Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire gyakori, hogy az...

Mennyire gyakori, hogy az újszülött kiköpött apja, aztán idővel (2-3 éves korára) az anyjára kezd el hasonlítani?

Figyelt kérdés
2016. márc. 24. 09:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
Ez általában elvileg így van, a faj fennmaradáshoz szükséges volt még az őskorban, hogy a baba az apára hasonlítson, mert akkor az nagyobb valószínűséggel fogja gondját viselni, ha tudja hogy biztosan a sajátja. Legalábbis állítólag ez van a hátterében. Nyilván biztos van ellenpélda is rá.
2016. márc. 24. 09:33
 2/12 anonim ***** válasza:
Barátnőm lánya kiköpött apja volt, egészen 8-9 éves koráig, esküszöm nem láttam még ilyet, hogy valaki pár hónap alatt ennyire megváltozzon, de azóta tiszta anyja, komolyan, mintha nem is ugyanaz a gyerek lenne. Ha nem látom, el sem hiszem. Fura dolgokat művel a természet.
2016. márc. 24. 09:38
 3/12 anonim ***** válasza:
69%

Rokonomék fél éves babája tiszta apja. Szőke, kék szemű, apuka láb és kézformája egyértelműen felismerhető rajta. Egyedül a szája formája hasonlít a barna hajú, barna szemű anyukájára.

Nehezen tudom elképzelni, hogy ezek változzanak a későbbiekben. Viszont az arcvonások még alakulhatnak a későbbiekben és kiderülhet, hogy még van pár finom vonás, amiben anyuka is felismerhető.

2016. márc. 24. 09:45
 4/12 A kérdező kommentje:

Már a harmincvalahányadik héten a 3D UH-n a szonográfus viccesen megjegyezte, hogy apasági tesztre nem lesz szükség, mert fénymásoltuk a gyereket.

Megszületett, kiköpött apja.

Most 2 éves és egyre inkább rám kezd hasonlítani. Fejforma, szem íve, stb. Az apjától a nagyon jellegzetes orrformát örökölte, ez nem változott.

2016. márc. 24. 09:47
 5/12 anonim ***** válasza:

Ahogy az első ìrja. Minden újszülött az apjàra hasonlìt evolúciós okok miatt. Aztàn vagy elnövi vagy nem.

Nàlunk a fiam kiköpött apja volt,màr-màr ilyesztően. Két éves koràtól olyan mint én.

Amúgy a fiúk az anyjukra,a lànyok az apjukra szoktak nagyobb korukban hasonlìtani. Erre nem tudok magyaràzatot.

2016. márc. 24. 10:09
 6/12 anonim ***** válasza:
Lányom mikor született inkább én apámra hasonlított szerintem.Apja ismerősei szerint tiszta apja,én ismerőseim szerint tiszta én. Tettem fel magamról kb akkori képet,mint amennyi a lányom most. Többen írták is alá,hogy azt hitték lányom van rajta elsőnek. De én látom az én és az apja vonásait is rajta.
2016. márc. 24. 10:18
 7/12 anonim ***** válasza:
A fiam születésekor inkább az apjára hasonlított. Most úgy néz ki, mint én ennyi idősen. Alapvetően az én vonásaimat örökölte a gyerekkori betegségekkel együtt. A lányunk pont úgy nézett ki születése után mint a bátyja, most meg úgy, mint anyósom 4 évesen :)
2016. márc. 24. 10:22
 8/12 anonim ***** válasza:
Bocsánat utolsó mondtahoz még,hogy 3,5 éves most, én is óvodait tettem fel magamról.
2016. márc. 24. 10:23
 9/12 anonim ***** válasza:
Mindkét fiam tiszta apja volt születésekor. A nagy most 8 éves, most már azért magamat is felfedezem benne :) De egyébként az apjára csak pár hónapos koráig hasonlított olyan eszméletlenül, utána én már nem láttam, hogy annyira hasonlítana. A kicsi meg még csak egy hónapos, ő rám például szerintem egyáltalán nem hasonlít, csak a férjemre meg a bátyjára (féltestvérek amúgy), szóval akkor valami csak van benne belőlem is ezek szerint :D De tőlem egyedül a gödröcskét örökölte az állán :) Na az viszont senkinek nincs a családban, csak neki meg nekem.
2016. márc. 25. 10:49
 10/12 anonim ***** válasza:

Nálunk abszolút így volt. Annyira tiszta apja volt a lányom kicsinek, hogy több olyan fotópár van, amin az apja aktuális kori képét a lányom aktuális kori képe mellé tettük és csak onnan lehet tudni, hogy melyik melyik, hogy az apjáé fekete-fehér. Egyébként mintha egypetéjű ikrek lettek volna!

Aztán kb. 2-3 éves kortól "ijesztően" rám kezdett el hasonlítani, az én 3 éves kori képem és a lányom 3 éves kori képe is megegyezik, csak neki barna a szeme (mint az apjáé), nekem meg kék. Már iskolás, és tiszta én...

(Én viszont még felnőttként is apámra hasonlítok nagyon.)

2016. márc. 25. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!