Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Melyik lázmérő a legjobb és...

Melyik lázmérő a legjobb és miért vannak ekkora eltérések?

Figyelt kérdés
Lázas a 4 éves kislányom, nagyon meleg volt a homloka. Van testhőmérőnk ,ami 37.2-t mutatott, a fülhőméső meg 39.8-at(!). Erre elővettem a régi higanyos lázmérőt és bedugtam a fenekébe. 38. 2 a levonás után Adtam neki egy Mexalen kúpot és lefektettem. Egy óra múlva mérjem megint popsiban? Szerintem a másik kettő semmit sem ér.

2016. márc. 14. 17:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Márkától is függ.

Például a mi Omron digitálisunk hiába csipog 10 mp múlva, az csak a fenékben történő mérésnél irányadó, szerepel is a tájékoztatójában, hogy hónaljban, szájban mérve el kell tekinteni a jelzéstől és jelzés után még 3 percig mérni. Ha így teszünk, pontos.

Egyébként csalóka.

2016. márc. 14. 17:15
 2/5 anonim ***** válasza:
93%

4 évest ne zaklass análisan, rendesen hónaljban mérd ahogy magadnak is, és nem kell levonni, teljesen pontos értéket mutat.

testhőmérő mint tudjuk humbuk, hisz a testünk hőmérsékletét nagyban befolyásolja az öltözékünk, szoba hőmérséklete, nem találsz két pontot ahol ugyanannyi lenne...

fülhőmérőt meg csak idősebb korban lehet jól használni, de az se lesz soha pontos. rendes lázmérőt használj hónaljban

2016. márc. 14. 17:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Én sem a testhőmérőben nem hiszek, sem a fülhőmérőben. Nekünk van itthon egy közepes kategóriájú digitálisunk meg egy higany lázmérőnk, ezeket szoktam használni. Nekem még kicsik a gyerekeim, fenékben mérem a hőjüket, de a fiamnak lassan már hónaljban fogom. (3 éves most)
2016. márc. 14. 19:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekünk non contact hőmérőnk van, tökéletesen mér (mondjuk jó minőségű, jó drága is volt, de megérte). A digitálisak semmit nem érnek, akkor is 36.7-et mutatott nálunk, mikor kézzel is érezhető volt, hogy lázas a gyerekem. A higanyos általában pontos, de ne a fenekébe dugd ekkora gyereknek, mérd hónaljban.
2016. márc. 14. 19:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát, kövezzetek meg, de én a büdös életben nem mértem a gyerekemnek végbélben....

Nekünk Momert digitális hőmérőnk volt, kb 4000 -ért vettem akciósan a média markt-ban.

2016. márc. 14. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!