Kislányok lakkozhatnak vagy sem?
Mondjátok már el, hogy mi a gond a hajfestéssel. Annó 10 éves korunkban farsangkor egyik osztálytársam behozott hajszínezőt és befestettük egymást, azzal szórakoztunk. Nagyon élveztük és másnap hajmosásnál ki is jött. (Csak mert itt annyian a hajfestéssel dobálóztak, nem értem mi benne bűn)
4-5 éves koromban kb évente körülbelül 2x-3x kifestették a kisujjamat (természetesen a kérésemre) 14-15 éves rokonok és nagyon boldog volt a kicsi lelkecském tőle, h mily csinos vagyok :D
Akkor ha néha kap csokit a gyerek akkor cukorfüggő lesz? Ha leggingsbe/szoknyába járatom,miniri banc? Ha a 12 éves gyerek beledugja a nyelvét a pezsgőbe szilveszterkor,akkor drogos lesz?
SZÜLŐI NEVELÉSEN MÚLIK!!!!
Az enyém is volt kifestve gyerekként,az 5 évesem sminkeli magát a sminkjeimmel néha. Ééés?????? Itthon!! Annyi eszetek van,hogy szerintetek 7 évesen kifestem a haját? Nagyon beteg elmével gondolkodtok.
Micsoda felfogások vannak.Én még egy ovist sem láttam aki körömfestes után szilikont akart volna.
Nekem is ki volt festve örültem hogy nővérem van.Mindig nézegettem a sminkcuccait (imádtam) olyan szinten hogy végül a smink mai napig komolyabb hobbi nàlam (tanfolyamot végeztem) és nincs szilikon mellem bár a hajam festem mivel már elkezdett őszülni.Szerencsére kislányunk lesz és igen ki lesz festve a körme ha szeretné. Mi is ezzel a gond?
Aztán jönnek ide ezek a szuperanyák panaszkodni jogy a 18éves lányuknak barátja van mi lesz most... De olyan kapcsolatot sem képesek kialakítani hogy meg tudjanak bízni az anyjukban mert titokban vesz óvszert amit a kotorászó anya megtalàl... Ez a helyes ugye?
Semmi baja nem lesz ha kifestik a körmét méhanapján.
Ismerek egy 40éves anyát a lánya 5évesen érdeklődött ezek iránt.Vettünk neki gyerek sminket meg lakkot párazor kifestett minket meg neki a körmét kikellett és kekötötte kb 3 napig. Érdekes azóta eltelt 5 év és nem akar hajatfesteni sem plasztikát..
Mennyi begyepesedett nő van..... Borzalom...
Csík Veronika gyermekpszichológus:
"A stílust meg lehet tanulni
Az életkoron túl van még néhány olyan szempont, amire érdemes kitérni: a sminkelés, az öltözködés, összességében a stílus olyasmi, amit fontos - és meg is lehet! - tanulni. Mint oly sok minden, ez is a gyermekkorban kezdődik. Az öltözködés, hajviselet, ékszerek bizony összefüggnek a szépérzék alakulásával, ezért azt gondolom, egy-két 'kor-helyes' kiegészítő hordása már kisebb gyerekeknél is megengedhető - főképp, ha ezt bizonyos alkalmakhoz vagy fontosabb eseményekhez kötjük. Még jobb, ha ezeket a kiegészítőket a gyermekkel együtt készítjük el - rengeteg típusú fa- vagy gyöngyékszert lehet kapni, aminek összerakása fejleszti a kreativitást, és nagyon jó közös móka is."
Én meg nem sminkeltem vagy festettem körmöt gyerekként és most műmellem van,meg festem a hajam,sőt műkörmöshöz is járok. Belegondoltok ti maradi szülők,hogy mit beszéltek?
Nekem 3 lányom van. A nagyobbikat sosem érdekelte ilyesmi,a két kicsi néha gondol egyett és babasminkelnek,magassarkúznak,körmöt festenek. Na puff...Nagy dolog!
Gyerekek. Mindent kipróbálnak. Ja!! És ha műmellük lesz,akkor már plázacicák,beképzeltek? Úristen..
Ja,a középső lányom már 8 éves. Tudja hol a határ,nem kér hajfestést és műmellet sem. Érdekes mi? Mert jól van nevelve és hagyom kibontakozni a kreativitásukat.
Tudja h otthon szabad,suliban nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!