi a durva benne utolsó? Szép is lenne, ha csak úgy berontana, amikor épp szeretkezunk. Biztos jót tenne a lelkivilaganak. Kopog, ha bejohet elmondása mi a gond, mi meg megoldjuk. Mi ezzel a probléma? Ha rosszat álmodott, akkor egyikünk vele megy és ott marad, amíg el nem alszik újra. Ha szomjas, adunk neki inni. Ha mosdóba akár menni, elkiserjuk. Miért kellene a haloszobánkban maradnia?
2016. márc. 25. 18:14
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Oké,írtam. Mindenki úgy neveli és arra tanítja a gyerekeit,amire akarja! Nekem mások a nézeteim,ennyi! Fölösleges belemenni!
2016. márc. 25. 18:20
 19/30 anonim ***** válasza:
30%
mi a durva a kopogtatásban? mi se rontunk egymásra. Mi kopogtatunk a gyerekek szobáján, ők a miénken. Én azt hittem ez a normális, egymás határainak tiszteletben tartása. Miért pontozzátok le a kopogtatót? alapjólnevetség.
2016. márc. 25. 18:29
 20/30 anonim ***** válasza:
33%
Szegény gyerekek... Ja, leszállsz apáról vagy ő rólad, és rohansz megoldani a problémát?! Ugyan.. :)
2016. márc. 25. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!